ΘΡΑΚΗ 

Καβαλα-Ονειρουπολη  Δραμας-Κομοτηνη-Ξανθη-Αλεξανδρουπολη-Δασος Δαδιας-Θεσσαλονίκη

Αναχωρήσεις: 22 Δεκεμβρίου ’18

1Η ΜΕΡΑ:ΑΘΗΝΑ – ΚΑΒΑΛΑ
Αναχώρηση από το κέντρο της Αθηνάς και μέσω της εθνικής οδού Aθηνων-Θεσσαλονίκης με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην πόλη της Καβαλάς. Τακτοποίηση στα δωμάτια του Ξενοδοχείου μας Δείπνο- Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ:ΔΑΣΟΣ ΔΑΔΙΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Πρωινό & αναχώρηση για την περιήγηση μας στο Νόμο Έβρου. Πρώτος σταθμός στο Εθνικό πάρκο δάσους Δαδιά (Η Δαδιά, βρίσκεται στην άκρη του μεγάλου δάσους, το οποίο καταλαμβάνει το κέντρο περίπου του Νομού Eβρου και απλώνεται σε έκταση 73.000 περίπου στρεμμάτων. Στον χώρο αυτό, διαβιώνει ένας μοναδικός για την Ελλάδα και την Ευρώπη ζωικός πληθυσμός από ερπετά, θηλαστικά και κυρίως αρπακτικά πουλιά.  Την περιβάλλει μια περιφερειακή προστατευτική ζώνη 350.000 στρεμμάτων)Το οικοτουριστικό αυτό κέντρο περιλαμβάνει κέντρο ενημέρωσης με μόνιμη έκθεση και προβολές ταινιών και διαφανειών, αναψυκτήριο.  Μικρό λεωφορείο της επιχείρησης του Οικοτουριστικού Κέντρου, μεταφέρει τους επισκέπτες σε κλειστό παρατηρητήριο μέσα στο δάσος απ’ όπου μπορούν να δουν τα αρπακτικά όταν έρχονται σε ειδική ταΐστρα για τροφή. Για το σκοπό αυτό, υπάρχουν στη διάθεσή τους κιάλια και τηλεσκόπια. Ελεύθερος χρόνος η προαιρετική ενημέρωση & μεταφορά στο κλειστό παρατηρητήριο. (ατομικό εισιτήριο €4,00  ) Μετά την ξενάγηση μας στο πάρκο αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Νομού Έβρου την μαγευτική Αλεξανδρούπολη. Ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την πόλη.   Το απόγευμα αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας, δείπνο & διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ:ΛΙΜΝΗ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ – ΞΑΝΘΗ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Πρωινό & αναχώρηση για τον υδροβιότοπο της Λίμνης Βιστωνιδας .  Ελεύθερος χρόνος για φωτογραφίες στο υδροβιότοπο & επίσκεψη για προσκύνημα στην μονή του Άγιου Νικόλαου. (Πάνω σε δυο μικρά νησάκια στη λιμνοθάλασσα του Πόρτο Λαγός, στον νομό Ξάνθης, με υπέροχη θέα προς το Θρακικό πέλαγος, βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, μετόχι της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους.) Άμεση αναχώρηση για την πόλη της Κομοτηνής. Ελεύθερος χρόνος για γνωριμία με την πόλη & ψώνια από την τοπική αγορά. Στην συνεχεία επίσκεψη στην κοντινή πόλη της Ξανθής ελεύθερος χρόνος για περιήγηση της πόλης. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο .Προετοιμασία για το εορταστικό μας ρεβεγιόν στο ξενοδοχείο με χορό & μουσική με την συνοδεία DJ

4Η ΜΕΡΑ:ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ
Χριστούγεννα. Πρωινό & επιβίβαση στο πούλμαν στις 10:00 με προορισμό την Ν. Καρβαλη 10χλμ από την πόλη της Καβάλας για προσκύνημα στο Ιερό σκήνωμα του ΑΓ.ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ.  Ο Ιερός προσκυνηματικός Ναός του Αγίου που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Ελλάδας, ένα περίτεχνο θρησκευτικό μνημείο όπου είναι αποθησαυρισμένα τα σκηνώματα του ιδίου και της οικογενείας του.  Προσκύνημα & άμεση αναχώρηση για την πόλη της Δράμας όπου θα επισκεφτούμε την φανταστική Ονειρούπολη.   Μικροί & μεγάλοι ώρα για διασκέδαση.  Το εργαστήρι του Αϊ Βασίλη – Το Σπίτι των Εκπλήξεων, η Χριστουγεννιάτικη αγορά σας προσκαλούν να ζήσετε ένα εορταστικό παραμύθι.  Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση.  Επιστροφή το απόγευμα στην πόλη της Καβάλας για μια βόλτα στα σοκάκια της πόλης. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5Η ΜΕΡΑ:ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινο & επιβίβαση στο πούλμαν με προορισμό την Γιορτινή Πόλη της Θεσσαλονίκης. Άφιξη στην πόλη & ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην λεωφόρο Νίκης & επίσκεψη στον Λευκό Πύργο. Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις Τέλος Εκδρομής.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 249€
3ο άτομο παιδί έως 12 ετών σε 3κλινο 189€
Τιμή σε μονόκλινο δωμάτιο: 315€ 

 

Περιλαμβάνονται:
Μεταφορές-εκδρομές του προγράμματος με υπερυψωμένο πούλμαν σε άριστη κατάσταση.
4 Διανυκτερεύσεις στο Εsperia hotel KΑΒΑΛΑ (κεντρικό ξενοδοχείο)
Πλούσιο πρωινό  και δείπνο  σε μπούφε.
Τέλος Διανυκτέρευσης.
Εορταστικό δείπνο την παραμονή των Χριστουγέννων  (στη θέση της  ημιδιατροφής) με ελεύθερη κατανάλωση (κρασί & νερό-αναψυκτικά )με μουσική επιμέλεια dj
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Σύνοδος-Αρχηγός του γραφείου.

Δεν περιλαμβάνονται
Το εισιτήριο της επίσκεψης στο Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους & στο Παρατηρητήριο αρπακτικών πουλιών (κόστος συμμετοχής 4€ / άτομο).