4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ – ΣΚΑΦΙΔΙΑ

1Η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΚΥΛΛΗΝΗ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Συγκέντρωση στο χώρο του σχολείου νωρίς το πρωί. Επιβίβαση στα πούλμαν και αναχώρηση για την Κυλλήνη. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε στάση στον Ισθμό της Κορίνθου Από την Κυλλήνη θα πάρουμε το ferry boat για Ζάκυνθο. Ελέυθερος χρονος στην πόλη για φαγητό. Επίσκεψη στο λόφο του Στράνη, όπου ο Δ .Σολωμός εμπνεύστηκε το ποίημα ¨Υμνος στη Ελευθερία¨, τον Εθνικό μας Ύμνο, και την Μπόχαλη για να θαυμάσουμε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας στο ξενοδοχείο ZANTE MARIS στο Τσιλιβί Δείπνο και το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΣΚΑΦΙΔΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για τη χώρα, όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο ¨Σολωμού και επιφανών Ζακυνθινών¨, το Μεταβυζαντινό Μουσείο της Επτανησιακής και Κρητικής σχολής με τις περίφημες αγιογραφίες. Ύστερα θα επισκεφθούμε το Ναό του Αγίου Διονυσίου, όπου σώζεται το σκήνωμα του Αγίου. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Μονή της Αναφωνήτρια στο μοναστήρι του Αγίου.. Αργά τα μεσημέρι αναχωρούμε από την Ζάκυνθο επιβίβαση με προορισμό μας την Σκαφιδιά Ηλίας και άφιξη στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο μας ALDEMAR OLYMPIAN VILLAGE στην Σκαφιδιά, τακτοποίηση στα δωμάτια .Δείπνο και το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ: ΟΛΥΜΠΙΑ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ – ΚΑΤΑΚΟΛΟ
Μετά το πρόγευμα, νωρίς το πρωί, αναχώρηση για την αρχαία Ολυμπία, όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ξενάγηση στο μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο. Στην συνέχεια ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό στην γραφική πόλη της Ολυμπίας.Επίσκεψη στο Κατάκολο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ (Achaia Claus) – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρόγευμα, νωρίς το πρωί. αναχώρηση για την επίσκεψή μας στο περίφημο εργοστάσιο παραγωγής οίνου ACHAIA CLAUS, όπου θα ξεναγηθούμε στους χώρους παραγωγής οίνου και της περίφημης ‘μαυροδάφνης’ και αναχώρηση για μια τελευταία βόλτα στην Πάτρα: προσκύνημα στον Άγιο Ανδρέα και ελεύθερος χρόνος στα ‘Ψηλά Αλώνια’. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό στην Πάτρα. Συνεχίζουμε για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. ‘Αφιξη στο χώρο του σχολείου αργά το απόγευμα. Τέλος εκδρομής.

ή εναλλακτικά

4Η ΜΕΡΑ: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για Καλάβρυτα, όπου μετά απο μία περιήγηση, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να γευματίσουμε προαιρετικά. Συνεχίζουμε για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.Άφιξη στο χώρο του σχολείου αργά το απόγευμα. Τέλος εκδρομής.