ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΠΡΑΓΑ – ΔΡΕΣΔΗ

6 ΗΜΕΡΕΣ

ΟΔΙΚΩΣ – ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΑ : 17-22/12

1η μέρα 17/12 : ΑΘΗΝΑ-ΣΕΡΒΙΑ
Αναχώρηση απο Αθήνα νωρίς το πρωϊ. Πρώτη στάση έξω απο τη Λαμία και μετά τις κατάλληλες στάσεις θα φθάσουμε στα σύνορα των Σκοπίων. Άφιξη στη Σερβία και η πρώτη μας διανυκτέρευση θα είναι ή στο Κρούσεβατς ή στο Κραγούγεβατς. Δείπνο, διανυκτέρευση .

2η μέρα 18/12 : ΣΕΡΒΙΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Σήμερα μετά το πρωϊνό , θα αναχωρήσουμε για την πόλη του Βελιγραδίου, θα κάνουμε μία περιήγηση με το πουλμαν, θα περάσουμε απο τον Άγιο Σάββα, τη μεγαλύτερη Ορθόδοξη εκκλησία του κόσμου, θα δούμε τη φυλακή του Ρήγα Φεραίου και την προτομή του, τα βομβαρδισμένα νοσοκομεία και θα βγάλουμε ωραίες φωτογραφίες στο φρούριο κάστρο της πόλης το Καλεμέγκνταν που βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε με προορισμό τη Βουδαπέστη, κάνοντας μία πολύ ωραία διαδρομή μέχρι την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Άφιξη στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος. Δείπνο, διανυκτέρευση .

3η μέρα 19/12 : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ
Πρόγευμα και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Με τον τοπικό Ελληνόφωνο διπλωματούχο ξεναγό , θα δούμε τη μνημειώδη πλατεία των Ηρώων, το επιβλητικό κτήριο του Κοινοβουλίου, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου , την Όπερα, τον ιστορικό ναό του Αγίου Ματτία (όπου στέφονταν οι Ούγγροι βασιλιάδες), τον πύργο των Ψαράδων. Στη συνέχεια, μετάβαση στο λόφο Γκέλλερτ, απ’ όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης με το Δούναβη. Γεύμα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο. Αμέσως μετά το φαγητό, αναχωρούμε για το χωριό Μπελογιάννης. Είναι περίπου 55 χιλιόμετρα απο τη Βουδαπέστη. Θα μάθουμε την ιστορία του και αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο.Δείπνο και μετά (προαιρετικά) μπορούμε να διασκεδάσουμε σε ταβέρνα με φολκλορικό πρόγραμμα ή να κάνουμε μία νυχτερική κρουαζιέρα στο Δούναβη. Διανυκτέρευση.

4η μέρα 20/12 : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΠΡΑΓΑ
Μετά το πρωϊνό μας αναχωρούμε για τα παραδουνάβια χωριά με επίκεντρο τον Άγιο Ανδρέα, χωριό των καλλιτεχνών. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας , τη Μπρατισλάβα. Θα ανέβουμε στο ύψωμα της ελευθερίας με το μνημείο των Σοβιετικών και θα θαυμάσουμε την καταπληκτική θέα, παίρνοντας και μία γενική άποψη της πόλης. Θα δούμε τα παλάτια των Αψβούργων και μετά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο ιστορικό κέντρο της πόλης . Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Τσεχία και την πρωτεύουσα της την Πράγα . Αφιξη νωρίς το βράδυ και τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο, διανυκτέρευση .

5η μέρα 21/12 : ΠΡΑΓΑ
Μετά το πρωϊνό αναχωρούμε για τη ξενάγησή μας στην Καστρούπολη της Πράγας (Χρατσάνυ), όπου και θαυμάζουμε τον υπέροχο γοτθικό ναό του Αγ. Βίτου, τον δρόμο των Αλχημιστών με την οικία που φιλοξένησε τον Φραντς Κάφκα, καθώς και τα μέγαρα των ευγενών. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην παλαιά πόλης της Πράγας. Με αφετηρία τα γραφικά σοκάκια της “Μάλα Στράνα” και το ναό του Αγ Νικολάου, κατευθυνόμαστε μέσω της Γέφυρας του Καρόλου στην πλατεία της Παλαιάς πόλης για να θαυμάσουμε το περίφημο αστρονομικό ρολόι του 14ου αιώνα, το μέγαρο των δημοτών και τον πύργο της πυρίτιδας. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο . Δείπνο , διανυκτέρευση.

6η μέρα 22/12 : ΠΡΑΓΑ – ΔΡΕΣΔΗ – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό μας , ακολουθεί μία μοναδική κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα με αναψυκτικό(προαιρετικά) και στην συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην πόλη για τα τελευταία αναμνηστικά μας ψώνια.Αναχώρηση νωρίς το μεσημέρι για τη Δρέσδη , την πιο μπαρόκ πόλη της Γερμανίας, με τα εξαίσια κτίσματα, που της χάρισαν προπολεμικά τον τίτλο της “Φλωρεντίας του βορρά”. Στη ξενάγηση μας θα δούμε το Τσβίγκερ, τμήμα των Ανακτόρων των βασιλιάδων της Σαξονίας, την πρόσοψη του αναγεννησιακού Ρεζιντενσλός, το Δημαρχείο κ.α. Αργά το βράδυ μεταφορά μας στο αεροδρόμιο της Δρέσδης ή της Πράγας από όπου ακολουθεί η πτήση της επιστροφής.  Άφιξη 23/12 04.00 περίπου στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
• Πολυτελές, κλιματιζόμενο λεωφορείο καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
• Εκδρομές και περιηγήσεις βάσει προγράμματος
• Διαμονή σε ξενοδοχείo 3* στο Κρούσεβατς ή στο Κραγούγεβατς.
• Διαμονή σε ξενοδοχείo 4* στην Βουδαπέστη και στην Πράγα.
• Πρωϊνό και δείπνο καθημερινά(05 πρωινά + 05 δείπνα)
• Τοπικός ξεναγός όπου απαιτείται
• Αεροπορικά εισιτήρια Δρέσδη – Αθήνα ή Πράγα – Αθήνα με φόρους και βαλίτσα
• Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
• Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
• Ποτά στα γεύματα
• Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
• Ό,τι αναφέρεται σαν προαιρετικό .

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ : 375 ΕΥΡΩ
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ :                           475 ΕΥΡΩ
ΠΑΙΔΙ 2-12 ΕΤΩΝ ΜΕ 2 ΕΝΗΛΙΚΕΣ :                       285 ΕΥΡΩ