3ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ

1Η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΧΑΛΚΙΔΑ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για Χαλκίδα με ενδιάμεση στάση. Άφιξη στη Χαλκίδα μέσω της Νέας Γέφυρας. Περιήγηση στην πόλη όπου μπορούμε να δούμε την Παλαιά γέφυρα, το Τούρκικο Τζαμί, επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, και τον Πύργο Καράμπαμπα. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και προαιρετικό γεύμα στη Χαλκίδα. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για Κύμη. Άφιξη στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Προτείνουμε βραδινή βόλτα στην παραλία Κύμης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: ΚΥΜΗ – Ι.ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΩΣ – ΧΩΝΕΥΤΙΚΟ – ΚΡΥΦΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για επίσκεψη στην παλιά πέτρινη μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, η οποία βρίσκεται σε απόσταση πέντε περίπου χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Κύμης, απέναντι από τις κορυφές των βουνών Αξαμένων και κάτω από το βυζαντινό κάστρο του 11ου αιώνος, απλώνεται η κτισμένη στην αγκαλιά ενός κατάφυτου λόφου, σε υψόμετρο 250 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Η ίδρυση της μονής τοποθετείται τον 16ο αιώνα, όπως προκύπτει από ένα χρυσοκέντητο επιτάφιο που σώζεται σ’ αυτήν και φέρει χρονολογία 1635 και από μια παλιά μεταλλική σφραγίδα της, που επίσης σώζεται, με ημερομηνία 1643. Η κεντρική πύλη είναι οικοδομημένη με πέτρινα αγκωνάρια τα οποία καταλήγουν σε αψίδα και απάνω από αυτήν σχηματίζεται μεγάλη καμάρα, που καλύπτει την είσοδο. Δεξιά και αριστερά στην πύλη, υπάρχουν και σήμερα οι πολεμίστρες που παλιά χρησίμευαν για την άμυνα της μονής. Αριστερά στην αυλή τρέχει τα κρυστάλλινα νερά της, Επίσης σχεδόν 2χλμ. βορειοδυτικά της Κύμης βρίσκεται η καταπράσινη τοποθεσία Χωνευτικό, με την ιαματική πηγή της. περιοχής. Το νερό της φημίζεται για την ευεργετική του επίδραση στους νεφροπαθείς. μπορείτε να συνεχίσετε πεζοπορία μέσα σε μια καταπράσινη περιοχή, στο μονοπάτι που καταλήγει στην Κρυφή Παναγιά, συνεχίζουμε με την περιήγηση μας στην ΚΥΜΗ όπου μπορείτε να επισκεφτείτε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κύμης (Σύκα Κύμης) τη Φάρμα, Platanenhof  (επισκέψιμη φάρμα αλόγων, το Λαογραφικό Μουσείο Κύμης, το Χωριό  της Κύμης με τα  γραφικά σοκάκια, τα παλιά Αρχοντικά και να γευτείτε τον παραδοσιακό μπακλαβά της Κύμης.

3Η ΜΕΡΑ: ΚΥΜΗ – ΑΥΛΩΝΑΡΙ – ΕΡΕΤΡΙΑ – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό , αναχωρούμε για το Αυλωνάρι όπου θα επισκεφθούμε τον Πύργο Αυλωναρίου O ενετικός πύργος Αυλωναρίου που συντηρήθηκε και αναπαλαιώθηκε το 1953, είναι ίσως ο πιο ωραίος και καλοδιατηρημένος φράγκικος πύργος της Εύβοιας. Τoν πύργο χρησιμοποιούσαν οι Ενετοί ως κέντρο ενός συστήματος οπτικού τηλεγράφου και είχε ανταπόκριση με άλλους παρόμοιους πύργους που έχουν διασωθεί σε μέτρια η κακή κατάσταση. Στις αρχές του 14ου αιώνα η περιοχή πέρασε υπό τον έλεγχο των Καταλανών του Δουκάτου των Αθηνών. Τότε δημιουργήθηκε εκεί η διοικητική περιφέρεια Καπιτανέους Αβαλόνε από την οποία πήρε το όνομα του το σημερινό Αυλωνάρι. Οι Τούρκοι ήρθαν στο Αυλωνάρι, όπως σε όλη την Εύβοια, το 1470 και σίγουρα θα αξιοποίησαν τον πύργο σαν κατοικία κάποιου Αγά. Tα παράθυρα βρίσκονται στο μεσαίο και άνω τμήμα του πύργου, ενώ το κατώτερο τμήμα έφερε μόνο θυρίδες ελαφρών όπλων Η τοιχοδομία του είναι από ακατέργαστους λίθους με πολλά μικρά κεραμίδια στα διάκενα. Οι διαστάσεις του είναι 8.10μΧ8.05μ και έχει ύψος 19 μέτρα. Μετά την απελευθέρωση, μία ομάδα Βαυαρών στρατιωτών ήρθε και εγκαταστάθηκε στον Πύργο για να διαπιστώσει αν είναι γερός και αξίζει να διατηρηθεί ή αλλιώς να κατεδαφιστεί. Επειδή τον βρήκαν ακέραιο και κατοικήσιμο τον επισκεύασαν. Όταν οι Βαυαροί αποχώρησαν, Χρησιμοποιήθηκε σαν Δημαρχείο του Δήμου Δυστίων. Τέλος ξεκινώντας το δρόμο της επιστροφής μας θα επισκεφθούμε την Ερέτρια παραλιακό χωριό με πολλές ταβέρνες και καφέ πάνω στην Θάλασσα, όπου θα κάνουμε στάση για περιήγηση, Μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο Ερέτριας που αποτελεί ένα από τα σημαντικά αρχαιολογικά μουσεία του ελληνικού χώρου, στο οποίο παρουσιάζονται ευρήματα από διάφορες εποχές. Εξέχουσα θέση σ’ αυτά κατέχουν τα γλυπτά του ναού του Δαφνηφόρου Απόλλωνα, και ιδιαίτερα το σύμπλεγμα του Θησέα με την αμαζόνα Αντιόπη. Το Μουσείο βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τον αρχαιολογικό χώρο, γεγονός που βοηθά στην καλύτερη κατανόηση του. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και προαιρετικό γεύμα. Στη συνέχεια αναχώρηση για Αθήνα.