Πολιτιστικός γύρος Σρι Λάνκα
(Ανουρανταπούρα ,Πολοναρουα, Γκιριτάλε/Χαμπαράνα,Σιγκιρίγια, Ματάλε, Νταμπούλα, Κάντυ ,Πιναβάλα, Κολόμπο)

7 μέρες / 5 νύχτες

Καθημερινές αναχωρήσεις με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων !!!!
από 01/11/2016 μέχρι 31/03/2017

Σε αντίθεση με άλλους εξωτικούς προορισμούς, τη Σρι Λάνκα δεν ψάχνεις στο χάρτη για να τη βρεις. Με έκταση 66.000 τ.χλμ, η Σρι Λάνκα είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Ινδικού Ωκεανού, με πληθυσμό που πλέον αγγίζει τα 21 εκατομμύρια.

Οι πρώτοι κάτοικοι του νησιού ήρθαν κατά πάσαν πιθανότητα από την Ινδία και ονόμασαν το νησί Λάνκα, ενώ ο μύθος λέει πως στην κορυφή του δεύτερου ψηλότερου βουνού της χώρας βρίσκεται το αποτύπωμα του Αδάμ.

Ενδεικτικό Πρόγραμμα
1η μέρα: Αθήνα – Κολόμπο.
Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού και άφιξη την επομένη για Κολόμπο.
2η μέρα: Κολόμπο – Ανουραντάπουρα -Μιχιντάλε
Άφιξη το πρωί στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα και μετάβαση οδικώς για την ιστορική Ανουρανταπούρα. Η καταπράσινη περιοχή που θα μας φιλοξενήσει για τις τρεις επόμενες μέρες κρύβει μέσα της μερικά από τα πιο καλοφυλαγμένα μυστικά του νησιού. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Μιχιντάλε, τη πόλη απ’ όπου ξεκίνησε ο βουδισμός στο νησί. Απολαύστε έναν πλούσιο βραδινό μπουφέ, ενώ αν αισθάνεστε πολύ κουρασμένοι, τα έμπειρα χέρια των θεραπευτών «αγιουρβέρδα» θα σας χαρίσουν στιγμές χαλάρωσης. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο στην Ανουρανταπούρα.
3η μέρα:Ανουραντπούρα –Πολοναρούα-Γκιριτάλε/(Χαμπαράνα)
Πρωινό και αναχωρούμε για μια εξαιρετική ολοήμερη ξενάγηση μια που θα γνωρίσουμε από κοντά τον αρχαιολογικό χώρο της Ανουραντάπουρνα που συγκαταλέγεται στα μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Για 1000 περίπου χρόνια η Ανουρανταπούρα ήταν η πρωτεύουσα των Σινγαλέζων βασιλιάδων που κυριαρχούσαν στη χώρα. Σήμερα μπορείτε να περιδιαβείτε τα ερείπια της αρχαίας πόλης με το περίφημο ιερό δέντρο «Μπό Τρι», το αρχαιολογικό μουσείο και τις κομψές “ντάγκομπες Στην συνέχεια θα ξεκινήσουμε για το δεύτερο κορυφαίο αξιοθέατο της περιοχής που είναι η αρχαία πόλη Πολαναρούα. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Σρι Λάνκα, με ερείπια της αρχαίας πόλης, ναών τα ερείπια του παλατιού. με τα τέσσερα σκαλισμένα στο βράχο αγάλματα του Βούδα ,τα λουτρά, την αίθουσα συμβουλίων, και την αίθουσα ακροάσεων. Ιστορικά αναφέρεται στο πρώιμο βασίλειο του νησιού και προστατεύεται από την Ουνέσκο, σαν μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς .Μετά την ξενάγηση συστήνουμε μια μικρή βόλτα με ποδήλατο στα δρομάκια της αρχαίας πόλης Καθοδόν στην επιστροφή μας για το ξενοδοχείο θα σταματήσουμε σε παραδοσιακό μαγαζί με όλων των ειδών από ξυλόγλυπτα την χώρα όπου θα παρατηρήσουμε πως τα κατασκευάζουν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή της Γκιριτάλε/Χαμπαράνα.

4η μέρα:Γκιριτάλε/Χαμπαράνα-Σιγκιρίγια-Ντάμπουλα, Ματάλε- Κάντυ
Πρωινό και ξεκινάμε για να καταλήξουμε στην ιερή πόλη Κάντυ μέσω διαφόρων σημαντικών σταθμών. Ο πρώτος μας σταθμός είναι ο βράχος-φρούριο της Σιγκιρίγια. Στη κορυφή του κάθετου βράχου ύψους 200 μ. βρίσκεται το κάστρο του Κασυάπα, από τον 5ο αιώνα, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Σρι Λάνκα. Στη μέση περίπου της διαδρομής κατά την ανάβασή σας στο βράχο υπάρχουν μέσα σε σπηλιά, οι διάσημες ζωγραφιές με τις γυμνόστηθες γυναίκες της Σιγκιρίγια, από τις ωραιότερες βουδιστικές τοιχογραφίες του νησιού. Απολαύστε τη θέα από τον πρώτο εξώστη ή τολμήστε μια ανάβαση μέχρι εκεί που κάποτε στέκονταν ο θρόνος του κραταιού βασιλιά. Κατευθυνόμαστε νότια και συναντάμε τον υπόσκαφο ναό της Ντάμπουλα. Το μοναστήρι χρονολογείται από τον 1ο π.Χ αιώνα και αποτελείται από πέντε σπήλαια με έκταση πάνω από 2000 τετραγωνικά μέτρα και εξαιρετικές τοιχογραφίες και αγάλματα του Βούδα, περίπου 150 στον αριθμό, όπου ξεχωρίζει ένα τεράστιο ύψους 14 μέτρων. Στην συνέχεια για την Κάντυ θα κάνουμε μια στάση στο Ματάλε για να επισκεφθούμε μια φυτεία μπαχαρικών. Έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μερικά από τα πιο αρωματικά φυτά και μπαχαρικά του πλανήτη Αφού παρακολουθήσουμε και μια μαγειρική επίδειξη ,μην διστάσετε επίσης να δοκιμάσετε ένα χαλαρωτικό μασάζ με αιθέρια έλαια. Καταλήγουμε στην Κάντυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η μέρα:Κάντυ (Γκιραγκάμα – Περαντένια).
Πρωινό και αναχωρούμε για τις φυτείες τσαγιού Γκιραγκάμα με το ομώνυμο εργοστάσιο κατεργασίας όπου βρίσκεται το καλύτερο τσάι του κόσμου Θα μάθουμε για την διαδικασία παρασκευής αυτού του «ευγενούς» αφεψήματος και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικές από τις πιο σπάνιες ποικιλίες. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε κάτι μοναδικό, τους Βοτανικούς κήπους στη Περαντένια που φιλοξενούν μια τεράστια ποικιλία σπάνιων τροπικών φυτών με έκταση 147 εκτάρια Απολαύστε μία χαλαρωτική βόλτα στα εξαιρετικά διαμορφωμένα παρτέρια με τα μεθυστικά αρώματα ενώ δεν πρέπει να παραλείψετε το θερμοκήπιο με τις ορχιδέες. Νωρίς το απόγευμα επιστρέφουμε στην Κάντυ (την τελευταία αρχαία πρωτεύουσα της χώρας) όπου θα επισκεφθούμε τα κτίρια του Πανεπιστημίου και την τοπική αγορά ,η πανοραμική θέα της λίμνης θα σας ενθουσιάσει.
Θα καταλήξουμε το βραδάκι στο κορυφαίο αξιοθέατο της απογευματινής μας ξενάγησης που είναι ο Ναός του Ιερού Δοντιού του Βούδα. Το λείψανο-δόντι του Βούδα φυλάσσεται σε χρυσοποίκιλτη θήκη στο κέντρο του ναού και αποτελεί ιερό προσκύνημα των απανταχού Βουδιστών. Η μέρα μας θα τελειώσει με μια εντυπωσιακή παράσταση με τοπικούς χορούς και πυροβασία. Επιστροφή και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στην Κάντυ.

6η μέρα:Κάντυ –Πιναβάλα -Κολόμπο
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για το Κολόμπο αφού βέβαια επισκεφτούμε την περιοχή όπου βρίσκεται το Ορφανοτροφείο των Ελεφάντων. Εκεί εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει φροντίδα και περίθαλψη σε εγκαταλελειμμένους και τραυματισμένους ελέφαντες. Το πρωί, την ώρα που τα ζώα παίρνουν το μπάνιο τους στο ποτάμι, το θέαμα είναι μοναδικό. Ελέφαντες όλων των ηλικιών πλατσουρίζουν στα νερά και παίζουν με τα μικρά τους. Στην απογευματινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε την κεντρική περιοχή της πόλης γνωστή με το όνομα «Φρούριο» χτισμένο από τους Πορτογάλους τον 16ο αιώνα. Στη συνέχεια θα δούμε το Δημαρχείο, την Πλατεία ανεξαρτησίας, την περιοχή του Σίναμον Γκάρντενς και την γραφική αγορά του Πέταχ. Μετά το τέλος της ξενάγησης επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

7η μέρα:Κολόμπο – Αθήνα
Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού, η μπορείτε να συνεχίσετε το ταξίδι σας στις ονειρικές Μαλδίβες που απέχουν μόνο 1-2 ώρες μακριά (Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς να το επηρεάζει)

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες για τη χώρα

Γλώσσα Σινχάλα & Ταμίλ (αρκετοί μιλούν αγγλικά)
Θρησκεία Βουδιστές (69%), Ινδουιστές (15%), Χριστιανοί (8%), Μουσουλμάνοι (8%)
Πολίτευμα Δημοκρατία
Ώρα +3 1/2 ώρες από την ώρα Ελλάδος (GMT+5 1/2)
Ηλεκτρική τάση 230V -240 V 50 Hz (τα ευρωπαϊκά φις δεν ταιριάζουν στις πρίζες )

Ταξιδιωτικά έγγραφα
Δεν χρειάζεται βίζα για την είσοδό σας στη χώρα εφόσον έχετε ελληνικό διαβατήριο και μπορείτε να παραμείνετε χωρίς διατυπώσεις μέχρι 30 μέρες

Καλύτερη εποχή
Η Σρι Λάνκα βρίσκεται στη τροπική ζώνη και επηρεάζεται από 2 μουσώνες τον νοτιοδυτικό (Μαϊο μέχρι Αύγουστο) και τον βορειοανατολικό ( Δεκέμβριο μέχρι Μάρτιο). Οι θερμοκρασίες διατηρούνται όλο τον χρόνο στους 27 βαθμούς και πέφτουν όσο ανεβαίνετε σε μεγαλύτερα υψόμετρα φτάνοντας μέχρι τους 16 βαθμούς στη Νουβάρα Ελία (1800 μ.).

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες επισκέπτονται τη Σρι Λάνκα από Δεκέμβριο μέχρι Μάρτιο για να φύγουν μακριά από τον ευρωπαϊκό χειμώνα.

Άνθρωποι και ήθη
Οι κάτοικοι της Σρι Λάνκα είναι ευγενικοί, ζεστοί, φιλόξενοι και με κάθε ευκαιρία θα προσπαθήσουν να σας πλησιάσουν και να συζητήσουν φιλικά μαζί σας αν και πολλοί ταξιδιώτες θα αισθανθούν ότι ανακρίνονται!

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο ντύσιμο ανδρών και γυναικών και θα νιώσετε το ίδιο άνετα όπως στη χώρα σας. Μόνο στην περίπτωση που εισέρχεστε σε κάποιο ναό πρέπει να φοράτε μακριά παντελόνια οι άνδρες και μακρύ φόρεμα ή φούστα οι γυναίκες. Το κεφάλι σας πρέπει να είναι ακάλυπτο και τα πόδια σας γυμνά. Επίσης τα μπλουζάκια χωρίς μανίκια που αφήνουν τους ώμους γυμνούς, θεωρούνται άσεμνα για την είσοδό σας σε ναούς.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ ΑΤΟΜΟ

3* Ξενοδοχείο: Από 845 €
4* Ξενοδοχείο: Από 985 €
5* Ξενοδοχείο: Από 1095 €

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα με πτήσεις της Turkish Airlines μέσω Κων/πόλης ή με την Emirates μέσω Ντουμπάι με επιβάρυνση το άτομο 230 € 01/11-15/12 & 01/01-31/03,  315€ 16-28/12 ή με Qatar Airways μέσω Nτόχα με επιβάρυνση στο πακέτο το άτομο 270 € 1/11-17/12 & 30/12-31/3 & , 310 € 21-29/12 .
(5) διανυκτερεύσεις, σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*, 4*, 5* με πρωινό μπουφέ καθημερινά (επιβάρυνση ημιδιατροφής σε 3* 110 € το άτομο και σε 4*/5* το άτομο 140€)
Ξεναγήσεις με αγγλόφωνο οδηγό/ξεναγό όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενο αυτοκίνητο
Μεταφορές από & προς το αεροδρόμιο
Εισιτήρια εισόδου στα σημεία ξεναγήσεων όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα της εκδρομής
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Ενημερωτικά έντυπα

Δεν περιλαμβάνονται
Αεροπορικοί φόροι & επίναυλοι με την Turkish 380 € το άτομο
Βίζα Σρί Λάνκα,φιλοδωρήματα ξεναγών, οδηγών, προσωπικά έξοδα, έξοδα κάμερας η φωτογραφική μηχανής υποχρεωτικά εορταστικά δείπνα.