ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Αναχώρηση : Κάθε Κυριακή

ΚΥΡΙΑΚΗ  14/05/2017 

Ορεινή Φωκίδα – Μουσουνίτσα (Αθανάσιος Διάκος)

 

Αναχώρηση στις 7.30 π.μ. από Αθήνα, ημίωρη στάση στα Καμένα Βούρλα και συνεχίζουμε για ΟΙΤΗ – ΠΑΥΛΙΑΝΗ – ΜΟΥΣΟΥΝΙΤΣΑ. Ορεινό χωριό του Δήμου Καλλιέων του Νομού Φωκίδας, χτισμένη σε υψόμετρο 860 μέτρων στις ανατολικές πλαγιές των Βαρδουσίων μέσα σε μία κοιλάδα που σχηματίζει ένας παραπόταμος του Μόρνου. Δίπλα στη Μουσουνίτσα βρίσκεται το χωριό Αθανάσιος Διάκος και καταγόταν σύμφωνα με την πιο επικρατούσα άποψη ο ήρωας της επανάστασης του 1821 Αθανάσιος Διάκος. Αυτός ήταν και ο λόγος της μετονομασίας του χωριού από ‘Ανω Μουσουνίτσα σε Αθανάσιο Διάκο. Παραμονή, γεύμα προαιρετικά και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ : 16 euro

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/05/2017 

Μονή Θεολόγου-Ελικώνας-Λιβαδειά(Πηγές Καρυάς)

Αναχώρηση στις 8.00 π.μ., στάση σε καφέ της Εθνικής οδού, στην περιοχή της ΘΗΒΑΣ. Ακολουθεί επίσκεψη στην ιστορική ΜΟΝΗ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΜΑΖΑΡΑΚΗ, με την υπέροχη θέα στο Βοιωτικό κάμπο. Στη συνέχεια, ανεβαίνοντας τον ΕΛΙΚΩΝΑ, φθάνουμε στο καταπράσινο οροπέδιο της ΑΡΒΑΝΙΤΣΑΣ, με το υπέροχο πάρκο, όπου θα έχουμε χρόνο για περιπάτους και από εκεί στο ΚΥΡΙΑΚΙ, όπου και θα γευματίσουμε προαιρετικά. Νωρίς το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, την όμορφη ΛΙΒΑΔΕΙΑ, θα έχουμε τη δυνατότητα να περπατήσουμε μέχρι τις πηγές ΚΑΡΥΑΣ, με τα τρεχούμενα νερά, τους μικρούς καταρράκτες, τα πέτρινα γεφύρια και τους αιωνόβιους πλάτανους. Αναχώρηση για Αθήνα, με ενδιάμεση στάση σε καφέ της Εθνικής οδού.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ : 15 euro

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/05/2017 

Αρχαία Μαντίνεια-Οινοποιείο Σπυροπούλου-Αγία Φωτεινή

Αναχώρηση στις 7.30 π.μ., Αρτεμίσιο στάση και συνεχίζουμε περνώντας από την Αρχαία Μαντίνεια φθάνουμε στο κτήμα Σπυροπούλου, επίσκεψη του ομώνυμου οινοποιείου. Λίγο αργότερα θα επισκεφθούμε την Αγία Φωτεινή ένα σύμπλεγμα αρχαιοπρεπών κτισμάτων που συμβολίζουν την ορθόδοξη Αγία Τριάδα. Η διαδρομή μας συνεχίζεται και μας οδηγεί στο ΨΑΡΙ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ και τον πολυχώρο ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ με θέα το Λύκαιον Όρος. Επίσκεψη του χώρου, γεύμα προαιρετικά, περίπατοι στο καταπράσινο χωριό και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση, άφιξη το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ : 15 euro