ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ-2ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2018

 

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ – ΙΣΑΡΙ – ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑΣ
Αναχώρηση Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018.
Αναχώρηση στις 7.30 π.μ., ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ στάση, ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ, ΙΣΑΡΙ, άφιξη στην ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑΣ. Επίσκεψη της εκκλησίας του 10ου αιώνα που αναβλύζουν πολλά νερά και στην σκεπή της έχουν φυτρώσει πανύψηλα πλατάνια. Γεύμα και μέσω ΤΡΙΠΟΛΗΣ, στάση, ΙΣΘΜΟΥ, στάση, επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ το βράδυ.

Τιμή 16€

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ – ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ
Αναχώρηση Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018.
Αναχώρηση στις 8.00 π.μ., ημίωρη στάση σε ΚΑΦΕ στην περιοχή του ΚΙΑΤΟΥ και συνεχίζουμε μέσω ΔΙΑΚΟΦΤΟΥ για ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ, επίσκεψη και ακολούθως για ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ. Λίγο αργότερα καταλήγουμε στην ιστορική κωμόπολη των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, επίσκεψη, γεύμα προαιρετικά. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση.

Τιμή 16€

ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΙΣΣΑ
Αναχώρηση Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018.
Αναχώρηση στις 7.30 π.μ., ημίωρη στάση στον Ισθμό της Κορίνθου και συνεχίζουμε για Αίγιο, επίσκεψη – προσκύνημα, στην εκκλησία της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ, που είναι χτισμένη σε ένα βράχο κοντά στην πόλη και μόλις 30 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Επίσκεψη – προσκύνημα και συνεχίζουμε για την ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΙΣΣΑ. Το χωριό βρίσκεται σε μία καταπράσινη τοποθεσία, με άφθονα και κρύα νερά, αλλά και το ομώνυμο εκκλησάκι της Παναγίας της Παλτανιώτισσας που έχει σχηματιστεί μέσα στο κοίλωμα (κουφάλα) ενός τεράστιου πλατάνου, ο οποίος προήλθε από τρία πλατάνια που φύτρωσαν μαζί και με την πάροδο του χρόνου ενώθηκαν και δημιουργησαν αυτό το πρωτότυπο εκκλησάκι, με την εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας να είναι αποτυπωμένη πάνω στο πλατάνι, σε ύψος 3 μέτρων από το έδαφος στο εσωτερικό του κοιλώματος. Παραμονή, επίσκεψη, γεύμα προαιρετικά και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση, άφιξη το βράδυ.

Τιμή 16€

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2018

ΧΑΛΚΙΔΑ – ΑΡΤΑΚΗ – ΣΤΕΝΗ

Αναχώρηση Κυριακή 04 Νοεμβρίου 2018.

Αναχώρηση στις 8.30 π.μ., ημίωρη στάση στην ΑΡΤΑΚΗ και συνεχίζουμε για τον όμορφο οικισμό της ΑΝΩ ΣΤΕΝΗΣ. Παραμονή, περίπατοι, γεύμα προαιρετικά. Αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση στην πόλη της ΧΑΛΚΙΔΑΣ για τον απογευματινό καφέ.

Τιμή 15€

ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΙΣΣΑ
Αναχώρηση Κυριακή 11 Nοεμβρίου 2018.

Αναχώρηση στις 8.00 π.μ. για ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ στάση, ΤΡΙΠΟΛΗ, ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ, ΚΑΣΤΡΙΑ, επίσκεψη στο ΣΠΗΛΑΙΟ των ΛΙΜΝΩΝ (έξοδα ατομικά) με τον εντυπωσιακό σταλακτικό διάκοσμο και τα επιβλητικά σταλαγμιτικά συμπλέγματα. Αμέσως μετά στο γειτονικό ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ, με τα πολλά πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά, θα γευματίσουμε προαιρετικά. Αναχώρηση για Αθήνα, με ενδιάμεση στάση.

Τιμή 15€

ΜΟΝΗ ΔΑΜΑΣΤΑΣ – ΠΑΥΛΙΑΝΗ
Αναχώρηση Κυριακή 18 Nοεμβρίου 2018.

Αναχώρηση στις 7.30 π.μ. από Αθήνα, ημίωρη στάση σε καφέ της Εθνικής οδού στην περιοχή της Θήβας και συνεχίζουμε για τις βορεινές πλαγιές του Καλλίδρομου, όπου σε υψόμετρο 740 μέτρων είναι χτισμένο το Μοναστήρι της Δαμάστας, μεταβυζαντινό κτίσμα, σε ένα μοναδικό τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, με μοναδική θέα, επίσκεψη – προσκύνημα. Λίγο αργότερα μέσω ΟΙΤΗΣ, θα φθάσουμε στην ΠΑΥΛΙΑΝΗ. Ορεινό χωριό του νομού Φθιώτιδας, χτισμένο σε υψόμετρο 1040 μέτρων στις πλαγιές της Οίτης, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο από έλατα, αποτελεί ένα δημοφιλή και ταχύτατα αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό. Παραμονή, γεύμα προαιρετικά και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση, άφιξη το βράδυ.

Τιμή 15€

ΣΠΗΛΑΙΟ ΚΑΨΙΑ – ΒΑΛΤΕΤΣΙΝΙΚΟ
Αναχώρηση Κυριακή 25 Nοεμβρίου 2018.

Αναχώρηση στις 7.30 π.μ. για ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ, ημίωρη στάση. Αμέσως μετά για ΚΑΨΙΑ όπου θα επισκεφθούμε (έξοδα εισόδου ατομικά) το ομώνυμο σπήλαιο με τους μοναδικούς χρωματισμούς του σε κόκκινο, κίτρινο και γαλάζιο που δημιουργούν ένα έργο τέχνης απαράμιλλης ομορφιάς, φτιαγμένο από την ίδια τη φύση. Λίγο αργότερα στο γραφικό ΒΑΛΤΕΤΣΙΝΙΚΟ που απλώνεται κατάφυτο στις πλαγιές του ΜΑΙΝΑΛΟΥ σε υψόμετρο 1150 μ. περιτριγυρισμένο από πλούσια δάση με έλατα και καρυδιές, θα γευματίσουμε προαιρετικά. Αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.

Τιμή 15€

2HMEΡΕΣ

ΛΑΜΠΕΙΑ – ΔΡΥΟΔΑΣΟΣ ΦΟΛΟΗΣ – ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ – ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 10/11.

1Η ΗΜΕΡΑ:

Αναχώρηση στις 7.30 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ στάση και από τα ΤΡΙΠΟΤΑΜΑ, φθάνουμε στη ΛΑΜΠΕΙΑ (ΔΙΒΡΗ), ορεινό και καταπράσινο χωριό του νομού Ηλείας σε υψόμετρο 800 μέτρων με πολλά νερά, στάση, γεύμα προαιρετικά. Αμέσως μετά από μία πολύ όμορφη διαδρομή με “φόντο” το εντυπωσιακό δρυόδασος της ΦΟΛΟΗΣ. Θα φθάσουμε στην ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, δείπνο προαιρετικά, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ:

Πρωινό, επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου και αναχώρηση για έναν ακόμη πολύ σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο, αυτόν του ΝΑΟΥ του ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ στη Φιγάλεια. Αμέσως θα γευματίσουμε προαιρετικά στην ιστορική ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ. Συνεχίζουμε για Αθήνα με ενδιάμεση στάση, άφιξη το βράδυ.

 

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Δίκλινο Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο Μονόκλινο
60€ 45€ 75€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν.
  • *1 διανυκτέρευση με πρωινό σε ξενοδοχείο 3*.
  • *Αρχηγός – συνοδός.
  • *Φ.Π.Α.

ΜΥΣΤΡΑΣ – ΣΠΑΡΤΗ –  ΚΟΣΜΑΣ – ΛΕΩΝΙΔΙΟ – ΜΟΝΗ ΕΛΩΝΗΣ

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΝΩΝΑ

Αναχώρηση  17/11

1Η ΗΜΕΡΑ:

Αναχώρηση στις 7.30 π.μ. για ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ, στάση και συνεχίζουμε για ΜΥΣΤΡΑ. Επίσκεψη της ερειπωμένης ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ που ήταν χτισμένη στην πλαγιά του ΤΑΫΓΕΤΟΥ. Θα δούμε τη Βυζαντινή εκκλησία της ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ και το κάστρο του ΒΙΛΑΡΔΟΥΙΝΟΥ που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου. Γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής προαιρετικά. Ακολούθως μέσω ΣΠΑΡΤΗΣ στάση, προαιρετική επίσκεψη στο Μουσείο Ελιάς, καταλήγουμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, στη ΣΚΑΛΑ για δείπνο και διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ:

Πρωινό και μία υπέροχη ημέρα, με πολλά αξιοθέατα και εναλλαγές τοπίων ξεκινά. Πρώτος σταθμός ο ΚΟΣΜΑΣ, όμορφο παραθαλάσσιο χωριό σε υψόμετρο 1150 μέτρων στον ΠΑΡΝΩΝΑ, σε ένα καταπράσινο τοπίο, περιτριγυρισμένο από έλατα και καστανιές. Ακολουθεί επίσκεψη στη ΜΟΝΗ ΕΛΩΝΗΣ, χτισμένη σε υψόμετρο 650 μέτρων, στις πλαγιές του Πάρνωνα. Λίγο αργότερα θα έχουμε γεύμα προαιρετικά στη περιοχή του ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ, ενώ μικρές στάσεις θα ακολουθήσουν στο ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ και τον ΙΣΘΜΟ της ΚΟΡΙΝΘΟΥ αντίστοιχα. ‘Αφιξη το βράδυ στην Αθήνα.

 

 

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Δίκλινο Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο Μονόκλινο
75€ 65€ 95€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • *Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • *1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχέιο 3* με πρωινό και δείπνο.
  • *Αρχηγός – συνοδός.
  • *Φ.Π.Α. & Φόρος διαμονής.