Χριστούγεννα στην Ανδριανούπολη

Θράκη – Σουφλί – Ορεστιάδα – Υδροβιότοπος λίμνης Βιστονίδας – Πόρτο Λάγος – Κόμοτηνή – Ξάνθη – Καβάλα

4 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις: 23 & 30 Δεκεμβρίου ’17

1Η ΜΕΡΑ:ΑΘΗΝΑ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ
7:00 π.μ. αναχώρηση (από ΠΕΙΡΑΙΑ και ΟΜΟΝΟΙΑ). ΛΑΜΙΑ στάση καθ’ οδόν. Κατόπιν για ΤΕΜΠΗ γεύμα καθ’ οδόν επί της εθνικής οδού. Συνεχίζουμε για την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ και εφόσον κάνουμε μια στάση καθ’ οδόν και φτάνουμε στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο – Ρεβεγιόν με Ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΟΝΙΔΑ – ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον Υδροβιότοπο της ΛΙΜΝΗΣ ΒΙΣΤΟΝΙΔΑΣ όπου στο περιβαλλοντικό κέντρο της θα παρακολουθήσουμε video και ακολούθως ξενάγηση στην λιμνοθάλασσα του ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ και επίσκεψη στην ΜΟΝΗ του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Κατόπιν για την ΞΑΝΘΗΣ, παραμονή, γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο με μία ενδιάμεση στάση στην πόλη της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ:ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ – ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ – ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον ακριτικό νομό της ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ. Θα περάσουμε το ΣΟΥΦΛΙ, το ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, την ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ και θα φτάσουμε στις ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, έλεγχος των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων(Ταυτότητες νέου τύπου ή Διαβατήρια) Πρώτος σταθμός μας η Παλαιά Ορεστιάδα , σημερινό Καραγάτς. Μία βόλτα στην πόλη θα μας οδηγήσει στον σιδηροδρομικό σταθμό. Εκεί που άλλοτε το Όριαν εξπρές είχε ένα από τους σταθμούς του. Επίσκεψη στον περιβάλλοντα χώρο. Συνεχίζουμε και κινούμενοι παράλληλα προς τον Έβρο , περνάμε την μακρά γέφυρα και κατευθυνόμαστε προς την πόλη που ίδρυσε ο Ανδριανός , την Ανδριανούπολη. Διατρέχοντας την πόλη, πρώτος σταθμός μας το μοναδικό Μουσείο Υγείας, στα αναπαλαιωμένα ανάκτορα του Μπεγιαζίτ και συνεχίζουμε για το σαράι ή τα παλάτια των σουλτάνων, που σήμερα σώζονται λείψανα αυτών. Επιστροφή στο κέντρο της Ανδιανούπολης . Επίσκεψη στο Τζαμί του Σουλτάνου Σελιμιγιέ το οποίο αποτελεί ένα αριστούργημα της Οθωμανικής και Ισλαμικής τέχνης(στα πρότυπα της Αγίας Σοφίας). Χρόνος για περιήγηση της παλιάς Ελληνικής πόλης, ψώνια στις κλειστές αγορές και γευστικές απολαύσεις στα παραδοσιακά εστιατόρια της. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή και πάλι μέσω Καστανιών στην Κομοτηνή με ενδιάμεση στάση στο ΣΟΥΦΛΙ με την πλούσια παραδοσιακή παράδοση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ:ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΣΟΥΦΛΙ – ΚΑΒΑΛΑ – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΚΑΒΑΛΑ στάση. Εν συνεχεία για ΤΕΜΠΗ γεύμα καθ’ οδόν επί της εθνικής οδού. Συνεχίζουμε για ΛΑΜΙΑ στάση καθ’ οδόν. ΟΜΟΝΟΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑ.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 195€
Τιμή σε μονόκλινο δωμάτιο:265€ 
Παιδί (εως 12 ετών) σε 3κλινο:  175€

 

Περιλαμβάνονται:
• Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
• Διαμονή στο ξενοδοχείο ANATOLIA 3* στην πόλη της Κομοτηνής
• 3 πρωινά
• 3 δείπνα μαζί και τα Ρεβεγιόν 24 &   31/12
• Αρχηγός – Συνοδός
• Φ.Π.Α.

Σημείωση: Για την επίσκεψη στην Ανδριανούπολη είναι απαραίτητη η χρήση ταυτότητας νέου τύπου ή διαβατήριου.