ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Πάσχα στη Ζάκυνθο! (Μ)

4  ΗΜΕΡΕΣ
26 Απριλίου ’19

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/4/2019
Αναχώρηση νωρίς το πρωί με ενδιάμεση στάση στον  ΙΣΘΜΟ.  Άφιξη στην ΚΥΛΛΗΝΗ, επιβίβαση στο φέρυ και απόπλους για την Ζάκυνθο.  Άφιξη και ξεκινάμε με τα Πασχαλινά έθιμα του νησιού όπου θα παρακολουθήσουμε στην πλατεία Σολωμού την Λιτανεία Του Εσταυρωμένου. Ελεύθεροι για γεύμα (προαιρετικό), επιβίβαση στο πούλμαν, αναχώρηση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Νηστίσιμο δείπνο, παρακολούθηση τοπικού επιταφίου, διανυκτέρευση .

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 27/4/2019
Ξημερώματα στις 03.30, για όποιον θέλει και επειδή ο επιτάφιος στην πόλη της Ζακύνθου βγαινει στις 4 το πρωί, αναχωρούμε για την παρακολούθηση και τη λιτανεία του. Μένουμε εκεί στην πλατεία Αγίου Μάρκου, για το σπάσιμο των κανατιών, που γίνεται με το γλυκοχάραμα.!!!!  Ένα απο τα όμορφα Πασχαλινά έθιμα της Ζακύνθου. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο, πρόγευμα και ξεκινάμε για το γύρο του νησιού. Πρώτη μας στάση το ΜΑΧΑΙΡΑΔΟ, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Μαύρας. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα χωριά ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ – ΑΓ. ΛΕΩΝ – ΕΞΩ ΧΩΡΑ – ΜΑΡΙΕΣ- ΑΝΑΦΩΝΗΤΡΙΑ. Στάση για να επισκεφθούμε την Μονή Αναφωνήτριας, εκεί όπου είχε μονάσει ο Αγ. Διονύσιος, πολιούχος του νησιού. Στη συνέχεια αναχώρηση για τον ΑΙ. ΓΙΩΡΓΗ των Γκρεμνών, στάση για να θαυμάσουμε α το ωραιότερο τοπίο της Ελλάδας, το Ναυάγιο και τη θαυμάσια παραλία του. Αναχώρηση για τις ΒΟΛΙΜΕΣ, στάση για λαδωτήρι, μέλι και αλλα παραδοσιακά προιόντα. Συνεχίζουμε και φτάνουμε στην παραλία του Αγ. Νικολάου, το βορειότερο σημείο της Ζακύνθου, όπου θα παραμείνουμε για φαγητό (προαιρετικό). Επιστρέφουμε από την άλλη μεριά του νησιού και αφού περάσουμε τα χωριά ΚΑΤΑΣΤΑΡΙ – ΠΛΑΖ ΑΛΥΚΩΝ – ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ – ΣΑΡΑΚΙΝΑΔΟ – ΓΑΙΤΑΝΙ, φτάνουμε στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο, ξεκούραση. Αναχώρηση για την πόλη, να παρακολουθήσουμε τη λειτουργία της Ανάστασης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, Αναστάσιμο δείπνο. Διανυκτέρευση.

Κυριακή 28/4/2019  Χριστός Ανέστη!!!! Χρόνια Πολλά!!!!!!
Πρόγευμα, χρόνος στο ξενοδοχείο για να απολαύσουμε τις ετοιμασίες για το ψήσιμο του οβελία, πίνοντας το ουζάκι μας. Πασχαλινό γεύμα με συνοδεία ζωντανής μουσικής, άφθονο φαγητό, γλέντι και πολύς χορός. Ξεκούραση και αργά το βράδυ μετάβαση σε παραδοσιακή ταβέρνα (προαιρετικό) για να απολαύσουμε Ζακυνθινές καντάδες, αρέκες και πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

Δευτέρα 299/4/2019
Πρόγευμα, αναχώρηση από το ξενοδοχείο με τις αποσκευές μας, για να επισκεφθούμε το λόφο του Στράνη, εκεί όπου ο Διονύσιος Σολωμός ενεπνεύσθη τον Ύμνο στην Ελευθερία. Συνεχίζουμε για το πανέμορφο προάστιο Μπόχαλη, με την πανοραμική θέα ολοκλήρου της πόλης της Ζακύνθου, με την εκκλησία της Χρυσοπηγής και το ερειπωμένο Βενετσιάνικο κάστρο. Θα δοκιμάσουμε την παραδοσιακή φρυγανιά (τοπικό γλυκό) στα μαγαζιά της Μπόχαλης. Κατόπιν στην πόλη, επίσκεψη σε εργαστήριο μαντολάτου, για τα τελευταία ψώνια και παραδοσιακά προιόντα του νησιού.Επιβίβαση στο ferry, απόπλους, άφιξη στη Κυλλήνη και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Τιμές κατ’ άτομο 4 ημέρες                 
Σε δίκλινο δωμάτιο                                      215€
Παιδί από 2 έως 12 ετών                             ….€                     
Μονόκλινο δωμάτιο                                     ….€                      

 

Περιλαμβάνονται:

•Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν .
•Ακτοπλοϊκά εισιτήρια λεωφορείων και επιβατών γραμμής: ΚΥΛΛΗΝΗ-ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΚΥΛΛΗΝΗ
•Διαμονή (03 διανυκτερεύσεις) στo MAJESTIC HOTEL & SPA – 4* / www.hotelmajesticspa.gr
•Πλουσιοπάροχο πρωινό-μπουφέ (συνολικά 3)
•M.Παρασκευη Δείπνο σε μπουφέ.
•Αναστάσιμο δείπνο σε μπουφέ με εορταστικό πρόγραμμα (ζωντανή μουσική)
•Κυριακή του Πάσχα: Προμεσημβρινοί μεζέδες με ούζο .Εορταστικό γεύμα σε μπουφέ (οβελίας) με εορταστικό πρόγραμμα     (ζωντανή μουσική και ζακυνθινές καντάδες από τους κανταδόρους)
•Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής
•Φ.Π.Α – Ασφαλιστική κάλυψη

Δεν περιλαμβάνονται:
• Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
•Εισοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
•Φόρος διαμονής