Πάσχα στο νησί των Φαιάκων!

 Ποντικονήσι, Αχίλλειον, Παλαιοκαστρίτσα, το Λιστόν, Ενετική Αρχιτεκτονική, Άγιος Σπυρίδωνας, Φιλαρμονικές, Επιτάφιοι, παραδόσεις…. Ανάσταση στην πλατεία Σπιανάδα!  Αξέχαστες εικόνες!!!

4 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχωρηση: 26  Απριλίου ’19

1Η ΜΕΡΑ: Μ.Παρασκευή  Αθήνα – Κέρκυρα
Αναχώρηση νωρίς το πρωί  από Αθήνα, μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου για Αμφιλοχία και έπειτα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με ενδιάμεσες στάσεις, με προορισμό το νησί των Φαιάκων, την Κέρκυρα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας AQUA LAND RESORT 4* στον Αγ. Ιωάννη.  Δείπνο  και  θα μεταφερθούμε στην πόλη της Κέρκυρας, στην Σπιανάδα και στο Λιστόν , για την παρακολούθηση των επιταφίων, που πυκνώνουν στο ιστορικό κέντρο και σχεδόν διασταυρώνονται, και τον επιβλητικό Επιτάφιο της Μητροπόλης , που βγαίνει πάντα τελευταίος με τη συνοδεία από τις μεγαλοπρεπείς και πολυάριθμες μπάντες και την παρουσία Φιλαρμονικών, τη «Παλαιά» (κόκκινη), τη «Μάντζαρος» (μπλε) και τη «Καποδίστριας» . Επιστροφή αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο μας.

2Η ΜΕΡΑ:Μ.Σάββατο  Κέρκυρα – Αχίλλειο
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πόλη της Κέρκυρας για να παρακολουθήσουμε την Λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα και τον Επιτάφιο με την συνοδεία όλων των Φιλαρμονικών. Στις 11.00 από κάθε γωνιά της πόλης ακούγεται ο ήχος από το παραδοσιακό σπάσιμο των κανατιών, τους ¨μπότηδες, ενώ οι καμπάνες να κτυπούν χαρμόσυνα . Όλη η πόλη γιορτάζει την πρώτη Ανάσταση! Συνεχίζοντας τη μέρα μας θα επισκεφθούμε το ανάκτορο της Πριγκίπισσας Σίσσυ, το Αχίλλειο, στο γραφικό Γαστούρι. Μπορείτε να θαυμάσετε τους εξαιρετικούς πίνακες καθώς και τα εκθέματα του παλατιού – μουσείου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ συγκέντρωση στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, όπου θα γίνει το “παραδοσιακό” μοίρασμα των λαμπάδων και αναχώρηση για την κεντρική πλατεία της πόλης, Σπιανάδα, για την παρακολούθηση της ονομαστής Κερκυραϊκής Ανάστασης, με τις χορωδίες και τα εντυπωσιακά βεγγαλικά.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για να απολαύσουμε το Αναστάσιμο δείπνο με μαγειρίτσα και πολλές Πασχαλινές νοστιμιές.

3Η ΜΕΡΑ: Κυριακή του Πάσχα  Πασχαλινό γλέντι – Κανόνι – Ποντικονήσι
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!! Μετά το πρόγευμα χαρείτε την γιορτινή ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου. Ακολουθεί Πασχαλινή γιορτή στους κήπους του ξενοδοχείου μας, με την συμμετοχή σας στο ψήσιμο του οβελία, απολαμβάνοντας ουζομεζέδες που θα προσφέρονται καθ’ όλη την διάρκεια και διασκέδαση με τοπικούς παραδοσιακούς χορούς. Η συνέχεια θα δοθεί στην τραπεζαρία του εστιατορίου με πλούσιους πασχαλινούς μπουφέδες. Το απόγευμα επίσκεψη στο γραφικό και κοσμοπολίτικο Κανόνι, προσφέρει μια μαγευτική θέα προς το νησάκι με τη Μονή Βλαχερνών του 17ου αιώνα, μπορείτε να κατεβείτε από το μονοπάτι που υπάρχει, και το Ποντικονήσι το πλέον ξακουστό από τα αξιοθέατα στη Κέρκυρα, με το μοναστήρι του Παντοκράτορα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4Η ΜΕΡΑ: Δευτέρα του Πάσχα  Κέρκυρα – Αθήνα
Μετά το πρόγευμα μας θα έχουμε αναχώρηση για το λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο για Ηγουμενίτσα με πορεία επιστροφής για Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό.

Ξενοδοχείο: AQUALAND RESORT HOTEL 4* 
Τιμές κατ’ άτομο
Σε δίκλινο δωμάτιο                                              270€
3ο άτομο ενήλικας                                               235€
1ο παιδί έως 12 ετών                                              65€
2ο παιδί έως 12 ετών                                            175€

 

Περιλαμβάνονται:
• Εκδρομές – μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενο λεωφορείο
• Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα
• Διαμονή στο ξενοδοχείο AQUALAND  RESORT HOTEL  4* στον Άγιο Ιωάννη, 9χλμ από την γραφική πόλη και το λιμάνι της  Κέρκυρας
• Πλούσιο πρωινό σε μπουφέ
• Αναστάσιμο δείπνο σε μπουφέ
• Πασχαλινό γεύμα
• Αναστάσιμη λαμπάδα
• Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας

Δεν περιλαμβάνονται:
• Γεύματα και δείπνα εκτός ξενοδοχείου, είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
• Ό,τι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
• Φόρος διαμονής