5ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1Η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο σχολείο, επιβίβαση στα λεωφορεία και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσους σταθμούς για ξεκούραση και φαγητό. Άφιξη στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους αξιολογότερους Μακεδονικούς τάφους, ένας εκ των οποίων είναι και του Φιλίππου Β΄, τους οποίους έφερε στο φως η σκαπάνη του αρχαιολόγου Μ. Ανδρόνικου το 1977. Στο χώρο αυτό για την προστασία των βασιλικών τάφων κατασκευάστηκε (ολοκληρώθηκε το 1993) υπόγειο κτίριο που εγκιβωτίζει και προστατεύει τα αρχαία μνημεία, διατηρώντας σταθερές τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, πράγμα απαραίτητο για τη σωτηρία των τοιχογραφιών. Το κτίσμα αυτό εξωτερικά έχει τη μορφή χωμάτινου τύμβου. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ ομαδική διασκέδαση (προαιρετική). Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ – ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Οχυρό Ρούπελ , όπου σχηματίζεται μεταξύ του όρους Αγκίστρου και των ανατολικών προσβάσεων του Μπέλες. Η οχυρή στενωπός του Ρούπελ έγινε πολύ γνωστή από τους 2 παγκοσμίους πολέμους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την λίμνη Κερκίνης. Μια τεχνητή λίμνη, η οποία είναι από τους πιο γνωστούς και δυναμικούς υγροβιότοπους της Ελλάδας. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Το βράδυ ομαδική προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  (ΠΟΛΗ)
Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε για να ξεναγηθούμε στα κυριότερα ιστορικά μνημεία της Νύμφης του Θερμαϊκού όπως ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα, η Καμάρα ( Αψίδα του Γαλέριου ) , τα βυζαντινά τείχη, τον πολιούχο της πόλης Άγιο Δημήτριο με την κρύπτη του και το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης όπου μεταξύ άλλων φυλάσσονται τα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας κτερίσματα από τις ανασκαφές στους τάφους της Βεργίνας. Επίσκεψη στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το βράδυ ομαδική διασκέδαση (προαιρετική). Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΒΕΡΓΙΝΑ – ΒΕΡΟΙΑ
Νωρίς το πρωί, μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για να επισκεφθούμε τον ιστορικό χώρο της Βεργίνας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους αξιολογότερους Μακεδονικούς τάφους, ένας εκ των οποίων είναι και του Φιλίππου Β΄, τους οποίους έφερε στο φως η σκαπάνη του αρχαιολόγου Μ. Ανδρόνικου το 1977. Στο χώρο αυτό για την προστασία των βασιλικών τάφων κατασκευάστηκε (ολοκληρώθηκε το 1993 ) υπόγειο κτίριο που εγκιβωτίζει και προστατεύει τα αρχαία μνημεία, διατηρώντας σταθερές τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, πράγμα απαραίτητο για τη σωτηρία των τοιχογραφιών. Το κτίσμα αυτό εξωτερικά έχει τη μορφή χωμάτινου τύμβου. Στη συνέχεια στάση στη Βέροια για γεύμα και αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

5Η ΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ
Νωρίς το πρωί αφού προγευματίσουμε, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για την τελευταία μας βόλτα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το μεσημέρι παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα ύστερα από ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στο σχολείο.

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ανάγκες του σχολείου.