3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

1Η ΜΕΡΑ:
Νωρίς το πρωί συγκέντρωση στο σχολείο και μεταφορά στο λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για το νησί της Σύρου. Μετά από ένα ταξίδι περίπου τρεισήμισι ωρών φθάνουμε στην πανέμορφη πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Ερμούπολη. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το μεσημέρι ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ξεκούραση. Νωρίς το απόγευμα θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη – «Αρχόντισσα των Κυκλάδων» αφού θα έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεση μας να περιπλανηθούμε στα γραφικά σοκάκια της πόλης, θαυμάζοντας τα πολλά μαρμάρινα νεοκλασικά τα οποία της έδωσαν και το χαρακτηριστικό τίτλο «Μαρμάρινη πόλη». Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ:
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, την συνοικία «Βαπόρια» με τα νεοκλασικά μέγαρα και την «μικρή Βενετία», το μνημείο του «άταφου αγωνιστή», προαιρετική επίσκεψη στο πρώτο θέατρο-όπερα της Ελλάδος και επίσκεψη στο θεατρικό μουσείο, το πνευματικό κέντρο και το μουσείο με τα αντίγραφα Κυκλαδικής Τέχνης, το αρχαιολογικό μουσείο, το πρώτο γυμνάσιο της νέας Ελλάδος, το μοναδικό Δημαρχείο στην μαρμάρινη πλατεία Μιαούλη και τέλος μέσα από την αγορά θα φθάσουμε στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου για να θαυμάσουμε την ομώνυμη αυθεντική εικόνα του EL GRECO. Αμέσως μετά θα επιβιβασθούμε στο πούλμαν για τον ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ. Εδώ θα επισκεφθούμε τον Καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγ. Γεωργίου, το Μοναστήρι των Καπουτσίνων, το Μοναστήρι των Ιησουιτών, την «Πιάτσα», τα λαογραφικά μουσεία και μέσα από τα στεγάδια και τα στενά δρομάκια θα φθάσουμε στο «Κάτω τέρμα»,όπου θα μας περιμένει το λεωφορείο για να πραγματοποιήσουμε τον ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ. Στην διαδρομή θα δούμε όλο το νότιο τμήμα της Σύρου περνώντας από τα χωριά με τις θαυμάσιες παραλίες Βάρη, Μέγα Γιαλό, Ποσειδωνία ή Ντελαγράτσια, Φοίνικας, Γαλησσάς και Κίνι. Στάση για φαγητό σε παραλιακή ταβέρνα σε ένα από τα πιο πάνω χωριά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ:
Μετά το πρόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια ακόμα βόλτα στην πόλη και για τα τελευταία ψώνια μας στην πολύ καλή αγορά της. Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε βεβαίως στα ψώνια μας τα περίφημα συριανά λουκούμια και τις χαλβαδόπιτες, χαρακτηριστικά τοπικά εδέσματα. Στην συνέχεια νωρίς το μεσημέρι επιβιβαζόμαστε στο πλοίο και απόπλου για την επιστροφή μας. Άφιξη στο λιμάνι, και μεταφορά στο χώρο του σχολείου, γεμάτοι με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να τροποποιηθεί κατόπιν συνεννόησης, ανάλογα με τις απαιτήσεις και επιθυμίες του σχολείου.