ΗΛΕΙΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ

1Η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΣΚΑΦΙΔΙΑ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωϊ στο σχολείο και αναχώρηση. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση φτάνουμε στα Καλάβρυτα, όπου μετά απο μία περιήγηση, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να γευματίσουμε προαιρετικά. Στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στη Σκαφιδιά. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: ΟΛΥΜΠΙΑ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ – ΚΑΤΑΚΟΛΟ
Μετά το πρόγευμα, νωρίς το πρωί, αναχώρηση για την αρχαία Ολυμπία, όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ξενάγηση λεπτομερής. Στη συνέχεια, μετάβαση στο γνωστό παραλιακό κέντρο του Κατάκολου, έξω από τον Πύργο. Γεύμα σε μια από τις παραλιακές ψαροταβέρνες. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ: ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Μετά το πρωϊνό, αναχώρηση για το λιμάνι της Κυλλήνης και αναχώρηση για τη Ζάκυνθο. Μόλις φθάσουμε, θα επισκεφθούμε το λόφο του Στράνη, όπου ο Δ. Σολωμός εμπνεύστηκε το ποίημα ¨Υμνος στη Ελευθερία¨, τον Εθνικό μας Ύμνο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ναυτικό Μουσείο Επτανήσου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στα σοκάκια της πόλης. Αναχώρηση για το λιμάνι και επιστροφή στην Κυλλήνη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ: ΟΛΥΜΠΙΑ – ΠΑΤΡΑ (Achaia Claus) – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρόγευμα, νωρίς το πρωί. αναχώρηση για την επίσκεψή μας στο περίφημο εργοστάσιο παραγωγής οίνου ACHAIA CLAUS, όπου θα ξεναγηθούμε στους χώρους παραγωγής οίνου και της περίφημης ‘μαυροδάφνης’. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Συνεχίζουμε για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.
Άφιξη στο χώρο του σχολείου αργά το απόγευμα. Τέλος εκδρομής.

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ανάγκες του σχολείου.