ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

1Η ΜΕΡΑ: 
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο χώρο του Σχολείου. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Καρδίτσα, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Επίσκεψη στο Φράγμα και στον Υδροηλεκτρικό σταθμό της Λίμνης Πλαστήρα. Το μεσημέρι στάση για φαγητό στην πλαζ του Λαμπερού. Αργά το απόγευμα μεταβαίνουμε στην Καλαμπάκα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: 
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τα ορεινά και γραφικά χιονοδρομικά κέντρα, το Περτούλι και την Ελάτη. Εκεί θα θαυμάσουμε τοπία απαράμιλλης ομορφιάς. Πυκνά δάση, πολλά νερά και πέτρινα παραδοσιακά σπίτια είναι στοιχεία που συνθέτουν το τοπίο. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε στις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής. Αργά το μεσημέρι κατά την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο θα κάνουμε μια μικρή στάση λίγο έξω από το χωριό Πύλη να θαυμάσουμε το μονότοξο γεφύρι της Πόρτας το οποίο έκτισε το 15ο αιώνα ο Αγ. Βησσαρίων. Το απόγευμά μας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ: 
Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για τα Μετέωρα. Επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Στεφάνου. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα Τρίκαλα. Θα περιηγηθούμε στην πόλη των Τρικάλων όπου θα δούμε το Κουρσούμ Τζαμί και το Ληθαίο ποταμό που διασχίζει την πόλη. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα στην πόλη των Τρικάλων. Μετά το γεύμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα, με στάση στα Καμένα Βούρλα για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στο σχολείο αργά το απόγευμα. Τέλος εκδρομής.

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να τροποποιηθεί και να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις των υπευθύνων της εκδρομής.