3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΗΛΙΟ – ΒΟΛΟΣ

1Η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΒΟΛΟΣ – ΠΟΡΤΑΡΙΑ
Συγκέντρωση στο σχολείο νωρίς το πρωϊ και αναχώρηση για το Βόλο, με ενδιάμεσες στάσεις. Επίσκεψη στον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών, όπου θα δούμε το άγαλμα του Λεωνίδα και το κενοτάφιο των πεσόντων. Άφιξη στο Βόλο και επίσκεψη στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο , που ιδρύθηκε το 1909 και διαθέτει εκθέματα από την Προϊστορική, Νεολιθική και την Βυζαντινή περίοδο. Στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας στην Πορταριά και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΑΡΙΑ – ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ – ΧΑΝΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για περιήγηση του γνωστού χειμερινού θερέτρου της Πορταριάς. Συνεχίζουμε για την Μακρινίτσα, που έχει θέα στο Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο. Εκεί θα έχουμε χρόνο για καφέ και ξεκούραση. Τελευταία μας και πιο όμορφη στάση τα Χάνια, όπου είναι το χιονοδρομικό κέντρο. Μεσημεριανό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα. Δείπνο και προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση .

3Η ΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΑΡΙΑ – ΜΗΛΙΕΣ – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για τις όμορφες Μηλιές, ένα από τα πιο γραφικά χωριά. Εκεί μπορούμε να γευτούμε κάποια από τα τοπικά παραδοσιακά γλυκά του Πηλίο. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Αργά το απόγευμα, άφιξη στην Αθήνα και μεταφορά των εκδρομέων στο χώρο του σχολείου.

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να τροποποιηθεί κατόπιν συνεννόησης, ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις επιθυμίες του σχολείου.