4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

1Η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ – ΠΑΡΓΑ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο σχολείο και αναχώρηση για Λευκάδα, ένα πολύ ξεχωριστό νησί, το οποίο συνδέεται μέσω δυο γεφυρών με την Ηπειρωτική Ελλάδα. Διαθέτει πανέμορφές παραλίες, εντυπωσιακά τοπία και λόγω της μορφολογίας της μοιάζει περισσότερο να χει ορεινό και όχι νησιώτικο χαρακτήρα. Μετά απο στάσεις για καφέ και ξεκούραση θα φθάσουμε στην Πάργα, μια από τις ωραιότερες παραθαλάσσιες πόλεις της Ελλάδας. Ακολουθεί προαιρετικό γεύμα. Ακόμη, θα επισκεφτούμε το Νεκρομαντείο στις πηγές του Αχέροντα το οποίο στην αρχαιότητα ήταν γνωστό ως το ποτάμι των νεκρών και των θρήνων. Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και δείπνο. Προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: ΜΕΓΑΝΗΣΙ – ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για το Νυδρί οπού θα επιβιβαστούμε στο Ferry Boat για το Μεγανήσι που είναι το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πριγκηπονήσων της Λευκάδας. Εκεί το τοπίο είναι υπέροχο με εξαιρετικές παραλίες και τιρκουάζ νερά. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του, ο φιλόξενος κόσμος, η εναλλαγή των καταπράσινων τοπίων, η μαγευτική θέα κ η γραφικότητα του νησιού μένουν αλησμόνητα στους επισκέπτες. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στη Λευκάδα και συνεχίζουμε για το χωριό Βασιλική όπου και θα γευματίσουμε προαιρετικά σε ένα από τα πολλά παραδοσιακά εστιατόρια της περιοχής. Στη Βασιλική θα επισκεφτούμε και το εργοστάσιο παραγωγής κρασιών. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ: ΛΕΥΚΑΔΑ
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για μια περιήγηση της Λευκάδας. Κατηφορίζοντας από την ανατολική πλευρά του νησιού θα περάσουμε από τα παραθαλάσσια τουριστικά χωριά. Θα συνεχίσουμε για την πόλη της Λευκάδος, την πρωτεύουσα της Λευκάδας. Ακολούθως θα επισκεφτούμε τον Αγ. Νικήτα ένα χωριό που είναι δίπλα στην παραλία και το περικυκλώνουν πολλές παραδοσιακές ταβέρνες. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στη Μονή Φανερωμένης και μετά ελεύθερος χρόνος για προαιρετικό γεύμα.Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ: ΛΕΥΚΑΔΑ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΑΘΗΝΑ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την όμορφη παραθαλάσσια πόλη της Ναυπάκτου για φαγητό και ξεκούραση. Υπήρξε σημαντική πόλη του Βυζαντίου και αργότερα του Δεσποτάτου της Ηπείρου. Επισκεφτείτε μερικά από τα αξιοθέατα της περιοχής όπως το καλοδιατηρημένο κάστρο που δεσπόζει στο λόφο με το πευκόδασος πίσω από τη πόλη, τα πολλά παραδοσιακά σπίτια, τα πλακόστρωτα καλντερίμια και το παλιό σπίτι της οικογένειας Μπότσαρη που έχει μετατραπεί σε Μουσείο. Τέλος συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στην Αθήνα με αξέχαστες αναμνήσεις.

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ανάγκες του σχολείου.