7ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

1Η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – ΑΝΚΟΝΑ – (διανυκτέρευση εν πλω)
Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την Ανκόνα . Διανυκτέρευση εν πλω.

2Η ΜΕΡΑ: ΑΝΚΟΝΑ – ΤΡΕΒΙΖΟ
Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για το Τρεβίζο. Πρώτη γνωριμία με την πόλη, θα περιηγηθούμε με το λεωφορείο μας στα αξιοθέατα της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας , VILLA FIORITA . Τακτοποίηση στα δωμάτια , δείπνο εντός του ξενοδοχείου. Προαιρετική ομαδική νυχτερινή διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ: ΤΡΕΒΙΖΟ – ΒΕΝΕΤΙΑ
Πρωϊνό και αναχώρηση για την πόλη των Δόγηδων και των Καναλιών τη Βενετία. Άφιξη και περιήγηση της πόλης . Θα πάρουμε τα βαπορέττα μας (ατομικά έξοδα) για να μεταφερθούμε στην καρδιά της πόλης την πιάτσα Σαν Μάρκο. Θα δούμε μεταξύ άλλων το παλάτι των Δόγηδων, την υπέρλαμπρη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, το μεγάλο Κανάλι, την γέφυρα των Στεναγμών, την γέφυρα του Ριάλτο και τις αμέτρητες εκκλησίες της. Στη συνέχεια, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Τρεβίζο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ: ΠΑΝΤΟΒΑ – ΒΕΡΟΝΑ – ΣΙΡΜΙΟΝΕ
Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της Πάντοβα, την αρχαιότερη πιθανόν πόλη της βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με την ημερομηνία ίδρυσης της, τον 12ο αιώνα π.Χ. από τους Τρώες. Θα δούμε το φημισμένο πανεπιστήμιό της (ένα από τα αρχαιότερα της Ευρώπης), την μεγαλοπρεπή Βασιλική του Αγίου Αντωνίου με τους Βυζαντινούς τρούλους και τον πολυτελή εσωτερικό διάκοσμο που θεωρείται από τους σημαντικότερους λατρευτικούς χώρους της Ιταλίας και τέλος την Prato della Valle, μια ελλειπτική πλατεία 88.000 τετραγωνικών μέτρων, η οποία θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη της Ευρώπης. Επόμενος σταθμός η Βερόνα και ακολουθεί περιήγηση στην πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ όπου θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στο Σιρμιόνε, το πιο όμορφο και δημοφιλές θέρετρο της λίμνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

 5Η ΜΕΡΑ: ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβενίας τη Λουμπλιάνα. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη που είναι χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. θα δούμε το παλαιό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό Ναό που δεσπόζουν την πόλη. Θα περιπλανηθούμε στην πόλη-κόσμημα με το μεσαιωνικό κάστρο και τις πολλές παλιές γέφυρες. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

6Η ΜΕΡΑ: ΤΡΕΒΙΖΟ – ΑΝΚΟΝΑ
Μετά το πρωινό, ελεύθερος χρόνος στην πόλη για τα τελευταία μας ψώνια και αναχώρηση για Ανκόνα. Επιβίβαση στο καράβι. Χαρείτε τις ανέσεις του πλοίου, διανυκτέρευση εν πλω .

7Η ΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στο λιμάνι της Πάτρας, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και μεταφορά στο χώρο του σχολείου.