Στα βήματα του Λώρενς της Αραβίας…………….

6 & 7 ΗΜΕΡΕΣ

1Η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΑΜΜΑΝ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: ΑΜΜΑΝ – Γέρασα, Κάστρο Αζλούν, Ξενάγηση πόλης
Μετά το πρωινό το ταξίδι στον χρόνο ξεκινά από την Γέρασα την πιο καλά διατηρημένη Ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης. Θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό της χώρο και θα θαυμάσουμε τα δύο της θέατρα, την οβάλ πλατεία το νυμφαίο και την υπέροχη οδό με την κιονοστοιχία. Θα συνεχίσουμε με το Κάστρο Αζλούν, υπέροχο δείγμα στρατιωτικής αρχιτεκτονικής που κατασκευάστηκε από τους Αγγιουβίδες, την ονομαστή δυναστεία του Σαλαντίν. Επιστρέφουμε στο Αμμάν, την πανάρχαια πόλη που σύμφωνα με τους αρχαιολόγους κατοικήθηκε για πρώτη φορά πριν από 9000 χρόνια. Αναφέρεται στην Βίβλο με το όνομα Ραμπάτ Αμμούν, ενώ αργότερα έγινε μέρος της Ελληνορωμαϊκής Δεκάπολης με το όνομα Φιλαδέλφεια. Θα ξεναγηθούμε στην Ακρόπολη και θα θαυμάσουμε τον Ναό του Ηρακλή, που χρονολογείται από τον 2ο αιώνα μ.Χ, την βυζαντινή εκκλησία, το κυβερνητικό μέγαρο της δυναστείας των Ομμαγιαδών και θα αφήσουμε για το τέλος το Αρχαιολογικό Μουσείο, στο οποίο φιλοξενούνται ευρήματα όλων των εποχών. Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα ευρήματα του Αϊν Γκαζάλ που χρονολογούνται από το 6500 π.Χ, καθώς και τα Χειρόγραφα της Νεκράς Θάλασσας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ: AMMAN – Μάταμπα, Νέμπο, Βηθανία – ΠΕΤΡΑ
Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για Πέτρα. Η πρώτη μας στάση θα είναι στην Μάνταμπα πασίγνωστη μέχρι σήμερα για τους τεχνίτες της, που ασχολούνται με την κατασκευή ψηφιδωτών. Στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου σώζεται ο πρώτος χάρτης των Αγίων Τόπων που χρονολογείται από το 560 μΧ. Σε αυτόν τον χάρτη που έχει σαν κέντρο του την Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζουμε όλα τα ιερά προσκυνήματα, που βρίσκονται στην επικράτεια της Ιορδανίας και της Αιγύπτου. Συνεχίζουμε για το όρος Νέμπο, από όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα προς την κοιλάδα του Ιορδάνη και την Νεκρά Θάλασσα, δηλαδή προς την Γη της Επαγγελίας του Μωϋσή. Μετά την ξενάγησή μας στο όρος Νέμπο, θα κατευθυνθούμε προς την Βηθανία ,πέρα από τον Ιορδάνη , που συνδέεται άμεσα με την ζωή του Ιησού και του Ιωάννη του Βαπτιστή , μιας και πρόκειται για τον χώρο στον οποίο , αποδεδειγμένα πια , βαπτίστηκε ο Ιησούς . Άφιξη αργά το απόγευμα στην αρχαία πόλη της Πέτρας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ: ΠΕΤΡΑ – Ξενάγηση & Σαφάρι στο Ουάντι Ραμ
Πρωινό και ξενάγηση στην μοναδική Πέτρα, την τόσο παλιά όσο και ο χρόνος. Θα περπατήσουμε και θα ξεναγηθούμε στην Πέτρα των Ναβαταίων, αυτού του υπέροχου λαού που ξεκίνησε σαν νομαδικός λαός από την Σαουδική Αραβία, για να γίνει κυρίαρχος στο εμπόριο. Θα διασχίσουμε το στενό φαράγγι (Σικ) , που σχηματίζεται από ψηλούς βράχους που φθάνουν τα 100 μ ύψος και θα θαυμάσουμε το εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο, (Χάζνε), το διασημότερο ίσως μνημείο της Πέτρας, τους βασιλικούς τάφους και τον Βυζαντινό Καθεδρικό ναό, και θα τελειώσουμε με την ρωμαϊκή πλευρά της πόλης. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για την έρημο του Λόρενς της Αραβίας, μέσα στην οποία έλαβαν χώρα πολλές από τις μάχες ενάντια στους Οθωμανούς, κατά την διάρκεια της Αραβικής εξέγερσης, το 1916. Με jeep 4X4 (με καρότσα) θα διασχίσουμε το σεληνιακό τοπίο της πιο πολυποίκιλης και πολύχρωμης ερήμου που για γενιές ολόκληρες φιλοξενεί φυλές Βεδουίνων και θα θαυμάσουμε σπάνιες και πανάρχαιες βραχογραφίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Πέτρα .Δείπνο και διανυκτέρευση.

5Η ΜΕΡΑ: ΠΕΤΡΑ – Άκαμπα – ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Νεκρά Θάλασσα . Στην διαδρομή θα επισκεφθούμε την Άκαμπα, παραθαλάσσιο θέρετρο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο . Συνεχίζουμε για Νεκρά Θάλασσα . Θα έχετε την δυνατότητα να κολυμπήσετε και να έχετε την εμπειρία από τις ιαματικές ιδιότητες που δίνουν στο δέρμα όμορφη αίσθηση . Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6Η ΜΕΡΑ:: ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ –ΑΜΜΑΝ – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο του Αμμάν για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα .

 

Τιμές κατ’ άτομο 

Αναχωρήσεις:Κάθε Παραρσκευή & Κυριακή

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΗΜΕΡΕΣ

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

 ΔΙΑΤΡΟΦΗ

1ΚΛΙΝΟ

ΦΟΡΟΙ

 4*

6

…….€

 Πρωινό και 5 δείπνα

…….€

330€

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΗΜΕΡΕΣ

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

 ΔΙΑΤΡΟΦΗ

1ΚΛΙΝΟ

ΦΟΡΟΙ

4*/5*LUX/5*

6

…….€

 Πρωινό και 5 δείπνα

……..€

330€

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΗΜΕΡΕΣ

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

 ΔΙΑΤΡΟΦΗ

1ΚΛΙΝΟ

ΦΟΡΟΙ

5*/5*LUX

6

…….€

 Πρωινό και 5 δείπνα

…….€

330€

 

 

Περιλαμβάνονται:
•Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως
•Διαμονή και διατροφή ως αναφέρονται στο σχετικό τιμοκατάλογο
•Μεταφορές από /προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
•Περιηγήσεις /εκδρομές ως αναφέρονται ανωτέρω
•Ξενάγηση στην Μικρή Πέτρα
•Ίππευση αλόγων στην Πέτρα
•Επίσκεψη στη Βηθανία, το μέρος όπου βαπτίστηκε ο Ιησούς Χριστός
•Είσοδοι σε μουσεία/μνημεία
•Τοπικοί ξεναγοί
•Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
•Βίζα Ιορδανίας (άνω των 5 ατόμων)
•Ασφάλεια αστικής ευθύνης
•Ενημερωτικά έντυπα

Δεν Περιλαμβάνονται:
• Φόροι αεροδρομίων
• Eίσοδοι σε μουσεία, μνημεία & λοιπά αξιοθέατα
• Φιλοδωρήματα (προαιρετικά)
• Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
Σημειώσεις:
•Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να τροποποιηθεί, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο λόγω των Αργιών, για την καλύτερη διεξαγωγή του, χωρίς παραλείψεις

***Η 7ήμερη εκδρομή πραγματοποιείται με μία ελεύθερη ημέρα επιπλέον στην Νεκρά θάλασσα / Ζητήστε μας τιμές