Νυρεμβέργη – Δρέσδη
Στη μαγεία των Χριστουγεννιάτικων αγορών της Ρομαντικής Γερμανίας
Ερφούρτη , Βύρτσμπουργκ, Ρότενμπουργκ , ,Μπαιρόιτ

5 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις: :  22, 26,  30 Δεκεμβρίου ’18

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΔΡΕΣΔΗ – ΕΡΦΟΥΡΤΗ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για τη Δρέσδη . Άφιξη στο αεροδρόμιο, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Ερφούρτη. Με την άφιξη στη πόλη της Ερφούρτης η περιήγησή μας θα αρχίσει με τη γνωριμία του πανέμορφου ιστορικού κέντρου της, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το Καθεδρικό Ναό της που βρίσκεται σε μια μεγάλη πλατεία η οποία δεν έχει τίποτε να ζηλέψει σε μέγεθος από την πλατεία Ιλ Κάμπο της Σιένας. Θα δούμε επίσης το Δημαρχείο της πόλης και θα έχουμε τη δυνατότητα να περπατήσουμε στη Κράμερμπρούκε με τα πολλά μικρά όμορφα στολισμένα μαγαζάκια μέσα στο παλιό ιστορικό κέντρο. Συνέχεια της διαδρομής μας η πόλη της Νυρεμβέργης η πόλη που συνέδεσε το όνομά της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας, αφού σε αυτήν γίνονταν τα συνέδρια του Ναζιστικού Κόμματος, και θεσπίστηκαν οι περίφημοι ρατσιστικοί «Νόμοι της Νυρεμβέργης» καθώς επίσης πραγματοποιήθηκε η δίκη για τα ναζιστικά εγκλήματα πολέμου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

2η μέρα: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο . Στην περιήγηση της παλιάς πόλης της Νυρεμβέργης θα δούμε το ιστορικό της κέντρο με τις νεογοτθικές εκκλησίες και τα μεσαιωνικά κτήρια, τις γραφικές πλατείες και τα σιντριβάνια και θα επισκεφθούμε το κτήριο στο οποίο έγινε η περίφημη «Δίκη της Νυρεμβέργης . Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο στην εορταστική Νυρεμβέργη με τους στολισμένους δρόμους, το μεσαιωνικό κάστρο , τη παλιά πόλη, αποτελεί έναν από τα πιο όμορφα σκηνικά για τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΒΥΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το μεσαιωνικό Βύρτσμπουργκ στον ποταμό Μάιν, πρωτεύουσα της Κάτω Φρανκονίας (Βαυαρία). Περιήγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης: το επιβλητικό παλάτι Ρέζιντεντς, τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κίλιαν, το γραφικό Δημαρχείο, τη γέφυρα με τα αγάλματα στον ποταμό Μάιν και το Φέστουνγκ Μάριενμπεργκ, το κάστρο-έδρα των πριγκίπων επισκόπων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, μία από τις παλαιότερες και πιο γραφικές πόλεις στον Ρομαντικό Δρόμο της Νότιας Γερμανίας και προσφιλή τουριστικό προορισμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

4η μέρα: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΜΠΑΙΡΟΙΤ – ΔΡΕΣΔΗ
Πρωινό. Aναχώρηση για το Μπαιρόιτ πόλη της βόρειας Βαυαρίας αλλά και η πόλη που μεγάλωσε ο συνθέτης Ρίχαρντ Βάγκνερ. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το κάστρο Ερμιτάζ , το Μουσείο του Βάγκνερ την όπερα Φέστπιελχάους , το Δημαρχείο Nταχτεράς , καθώς και τον Καθεδρικό Ναό της πόλης. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την γοητευτική πρωτεύουσα της Σαξονίας, τη Δρέσδη, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα. Η πόλη, που καταστράφηκε ολοσχερώς από τον βομβαρδισμό των βρετανικών και αμερικανικών αεροσκαφών κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αναγεννήθηκε και απέκτησε ξανά την παλιά της αίγλη μαγεύοντας τους επισκέπτες της. Θα δούμε μεταξύ άλλων την Όπερα της Σαξονίας, το μπαρόκ Τσβίνγκερ, το περίφημο σγκράφιτο Φίρστεντσουνγκ (παρέλαση δουκών), τη γιγαντιαία Φράουενκιρχε, τον Καθεδρικό Ναό (Χόφκιρχε), το Δημαρχείο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η μέρα:ΔΡΕΣΔΗ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό . Χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Δρέσδης για τη πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

Για τις αναχωρήσεις 22  Δεκεμβρίου ’18
Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο 545 €
Τιμή σε μονόκλινο 645 €
Παιδικό (μέχρι 12 ετών ) 395 €
Φόροι αεροδρομίων 150 €

Για την αναχώρηση 26 & 30 Δεκεμβρίου ’18
Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο 485 €
Τιμή σε μονόκλινο 595 €
Παιδικό (μέχρι 12 ετών) 395
Φόροι αεροδρομίων 150 €

 

Σημειώσεις: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Περιλαμβάνονται:
•Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Δρέσδη – Αθήνα με την Aegean Airlines.
•Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* (Park Plaza htl Nuremberg , Best Western Macrander htl Dresden)
• Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως άνω πρόγραμμα
• Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
• Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
• Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:
• Φόροι αεροδρομίων
• Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & λοιπά αξιοθέατα
• Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων.
• Ό,τι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα
• Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
• Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά
• Checkpoint (20€)

Πτήσεις 

Αναχώρηση: 22 Δεκεμβρίου’18 Α3 4050 Αθήνα – Δρέσδη 06.30 08.15
Επιστροφή : 26 Δεκεμβρίου’18 A3 4051 Δρέσδη – Αθήνα 14.30 18.15

Αναχώρηση: 26 Δεκεμβρίου’18 Α3 4050 Αθήνα – Δρέσδη 12.00 13.45
Επιστροφή : 30 Δεκεμβρίου’18 A3 4051 Δρέσδη – Αθήνα 19.30 23.15

Αναχώρηση: 30 Δεκεμβρίου’18 Α3 4050 Αθήνα – Δρέσδη 17.00 18.45
Επιστροφή : 03 Ιανουαρίου 19 A3 833 Φρανκφούρτη – Αθήνα 18.00 21.50

Σημειώσεις: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
To συνοπτικό πρόγραμμα της εκδρομής για την αναχώρηση στις 30.12 θα πραγματοποιηθεί ως ακολούθως :
1η μέρα Αθήνα –Δρέσδη
2η μέρα Δρέσδη (ξενάγηση) – Νυρεμβέργη
3η μέρα Νυρεμβέργη
4η μέρα Νυρεμβέργη – Μπαιρόιτ
5η μέρα Νυρεμβέργη – Ρότενμπουργκ – Βύρτσμπουργκ – Φρανκφούρτη –Αθήνα