ΕΞΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

1Η ΜΕΡΑ:
Συγκέντρωση  στο σχολείο και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση και εν πλω διανυκτέρευση με προορισμό το Ηράκλειο.

2Η ΜΕΡΑ:
Άφιξη νωρίς το πρωί στo Ηράκλειο  και ξεκινάμε για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη του Ηρακλείου. Μεταξύ άλλων θα επισκευθούμε το ενυδρείο, ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον σύγχρονα ενυδρεία της Ευρώπης. Μαζί με τα κτιριακά συγκροτήματα των ερευνητικών ινστιτούτων του ΕΛΚΕΘΕ στην Κρήτη απαρτίζει το θαλασσόκοσμο, το μεγαλύτερο κέντρο θαλάσσιας επιστήμης και ανάδειξης του μεσογειακού θαλάσσιου κόσμου στην Μεσόγειο. Στη συνέχεια ακολουθεί επίσκεψη στα Μινωικά Ανάκτορα της Κνωσσού, όπου και θα ξεναγηθούμε. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα (προαιρετικά) στο κέντρο της πόλης. Νωρίς το απόγευμα, αναχώρηση για τα Χανιά. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση .

3Η ΜΕΡΑ:
Πρόγευμα και αναχώρηση για την επίσκεψή μας στο κκέντρο των Χανίων, όπου θα γνωρίσουμε το τζαμί των Γενιτσάρων, τη Βενετσιάνικη Εκκλησία τον Προμαχώνα San Salvadore και την Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου. Στη συνέχεια επίσκεψη στους τάφους των Βενιζέλων. Το μεσημέρι, προτείνουμε την επίσκεψή μας στη Θέρισσο, όπου βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Για να βρεθείτε εκεί περνάτε από το πανέμορφο και γεμάτο πρασινάδα Θερισιανό Φαράγγι, μήκους 6 χλμ, με νερά και όμορφα πυκνά δέντρα, που συχνά βρίσκονται απο πάνω σας. Ο δρόμος που περνάει μέσα από το φαράγγι, συνδέει το χωριό με τα Χανιά, προσφέροντας υπέροχη θέα, από δέντρα, νερά και μια εικόνα άγριας ομορφιάς. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ:
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Ρέθυμνο και επίσκεψη στη Μονή Αρκαδίου. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε τη Λότζα (λέσχη) κτισμένη το 16ο αιώνα και τη Μεγάλη Πόρτα, μια από τις πύλες που απέμειναν από την Ενετική Οχύρωση του 1540-1570. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5Η ΜΕΡΑ:
Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε με τις αποσκευές μας απο το ξενοδοχείο και θα κατευθυνθούμε προς Χανιά, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μία τελευταία βόλτα και ψώνια στην παλιά πόλη. Συγκέντρωση στις 18.00 και αναχώρηση για το λιμάνι της Σούδας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση και απόπλους για Πειραιά.

6Η ΜΕΡΑ:
Άφιξη στο λιμανι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πουλμαν και μεταφορά των εκδρομέων στο χώρο του σχολείου.