ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΝΥΜΦΑΙΟ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ

Χριστουγεννιάτικη παράδοση

Πτολεμαϊδα – Νυμφαίο – Πρέσπες – Λουτρά Πόζαρ

4, 5  ΗΜΕΡΕΣ

Αναχωρήσεις:  22, 23, 29, 30 Δεκεμβρίου ’17

04 Ιανουαρίου ’17

1η ημέρα: Αθήνα – Σιάτιστα – Πτολεμαΐδα
Αναχώρηση από Αθήνα με προορισμό τη Σιάτιστα, μία πόλη διάσημη για το εμπόριο γουναρικών και εξίσου γνωστή για τα παραδοσιακά αρχοντικά της καθώς και για τα εξαιρετικά οινοποιία. Επίσκεψη σε ένα από τα θαυμάσια αρχοντικά. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο διαμονής μας, τακτοποίηση στα δωμάτια & ξεκούραση. Δείπνο στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Πρέσπες – Νυμφαίο
Πρόγευμα και αναχώρηση για τις Πρέσπες, τους πιο διάσημους, ίσως, υδροβιότοπους της Ελλάδας. Θα επισκεφθούμε τον Άγιο Γερμανό όπου θα έχουμε και ενημέρωση από εκπρόσωπο του κέντρου πληροφόρησης Πρεσπών για την σπάνια πανίδα που βρίσκει καταφύγιο στις λίμνες. Επόμενος σταθμός το νησάκι του Αγίου Αχίλλειου. Ακολουθεί επίσκεψη στο χωριό των Ψαράδων. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε ένα από τους πιο όμορφους παραδοσιακούς οικισμούς της χώρας μας, το Νυμφαίο. Το χωριό περικλείεται από δάσος οξιάς και διασχίζεται από λιθόστρωτα μονοπάτια και πετρόκτιστα σπίτια. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο και φαγητό και για όσους θέλουν θα ακολουθήσει επίσκεψη στο καταφύγιο περίθαλψης και προστασίας της αρκούδας Αρκτούρος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Καστοριά (Δισπηλιό – Σπηλιά Δράκου – Ι.Μ. Μαυριώτισσας – Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων – Ενυδρείο)
Πρόγευμα και αναχώρηση για τον Αρχαιολογικό χώρο του Δισπηλιού και το Οικομουσείο, έναν λιμναίο οικισμό στην Καστοριά με ιστορία 7.000 ετών. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για τη Σπηλιά του Δράκου, ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια της Ελλάδας που σύμφωνα με τον μύθο ήταν χρυσορυχείο, το οποίο φύλαγε άγρυπνα ένας δράκος. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαυριώτισσας. Αυτός ο Βυζαντινός θησαυρός είναι χτισμένος το 1082, περιτριγυρισμένος από αιωνόβια πλατάνια. Ακολουθεί περιήγηση στην πόλη της Καστοριάς και επίσκεψη στο νέο Ενυδρείο γλυκού νερού και στο μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων. Χρόνος για καφέ και περίπατο. Αργότερα επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί το εορταστικό δείπνο – ρεβεγιόν σε πολυτελή αίθουσα με ζωντανή μουσική και χορό. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Λουτρά Πόζαρ – Άγιος Αθανάσιος
Πρωινό και σήμερα θα πραγματοποιήσουμε εξόρμηση 13 χλμ. από την Αριδαία στα Λουτρά Πόζαρ, όπου σε υψόμετρο 390 μέτρων βρίσκονται οι ιαματικές πηγές λουτροθεραπείας και ποσιθεραπείας. Η καταπράσινη, μοναδική σε τελειότητα φύση διακόπτεται μόνο για να βραχεί από τα νερά των καταρρακτών και των ρυακιών. Στα Πόζαρ λειτουργούν ομαδικές πισίνες και 50 ακόμη ατομικοί λουτήρες. Επίσης υπάρχει μια εξωτερική πισίνα καθώς και πολλά καταστήματα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών όπως εστιατόρια & αναψυκτήρια. Έπειτα αναχώρηση για τον διατηρητέο οικισμό του Αγίου Αθανασίου. Το χωριό κτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα στους πρόποδες του Kαϊμακτσαλάν στα 1.200 μέτρα. Σημαντικό αξιοθέατο του χωριού είναι η εκκλησία της Αναλήψεως, η οποία κτίστηκε στα τέλη του 1700. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο & διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Πτολεμαΐδα – Μετέωρα – Αθήνα
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για Αθήνα μέσω Μετεώρων & Τρικάλων όπου θα επισκεφτούμε την μονή του Αγίου Στεφάνου & θα γευματίσουμε αντίστοιχα. Άφιξη στην Αθήνα νωρίς το βράδυ.
Σημείωση:

Στο τετραήμερο πρόγραμμα δεν θα πραγματοποιηθεί η εκδρομή της 4ης ημέρας.

Τιμές κατ’ άτομο με ημιδιατροφή και ρεβεγιόν

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ 10 ΕΤΩΝ

 3ο ΑΤΟΜΟ ΕΝΗΛΙΚΑΣ

ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ 2+2

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

 22, 29/12

5

235€

105€

175€

845€

305€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ 10 ΕΤΩΝ

3ο ΑΤΟΜΟ ΕΝΗΛΙΚΑΣ

 ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ 2+2

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

23, 30/12

4

199€

95€

149€

695€

259€

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΕΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ ΕΩΣ 10 ΕΤΩΝ

3ο ΑΤΟΜΟ ΕΝΗΛΙΚΑΣ

ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

 04/01/18

4

175€

75€

135€

635€

229€

Οι τιμές ισχύουν με έγκαιρη κράτηση έως 04/12 και για περιορισμένο αριθμό δωματίων. Έπειτα θα προσαυξηθούν περίπου 15%.

Περιλαμβάνονται:
• Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
• Τρείς ή τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Pantelidis 3* superior στο κέντρο της Πτολεμαΐδας
•Πρωινό και δείπνο καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ (περιλαμβάνονται τα εορταστικά ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική)
• Αρχηγός – Συνοδός
• Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φιλοδωρήματα, Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
  • Ο φόρος διαμονής αξίας περίπου 1,5€ το δωμάτιο ημερησίως (σε ισχύ από 01/01/18)
  • Φαγητά & ποτά εκτός της ημιδιατροφής & ότι δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα

 

Σημείωση:
Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί και 4ήμερη (3 διαν/σεις) χωρίς την εκδρομή της 4ης ημέρας.