ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΙΚΑΙΑ – ΛΙΜΝΕΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

 Μιλάνο, Κόμο, Λάγκο Ματζόρε, Νίκαια Κάννες, Σαιν Πολ Ντε Βανς, Εζ, Μονακό, Μόντε Κάρλο, Γένοβα, Πάρμα .

9 ΗΜΕΡΕΣ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Αναχωρήσεις:  29 Δεκεμβρίου ’16

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ– ΕΝ ΠΛΩ
Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας/Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα ΑΝΚΟΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ
Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας: το Μιλάνο, συνώνυμο της ιταλικής μόδας. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΚΟΜΟ – ΛΑΓΚΟ ΜΑΤΖΟΡΕ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Κόμο που βρίσκεται στις όχθες τις λίμνης του Κόμο. Επόμενος σταθμός μας η Λάγκο Ματζόρε (Μεγάλη Λίμνη), με το νησάκι Ίζολα Μπέλα, και το εντυπωσιακό μπαρόκ παλάτι της αριστοκρατικής οικογένειας των Μπορομέι, και την Ίζολα ντέι Πεσκατόρι (Νησί των Ψαράδων). Πανοραμική περιήγηση και χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΜΙΛΑΝΟ (περιήγηση) – ΝΙΚΑΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Περιήγηση στην οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας: το Μιλάνο, συνώνυμο της ιταλικής μόδας. Στην περιήγησή μας θα δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, τον περίφημο Καθεδρικό Ναό (Ντουόμο), την κομψή Στοά Βιττόριο Εμμανουέλε και την πιο διάσημη λυρική σκηνή του κόσμου, τη «Σκάλα». Αργά το απόγευμα άφιξη στην Νίκαια και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στη διάσημη παραλιακή Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, όπου μπροστά στο εμβληματικό ξενοδοχείο «Negresco» έκανε τις βόλτες της η αγγλική αριστοκρατία του 19ου αιώνα, και στην πανέμορφη Πλατεία Μασενά και την Παλιά Πόλη με το δικαστικό μέγαρο, την Όπερα, τον Καθεδρικό της Αγίας Ρεπαράτης, Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΕΖ – ΜΟΝΑΚΟ – ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το μεσαιωνικό χωριό Εζ, όπου θα επισκεφθούμε το εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων Fragonard. Επόμενη επίσκεψη το κοσμοπολίτικο Πριγκιπάτο του Μονακό, με το παλάτι των Μονεγάσκων, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας και το Ωκεανογραφικό Μουσείο. Χρόνος ελεύθερος στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Το μεσημέρι, ακολουθώντας με το πούλμαν τη διαδρομή του Grand Prix, θα επισκεφθούμε τη συνοικία Μόντε Κάρλο. Ελεύθερος χρόνος στην πλατεία του Καζίνου για βόλτες και φωτογραφίες. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΚΑΝΝΕΣ – ΣΑΙΝ ΠΟΛ ΝΤΕ ΒΑΝΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την αδιαμφισβήτητη «βασίλισσα» της Κυανής Ακτής, τις Κάννες, με τη θρυλική Κραουαζέτ, την παραλιακή λεωφόρο με τους φοίνικες, τις πλαζ, τα ξενοδοχεία της Μπελ Επόκ, τις πανάκριβες μπουτίκ και το Μέγαρο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και βόλτα. Επόμενη επίσκεψη το γραφικό μεσαιωνικό χωριό Σαιν Πολ Ντε Βανς, που ενέπνευσε πλήθος ζωγράφων, συγγραφέων και ποιητών. Περιπλανηθείτε στα γραφικά καλντερίμια του, γεμάτα από μουσεία και γκαλερί και ανακαλύψτε τη γοητεία του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΝΙΚΑΙΑ – ΓΕΝΟΒΑ – ΠΑΡΜΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη πόλη της Γένοβας με το γνωστό λιμάνι της . Είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας και έχει τη μεγαλύτερη παλιά πόλη στην Ευρώπη. Θα επισκεφτούμε τη κεντρική πλατεία Φεράρι με το παλάτι των Δόγηδων και το θέατρο Κάρλο Φελίτσε. Πολύ κοντά βρίσκεται η γενέτειρα του Χριστόφορου Κολόμπου. Επόμενος σταθμός μας η Πάρμα γνωστή για την εντυπωσιακή πλατεία της το Ντουόμο, πού είναι και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η πόλη έχει πλήθος από εκκλησίες , με κύρια το καθεδρικό ναό Ρομανικής αρχιτεκτονικής και δίπλα του ακριβώς βαφτιστήριo. Διαθέτει επίσης μεγάλο αριθμό Παλατιών όπως το παλάτι των Δουκών και το Παλάτσο Πιλότα .Θα δούμε επίσης το θέατρο Φαρνέζε, το παλιό φρούριο Σιταντέλα , το βοτανικό κήπο και το Βασιλικό θέατρο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΠΑΡΜΑ – ΑΝΚΟΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

9η μέρα:ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας/Πάτρας. Άφιξη αργά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη/Αθήνα. Αποβίβαση και μεταφορά στον τελικό προορισμό μας.

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο 565 €
Τιμή σε μονόκλινο               750 €
Παιδικό (μέχρι 12 ετών )     425 €

Περιλαμβάνονται:
• Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
• Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα/Ηγουμενίτσα – Ανκόνα – Ηγουμενίτσα/Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντους (ΑΒ4).
• Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*(Hotel Holiday inn Garibaldi , Hotel Apogia Nice , Hotel San Marco and Formula club Parma).
Πρωινό καθημερινά (εκτός πλοίου)
• Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
• Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
• Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης
• Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:
• Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται
• Είσοδος στο Ωκεανογραφικό Μουσείο
• Checkpoint 15€
• Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
• Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία (κατ’ άτομο τη βραδιά Μιλάνο 5€, Νίκαια 2,5€)

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.