ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ – ΜΑΛΔΙΒΕΣ

Πολιτιστικός γύρος Σρι Λάνκα -Μαλδίβες
(Ανουρανταπούρα,Πολοναρούβα,Γκιριτάλε/Χαμπαράνα,Σιγκιρίγια, Ματάλε,Νταμπούλα,Κάντυ,Πιναβάλα,Κολόμπο,Μαλδίβες)

10 μέρες / 8 νύχτες 

Καθημερινές αναχωρήσεις με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων !!!!
από 01/11/2016 μέχρι 31/03/2017

Σε αντίθεση με άλλους εξωτικούς προορισμούς, τη Σρι Λάνκα δεν ψάχνεις στο χάρτη για να τη βρεις. Με έκταση 66.000 τ.χλμ, η Σρι Λάνκα είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Ινδικού Ωκεανού, με πληθυσμό που πλέον αγγίζει τα 21 εκατομμύρια.

Οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού ήρθαν κατά πάσαν πιθανότητα από την Ινδία και ονόμασαν το νησί Λάνκα, ενώ ο μύθος λέει πως στην κορυφή του δεύτερου ψηλότερου βουνού της χώρας βρίσκεται το αποτύπωμα του Αδάμ.

Όταν ο Δαρβίνος  αντίκρυσε τις Μαλδίβες το 1835 έγραψε: “Είναι αδύνατον να φαντασθεί κανείς την ομορφιά αυτής της φύσης, αν δεν τη δει με τα μάτια του”. Ο Μάρκο Πόλο τα ονομάζει “τα λουλούδια των Ινδιών”. Τέλος ο Μαροκινός περιηγητής Ιμπν Μπατούτα, τα περιγράφει σαν ένα από τα θαύματα του κόσμου.

Ενδεικτικό Πρόγραμμα
1η μέρα: Αθήνα – Κολόμπο.
Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού και άφιξη την επομένη για Κολόμπο.
2η μέρα: Κολόμπο – Ανουραντάπουρα -Μιχιντάλε
Άφιξη το πρωί στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα και μετάβαση οδικώς για την ιστορική Ανουρανταπούρα. Η καταπράσινη περιοχή που θα μας φιλοξενήσει για τις τρεις επόμενες μέρες κρύβει μέσα της μερικά από τα πιο καλοφυλαγμένα μυστικά του νησιού. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Μιχιντάλε, τη πόλη απ’ όπου ξεκίνησε ο βουδισμός στο νησί. Απολαύστε έναν πλούσιο βραδινό μπουφέ, ενώ αν αισθάνεστε πολύ κουρασμένοι, τα έμπειρα χέρια των θεραπευτών «αγιουρβέρδα» θα σας χαρίσουν στιγμές χαλάρωσης. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο στην Ανουρανταπούρα.
3η μέρα:Ανουραντπούρα –Πολοναρούα-Γκιριτάλε/(Χαμπαράνα)
Πρωινό και αναχωρούμε για μια εξαιρετική ολοήμερη ξενάγηση μια που θα γνωρίσουμε από κοντά τον αρχαιολογικό χώρο της Ανουραντάπουρνα που συγκαταλέγεται στα μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Για 1000 περίπου χρόνια η Ανουρανταπούρα ήταν η πρωτεύουσα των Σινγαλέζων βασιλιάδων που κυριαρχούσαν στη χώρα. Σήμερα μπορείτε να περιδιαβείτε τα ερείπια της αρχαίας πόλης με το περίφημο ιερό δέντρο «Μπό Τρι», το αρχαιολογικό μουσείο και τις κομψές “ντάγκομπες Στην συνέχεια θα ξεκινήσουμε για το δεύτερο κορυφαίο αξιοθέατο της περιοχής που είναι η αρχαία πόλη Πολαναρούα. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Σρι Λάνκα, με ερείπια της αρχαίας πόλης, ναών τα ερείπια του παλατιού. με τα τέσσερα σκαλισμένα στο βράχο αγάλματα του Βούδα ,τα λουτρά, την αίθουσα συμβουλίων, και την αίθουσα ακροάσεων. Ιστορικά αναφέρεται στο πρώιμο βασίλειο του νησιού και προστατεύεται από την Ουνέσκο, σαν μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς .Μετά την ξενάγηση συστήνουμε μια μικρή βόλτα με ποδήλατο στα δρομάκια της αρχαίας πόλης Καθοδόν στην επιστροφή μας για το ξενοδοχείο θα σταματήσουμε σε παραδοσιακό μαγαζί με όλων των ειδών από ξυλόγλυπτα την χώρα όπου θα παρατηρήσουμε πως τα κατασκευάζουν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή της Γκιριτάλε/Χαμπαράνα.

4η μέρα:Γκιριτάλε/Χαμπαράνα-Σιγκιρίγια-Ντάμπουλα, Ματάλε- Κάντυ
Πρωινό και ξεκινάμε για να καταλήξουμε στην ιερή πόλη Κάντυ μέσω διαφόρων σημαντικών σταθμών. Ο πρώτος μας σταθμός είναι ο βράχος-φρούριο της Σιγκιρίγια. Στη κορυφή του κάθετου βράχου ύψους 200 μ. βρίσκεται το κάστρο του Κασυάπα, από τον 5ο αιώνα, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Σρι Λάνκα. Στη μέση περίπου της διαδρομής κατά την ανάβασή σας στο βράχο υπάρχουν μέσα σε σπηλιά, οι διάσημες ζωγραφιές με τις γυμνόστηθες γυναίκες της Σιγκιρίγια, από τις ωραιότερες βουδιστικές τοιχογραφίες του νησιού. Απολαύστε τη θέα από τον πρώτο εξώστη ή τολμήστε μια ανάβαση μέχρι εκεί που κάποτε στέκονταν ο θρόνος του κραταιού βασιλιά. Κατευθυνόμαστε νότια και συναντάμε τον υπόσκαφο ναό της Ντάμπουλα. Το μοναστήρι χρονολογείται από τον 1ο π.Χ αιώνα και αποτελείται από πέντε σπήλαια με έκταση πάνω από 2000 τετραγωνικά μέτρα και εξαιρετικές τοιχογραφίες και αγάλματα του Βούδα, περίπου 150 στον αριθμό, όπου ξεχωρίζει ένα τεράστιο ύψους 14 μέτρων. Στην συνέχεια για την Κάντυ θα κάνουμε μια στάση στο Ματάλε για να επισκεφθούμε μια φυτεία μπαχαρικών. Έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μερικά από τα πιο αρωματικά φυτά και μπαχαρικά του πλανήτη Αφού παρακολουθήσουμε και μια μαγειρική επίδειξη ,μην διστάσετε επίσης να δοκιμάσετε ένα χαλαρωτικό μασάζ με αιθέρια έλαια. Καταλήγουμε στην Κάντυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η μέρα:Κάντυ (Γκιραγκάμα – Περαντένια).
Πρωινό και αναχωρούμε για τις φυτείες τσαγιού Γκιραγκάμα με το ομώνυμο εργοστάσιο κατεργασίας όπου βρίσκεται το καλύτερο τσάι του κόσμου Θα μάθουμε για την διαδικασία παρασκευής αυτού του «ευγενούς» αφεψήματος και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικές από τις πιο σπάνιες ποικιλίες. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε κάτι μοναδικό, τους Βοτανικούς κήπους στη Περαντένια που φιλοξενούν μια τεράστια ποικιλία σπάνιων τροπικών φυτών με έκταση 147 εκτάρια Απολαύστε μία χαλαρωτική βόλτα στα εξαιρετικά διαμορφωμένα παρτέρια με τα μεθυστικά αρώματα ενώ δεν πρέπει να παραλείψετε το θερμοκήπιο με τις ορχιδέες. Νωρίς το απόγευμα επιστρέφουμε στην Κάντυ (την τελευταία αρχαία πρωτεύουσα της χώρας) όπου θα επισκεφθούμε τα κτίρια του Πανεπιστημίου και την τοπική αγορά ,η πανοραμική θέα της λίμνης θα σας ενθουσιάσει.
Θα καταλήξουμε το βραδάκι στο κορυφαίο αξιοθέατο της απογευματινής μας ξενάγησης που είναι ο Ναός του Ιερού Δοντιού του Βούδα. Το λείψανο-δόντι του Βούδα φυλάσσεται σε χρυσοποίκιλτη θήκη στο κέντρο του ναού και αποτελεί ιερό προσκύνημα των απανταχού Βουδιστών. Η μέρα μας θα τελειώσει με μια εντυπωσιακή παράσταση με τοπικούς χορούς και πυροβασία. Επιστροφή και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στην Κάντυ.

6η μέρα:Κάντυ –Πιναβάλα -Κολόμπο
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για το Κολόμπο αφού βέβαια επισκεφτούμε την περιοχή όπου βρίσκεται το Ορφανοτροφείο των Ελεφάντων. Εκεί εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει φροντίδα και περίθαλψη σε εγκαταλελειμμένους και τραυματισμένους ελέφαντες. Το πρωί, την ώρα που τα ζώα παίρνουν το μπάνιο τους στο ποτάμι, το θέαμα είναι μοναδικό. Ελέφαντες όλων των ηλικιών πλατσουρίζουν στα νερά και παίζουν με τα μικρά τους. Στην απογευματινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε την κεντρική περιοχή της πόλης γνωστή με το όνομα «Φρούριο» χτισμένο από τους Πορτογάλους τον 16ο αιώνα. Στη συνέχεια θα δούμε το Δημαρχείο, την Πλατεία ανεξαρτησίας, την περιοχή του Σίναμον Γκάρντενς και την γραφική αγορά του Πέταχ. Μετά το τέλος της ξενάγησης επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

7η μέρα:Κολόμπο – Μαλδίβες
Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση σύντομη πτήση προς τις μαγευτικές Μαλδίβες, με τις εξωτικές αμμουδιές με τα τυρκουάζ κρυστάλλινα και διάφανα νερά των νησιών. Θα απολαύσουμε τον πλούσιο υποβρύχιο κόσμο με τα εξωτικά ψάρια και κοράλλια, θα ξαπλώσουμε κάτω από τον δυνατό ήλιο πίνοντας ένα δροσερό κοκτέιλ , θα κολυμπήσουμε στις μικρές Ατόλες παρέα με εξωτικά ψάρια, θα χαρούμε νυχτερινά μπάρμπεκιου στην παραλία με μουσική.. και εάν θέλουμε μένουμε και σε ένα μπανγκαλόου μέσα στην θάλασσα ξυπνώντας το πρωί με μια βουτιά στο νερό. Αφού τελειώσουμε με τις διαδικασίες του τελωνείου κατευθυνόμαστε στον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου όπου θα συναντήσουμε τους αντιπροσώπους του ξενοδοχείου μας και θα μας οδηγήσουν είτε στα ταχύπλοα είτε στο υδροπλάνα για την μεταφορά μας στο νησί – ξενοδοχείο. Τακτοποίηση … και ξεκινάμε την χαλάρωση μας.

8η – 9η μέρα: Μαλδίβες
Ημέρες ελεύθερες για να χαρούμε όλα τα προαναφερόμενα. Μπορούμε επίσης να κανονίσουμε μια μικρή εκδρομή σε ένα από τα μικρά ακατοίκητα νησιά για snorkeling και μπάρμπεκιου με φρέσκα ψάρια στην παραλία. Επίσης συστήνουμε και μια ολοήμερη εκδρομή στην πρωτεύουσα το Μάλε . Στην πρωτεύουσα θα ξεναγηθούμε στην μεγάλη ψαραγορά με τους χιλιάδες τόνους, την αγορά των φρούτων και λαχανικών λαχαναγορά μεγάλο τζαμί της Παρασκευής, το προεδρικό μέγαρο, στο εντυπωσιακό νεκροταφείο ,το εθνικό μουσείο και τέλος θα ψωνίσουμε πολύς καλής ποιότητας από παρεό και μπατίκ.

10η μέρα:Μαλδίβες- Αθήνα
Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού με άφιξη την ίδια μέρα, παίρνοντας τις καλύτερες αναμνήσεις από μία χώρα με τεράστιο πολιτιστικό ιστορικό όπως η Σρί Λάνκα και την φυσική ομορφιά από τα κοραλλιογενή νησιά των Μαλδιβών, έναν ιδανικό προορισμό για αξέχαστες διακοπές.

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες για τη χώρα

Γλώσσα Σινχάλα & Ταμίλ (αρκετοί μιλούν αγγλικά)
Θρησκεία Βουδιστές (69%), Ινδουιστές (15%), Χριστιανοί (8%), Μουσουλμάνοι (8%)
Πολίτευμα Δημοκρατία
Ώρα +3 1/2 ώρες από την ώρα Ελλάδος (GMT+5 1/2)
Ηλεκτρική τάση 230V -240 V 50 Hz (τα ευρωπαϊκά φις δεν ταιριάζουν στις πρίζες )

Ταξιδιωτικά έγγραφα
Δεν χρειάζεται βίζα για την είσοδό σας στη χώρα εφόσον έχετε ελληνικό διαβατήριο και μπορείτε να παραμείνετε χωρίς διατυπώσεις μέχρι 30 μέρες

Καλύτερη εποχή
Η Σρι Λάνκα βρίσκεται στη τροπική ζώνη και επηρεάζεται από 2 μουσώνες τον νοτιοδυτικό (Μαϊο μέχρι Αύγουστο) και τον βορειοανατολικό ( Δεκέμβριο μέχρι Μάρτιο). Οι θερμοκρασίες διατηρούνται όλο τον χρόνο στους 27 βαθμούς και πέφτουν όσο ανεβαίνετε σε μεγαλύτερα υψόμετρα φτάνοντας μέχρι τους 16 βαθμούς στη Νουβάρα Ελία (1800 μ.).

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες επισκέπτονται τη Σρι Λάνκα από Δεκέμβριο μέχρι Μάρτιο για να φύγουν μακριά από τον ευρωπαϊκό χειμώνα.

Άνθρωποι και ήθη
Οι κάτοικοι της Σρι Λάνκα είναι ευγενικοί, ζεστοί, φιλόξενοι και με κάθε ευκαιρία θα προσπαθήσουν να σας πλησιάσουν και να συζητήσουν φιλικά μαζί σας αν και πολλοί ταξιδιώτες θα αισθανθούν ότι ανακρίνονται!

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο ντύσιμο ανδρών και γυναικών και θα νιώσετε το ίδιο άνετα όπως στη χώρα σας. Μόνο στην περίπτωση που εισέρχεστε σε κάποιο ναό πρέπει να φοράτε μακριά παντελόνια οι άνδρες και μακρύ φόρεμα ή φούστα οι γυναίκες. Το κεφάλι σας πρέπει να είναι ακάλυπτο και τα πόδια σας γυμνά. Επίσης τα μπλουζάκια χωρίς μανίκια που αφήνουν τους ώμους γυμνούς, θεωρούνται άσεμνα για την είσοδό σας σε ναούς.

ΜΑΛΔΙΒΕΣ

Για την είσοδό σας στις Μαλδίβες δεν απαιτείται βίζα και το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει ισχύ 6 μήνες από την είσοδό σας στην χώρα.

ΝΟΜΙΣΜΑ
Το συνάλλαγμα που συνιστάται να έχετε μαζί σας είναι δολάρια Αμερικής. Είναι πιο εύκολο για να τα ανταλλάξετε. Οι πιστωτικές κάρτες γίνονται αποδεκτές στα περισσότερα ξενοδοχεία.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΩΡΑΣ
+2 ώρες το καλοκαίρι και +3 ώρες το χειμώνα.

ΝΕΡΟ
Το νερό, όπως σε όλες τις τροπικές χώρες, δεν είναι ασφαλές, γι’ αυτό πρέπει να πίνετε ΜΟΝΟ εμφιαλωμένο. Έχετε πάντα μαζί σας μια φιάλη κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΚΟΥΖΙΝΑ
Τα πιάτα που σερβίρονται στα ξενοδοχεία είναι τοπική κουζίνα αλλά και ευρωπαϊκή. Από τα τοπικά εδέσματα προτείνουμε να δοκιμάσετε τα διάφορα τηγανιτά που είναι ένα μίγμα από κρέας ή ψάρι βουτηγμένο μέσα σε ρυζάλευρο με κρεμμύδι σκόρδο ή τσίλι. Από φρούτα θα βρείτε σε αφθονία τα εξωτικά μέχρι κόκκινες μπανάνες(!), κρέμα με παπάγια και τηγανητές μπανάνες.

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι 220V.

ΚΛΙΜΑ
Το κλίμα είναι τροπικό με υγρασία και ετήσια θερμοκρασία γύρω στους 24-30C όλο το χρόνο και έχουν 2 περιόδους μουσώνων Ιούνιο έως Αύγουστο και Νοέμβριο έως Ιανουάριο.

ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ
Συνίσταται ελαφρός ρουχισμός καθ ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, καπέλο, γυαλιά και αντηλιακή κρέμα για την προστασία σας και μόνο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού πρέπει να φοράτε ρούχα με μακριά μανίκια. Στα περισσότερα ξενοδοχεία απαιτείται για το δείπνο το ντύσιμό σας να μην είναι σπορ (όχι σορτς και πέδιλα).

ΓΛΩΣΣΑ
Η Σουαχίλ είναι η εθνική τους γλώσσα, όμως τα Αγγλικά μιλιούνται σχεδόν παντού. Η τοπική τους διάλεκτο ονομάζεται ντιβεχί και έχει έντονα εξωτική προφορά.

Περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις από Αθήγα με την Qatar Airways μέσω Ντόχα και Sri Lankan
(5) διανυκτερεύσεις, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & με επιβάρυνση σε 5* με πρωινό μπουφέ καθημερινά στην Σρι Λάνκα (επιβάρυνση ημιδιατροφής στην Σρι Λάνκα  140 € για τα 4* και 5* το άτομο)
(3) διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή σε 4*S ξενοδοχείο στις Μαλδίβες (Paradise Island Resort)
Ξεναγήσεις με αγγλόφωνο οδηγό/ξεναγό όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενο αυτοκίνητο
Μεταφορές από & προς τα αεροδρόμια
Εισιτήρια εισόδου στα σημεία ξεναγήσεων όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα της εκδρομής
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Ενημερωτικά έντυπα

Δεν περιλαμβάνονται
Αεροπορικοί φόροι και επίναυλοι , τοπικοί φόροι,
Βίζα Σρι Λάνκας, φιλοδωρήματα σε ξεναγούς & οδηγούς, προσωπικά έξοδα, υπέρβαση ορίου αποσκευών , έξοδα κάμερας και φωτογραφικής μηχανής.