4,5  ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 Οχρίδα – Μπίτολα – Μαύροβο – Όσιος Ναούμ – Λίμνη Οχρίδας – Μοναστήρι.

Αναχωρήση: 22, 23, 29, 30 Δεκεμβρίου ’17

1Η ΜΕΡΑ:Αθήνα – Μπίτολα – Οχρίδα
Αναχώρηση νωρίς το πρωί και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση θα φτάσουμε στα σύνορα της Νίκης. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο θα συνεχίσουμε την πορεία μας για την πόλη της Οχρίδας. Πρώτη στάση στην Μπίτολα, μια πόλη που από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας αναφερόταν και ως «η πόλη των προξένων». Όντας έδρα του ομώνυμου δήμου, βρίθει αξιόλογων πολιτιστικών μνημείων, χαρακτηριστικότερα όλων ο καθεδρικός ναός του Αγίου Δημητρίου (1830), μία από τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες. Αφού θαυμάσουμε τα μνημεία αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας στην Οχρίδα, την «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων», όπως χαρακτηρίζεται λόγω της μεγάλης θρησκευτικής σημασίας της στην εξάπλωση της Χριστιανοσύνης, με τις 365 εκκλησίες, μια για κάθε ημέρα του χρόνου. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και δείπνο. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ:Καταυλισμός Gradiste, Βόλτα στην Οχρίδα και κρουαζιέρα στην λίμνη.
Πρόγευμα και αναχώρηση για τον καταυλισμό Gradiste, την προϊστορική πόλη στο νερό, ή όπως είναι γνωστός «Ο κόλπος των οστών». Θα θαυμάσουμε ένα πλωτό Μουσείο, μοναδικό στο είδος του, στο οποίο στήθηκε ένας προϊστορικός οικισμός σε 8.500 τμ. αυθεντικό αντίγραφο των κατοικιών 1200 – 700 π.Χ.. Αναχώρηση για την Οχρίδα, για περπάτημα στον πεζόδρομο της πόλης και ελεύθερο χρόνο για αγορές και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και γεύμα. Το απόγευμα ελεύθερο στην πόλη. Σας προτείνουμε κρουαζιέρα στα καταγάλανα νερά της λίμνης με θέα τις ειδυλλιακές όχθες (έξοδα ατομικά), καιρού επιτρέποντος. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ:Παλιά πόλη Οχρίδας, Όσιος Ναούμ, Στρούγκα
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ στη νότια πλευρά της λίμνης, με τα δεκάδες παγώνια να κυκλοφορούν ελεύθερα στους κήπους του. Κτισμένο τον 10ο αιώνα, όταν όλη η περιοχή ήταν έδρα της Ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής, διαθέτει εκπληκτικές τοιχογραφίες. Από το μοναστήρι του Οσίου Ναούμ ξεκίνησαν οι Έλληνες μοναχοί Κύριλλος και ο Μεθόδιος, να διδάξουν στους Σλάβους την αλφάβητο (Κυριλλικά) και τη Βίβλο. Συνεχίζουμε με περιπατητική ξενάγηση στην παλαιά πόλη της Οχρίδας. Περνώντας από την κύρια είσοδο (Gorna Porta) θα δούμε τις Βυζαντινές εκκλησίες (Αγ. Σοφία, Αγ. Νικόλαος) καθώς και το ελληνορωμαϊκό θέατρο κάτω από το κάστρο του Τσάρου Σαμουήλ και τα μικρομάγαζα με τα είδη κεραμικής και λαϊκής τέχνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το μεσημεριανό μας φαγητό. Ξεκούραση και νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για μια επίσκεψη στην Στρούγκα για περπάτημα και καφέ. Το βράδυ εορταστικό δείπνο εντός του ξενοδοχείου με πλούσιο μπουφέ, ζωντανή μουσική και χορό. Διανυκτέρευση.

4Η  ΜΕΡΑ:Φαράγγι Ράντιτσα – Μονή Μπιγκόρσκι – Λίμνη Μαύροβο
Πρόγευμα και αναχώρηση για μια διαδρομή κατά μήκος του ποταμού Ντριμ, μέσα από το φαράγγι της Ράντιτσα (38χλμ.) το μεγαλύτερο βατό φαράγγι της Ευρώπης. Συνεχίζουμε για το ιστορικό Μοναστήρι Μπιγκόρσκι και την λίμνη του Μαύροβο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για γεύμα και ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο, και έπειτα αναχώρηση για την εκκλησία όπου θα παραστούμε στην Αναστάσιμη Λειτουργία . Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5Η  ΜΕΡΑ:Φαράγγι Ράντιτσα – Μονή Μπιγκόρσκι – Λίμνη Μαύροβο
Πρόγευμα και αναχώρηση με τις καλύτερες εντυπώσεις για την επιστροφή μας. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση, άφιξη αργά το απόγευμα στην Αθήνα.

 

Παραλαβή δωματίων 14:00 Παράδoση δωματίων 12:00.

Τιμές κατ’ άτομο 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

4 ΗΜΕΡΕΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ

 ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

3o ΑΤΟΜΟ ΕΝΗΛΙΚΑΣ

ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ 6

 ΠΑΙΔΙ 7-12
 SILEKS 4*

 23/12

179€

 215€

179€

85€ 135€

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

4 ΗΜΕΡΕΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ

 MONOΚΛΙΝΟ

3ο ΑΤΟΜΟ ΕΝΗΛΙΚΑΣ

ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ 6 

 ΠΑΙΔΙ 7-12

SILEKS 4*

30/12

255€

 305€

255€

 85€  165€

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

5 ΗΜΕΡΕΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ

 ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

3ο ΑΤΟΜΟ ΕΝΗΛΙΚΑΣ

 ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ 6  ΠΑΙΔΙ 7-12
 SILEKS 4*

 22/12

219€

 265€

219€

 105€  155€

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

5 ΗΜΕΡΕΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ

 MONOΚΛΙΝΟ

3ο ΑΤΟΜΟ ΕΝΗΛΙΚΑΣ

 ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ 6   ΠΑΙΔΙ 7-12

 SILEKS 4*

29/12

295€

 365€

295€

 105€  165€


Περιλαμβάνονται:

 Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, με κλιματιζόμενο πούλμαν
 Τρεις ή τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Sileks 4*
 Πλήρης διατροφή ξεκινώντας με δείπνο την 1η ημέρα και πρωινό την τελευταία
 Εορταστικό γεύμα στο ξενοδοχείο στις 24/12, 31/12 & 01/01 με πλούσια πιάτα και μουσική
Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
 Ασφάλεια Αστικής ευθύνης

Δεν Περιλαμβάνονται:
Προαιρετικές, είσοδοι, ποτά, αχθοφορικά, οτι ρητά αναφέρεται προαιριτικό ή προτεινόμενο

Σημείωση:Στο τετραήμερο πρόγραμμα δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή της 2ης ημέρας