ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΠΡΟΥΣΟΣ – ΜΙΚΡΟ, ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ – ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ

3, 4  ΗΜΕΡΕΣ

Αναχώρηση  25 & 26 Οκτωβρίου ’18

1η ημέρα: 25/10, Αθήνα – Κεφαλόβρυσο – Κορυσχάδες – Καρπενήσι
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για το μαγευτικό Καρπενήσι. Επίσκεψη στο ιστορικό Κεφαλόβρυσο με το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη με ελεύθερο χρόνο για γεύμα δίπλα στα πλατάνια και τα γάργαρα νερά. Συνεχίζουμε για περίπατο και καφέ στον αναπαλαιωμένο και παραδοσιακό οικισμό των Κορυσχάδων. Αργότερα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο διαμονής μας το οποίο βρίσκεται σε μια ονειρική τοποθεσία, πάνω από το Καρπενήσι. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο σε μπουφέ. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: 26/10, Προυσός (Ι. Μ. Παναγίας) – Saloon!
Μπουφέ πρόγευμα. Ημέρα γεμάτη εικόνες, τοπία, χρώματα αλλά και αγνές γεύσεις μας περιμένει. Διασχίζοντας τα “Ευρυτανικά Τέμπη” θα βρεθούμε στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας. Ξενάγηση και προσκύνημα. Επιστρέφοντας, χρόνος για γεύμα στην περιοχή της Ποταμιάς με τις παραδοσιακές ταβέρνες. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε έναν περίπατο και θα έχουμε την ευκαιρία για ένα ζεστό ρόφημα στο Πάρκο Τουριστικής Ιππασίας & Περιπέτειας Saloon, που βρίσκεται λίγο έξω (4 χλμ) από το Καρπενήσι. Ένα ξύλινο καταφύγιο μέσα στο Saloon Park, που συνδυάζει την ομορφιά της ελληνικής φύσης και την παράδοση του αμερικανικού νότου. Το βράδυ δείπνο μπουφέ. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: 27/10, Μικρό & Μεγάλο Χωριό – Καρπενήσι
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Περίπατος στα γραφικά δρομάκια του Μικρού αλλά και του Μεγάλου Χωριού. Παραδοσιακά ψώνια και σουβενίρ. Εδώ μην παραλείψετε να γευθείτε και το διάσημο γαλακτομπούρεκο του “Αλέκου”, και να επισκεφθείτε το Ιστορικό – Λαογραφικό μουσείο. Αργότερα θα βρεθούμε στην πόλη του Καρπενησίου με ελεύθερο χρόνο στην κεντρική πλατεία για βόλτα και ψώνια, γλυκά κουταλιού, τυριά, φημισμένα αλλαντικά αλλά και επίσκεψη στον διατηρητέο Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας (17ος αι). Εδώ που κάποτε ήταν ένα μικρό εκκλησάκι, το 1645 ιδρύθηκε από τον Ευγένιο Γιαννούλη τον Αιτωλό η πρώτη σχολή στην Ευρυτανία για ανώτερη μόρφωση καθώς και σχολεία για κοινά γράμματα. Το βράδυ δείπνο μπουφέ. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: 28/10, Μονή Αγάθωνος – Γοργοπόταμος – Αμφίκλεια – Αθήνα
Πλούσιο πρόγευμα μπουφέ. Αναχώρηση για την Ιερά Μονή Αγάθωνος, μία κιβωτό της φύσης με σημαντική θρησκευτική και οικολογική δραστηριότητα. Ξεχωρίζει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με τον βοτανικό κήπο και εκθέματα από τον Εθνικό Δρυμό της Οίτης. Συνεχίζουμε για γεύμα (έξοδα ατομικά) στο πανέμορφο χωριό του Γοργοπόταμου κοντά στην ιστορική γέφυρα με τα γάργαρα νερά και τις ταβέρνες με την παραδοσιακή ρουμελιώτικη κουζίνα. Επόμενος σταθμός μας η Αμφίκλεια όπου θα επισκεφθούμε (έξοδα ατομικά) το εξαιρετικό “Μουσείο Άρτου”. Μέσω Χαιρώνειας, όπου θα δούμε το περίφημο Λιοντάρι (μνημείο των πεσόντων Θηβαίων Ιερολοχιτών), επιστρέφουμε στην Αθήνα.

Σημείωση:
Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί και τριήμερη (2 διανυκτερεύσεις) με αναχώρηση στις 26/10 και χωρίς το πρόγραμμα της 4ης ημέρας. Επιστρέφουμε στην Αθήνα μετά τις επισκέψεις της 3ης ημέρας.

Περιλαμβάνονται:
Δύο ή τρεις διανυκτερεύσεις στο πολυτελές Avaris Hotel 5*
Ημιδιατροφή καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
Ζωντανή μουσική στον χώρο του Piano Bar στις 27/10
Παιδική απασχόληση κάθε απόγευμα στο play room του ξενοδοχείου
Δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου
Ελεύθερη χρήση γυμναστηρίου
20% έκπτωση επί του τιμοκαταλόγου του fitness spa
Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
Αρχηγός εκδρομής
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
Ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Τιμή κατ΄άτομο με ημιδιατροφή

Δωμάτιο                                           3 ημέρες                           4 ημέρες
Δίκλινο Standard                               179 €                                     239 €
Δίκλινο Deluxe                                   185 €                                     250 €
3ο & 4ο άτομο ενήλικας                     98 €                                     117 €
3ο & 4ο άτομο παιδί έως 12               98 €                                     117 €
Μονόκλινο Standard                         225 €                                    299 €