ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ-2ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2018

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ – ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ
Αναχώρηση Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018.
Αναχώρηση στις 7.30 π.μ. για ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ, με ενδιάμεση στάση. ‘Αφιξη, επιβίβαση στο καραβάκι για την επίσκεψη στα Λιχαδονήσια, ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών, τα οποία αναδύθηκαν μετά από ένα μεγάλο σεισμό πριν χιλιάδες χρόνια. Τα μεγαλύτερα από τα νησάκια αυτά είναι η Στρογγυλή και η Μανολιά, λίγο μικρότερα είναι η Μικρή Στρογγυλή, το Στενό, η Βάγια και μερικά ακόμα μικρότερα που ονομάζονται Ποντικονήσια. Στην περιήγηση μας θα δούμε τα ναυάγιο, τις φώκιες, απομεινάρια αρχαίου οικισμού, το Φάρο και γύρω του σκορπισμένα ερείπια της Ιεράς Μονής του 12ου αιώνα μ.Χ. που μόνασε ο Όσιος Γρηγόριος ο Μυροβλήτης. Στη Μανολιά βρίσκεται η οργανωμένη παραλία και μπορείτε να βρείτε φαγητό και μεζεδάκια. Αναχώρηση πάλι με το καραβάκι για Καμένα Βούρλα, σχετική παραμονή και επιβίβαση στο πούλμαν για το ταξίδι της επιστροφής στην Αθήνα, με ενδιάμεση στάση, άφιξη το βράδυ.

Περιλαμβάνονται τα εισιτήρια του πλοιαρίου για την επίσκεψη στα Λιχαδονήσια.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ  28€

ΑΝΔΡΟΣ
Αναχώρηση Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018.
Αναχώρηση στις 6.00 π.μ. για ΡΑΦΗΝΑ. ‘Αφιξη, στο ΓΑΥΡΙΟ και συνεχίζουμε για τη Χώρα. Χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσετε περπατώντας τα όμορφα πλακόστρωτα σοκάκια της, να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική των νεοκλασικών κτιρίων, να συναντήσετε την ΚΑΪΡΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και τον τεχνοχώρο του Ιδρύματος ΚΥΔΩΝΙΕΩΣ, αλλά και την πλατεία ΚΑΪΡΗ με τα Μουσεία, Αρχαιολογικό και Σύγχρονης Τέχνης. Λίγο πιο κάτω θα συναντήσετε το ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ και τη μαρμαρόστρωτη πλατεία στην οποία δεσπόζει το ορείχαλκο άγαλμα του ΑΦΑΝΗ ΝΑΥΤΗ και απέναντι το ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ. Επιστρέφουμε στο κοσμοπολίτικο ΜΠΑΤΣΙ, παραμονή, γεύμα προαιρετικά. Αναχώρηση για το λιμάνι του ΓΑΥΡΙΟΥ και απόπλους για ΡΑΦΗΝΑ. ‘Αφιξη και μεταφορά στην Αθήνα.

Περιλαμβάνει εισιτήρια οικονομικής θέσης Ραφήνα – ‘Ανδρο – Αθήνα.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ 50€

ΤΡΙΠΟΛΗ – ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΑΛΕΒΗΣ – ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
Αναχώρηση Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.
Αναχώρηση στις 8.00 π.μ. για Αρτεμίσιο, στάση και συνεχίζουμε για την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΛΕΒΗ, στις πλαγιές του Πάρνωνα σε υψόμετρο 920 μ. και ένα από τα πιο σημαντικά μοναστήρια της Κυνουρίας. Επίσκεψη – προσκύνημα. Λίγο αργότερα στο κοντινό χωριό ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ θα γευματίσουμε προαιρετικά. Αναχώρηση για Αθήνα με στάση στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, την Τρίπολη και τον Ισθμό της Κορίνθου.

Τιμή κατ άτομο: 15€

 

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2018

ΔΑΥΛΕΙΑ – ΜΟΝΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ
Αναχώρηση Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018.
Αναχώρηση στις 8.30 π.μ., ημίωρη στάση για καφέ στην περιοχή της ΥΛΙΚΗΣ και συνεχίζουμε για τη ΜΟΝΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, επίσκεψη. Αμέσως μετά θα γευματίσουμε προαιρετικά στο όμορφο χωριό ΔΑΥΛΕΙΑ, ενώ το απόγευμα θα απολαύσουμε τον καφέ μας στην πλατεία της Αμφίκλειας. Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση.

Τιμή: 15€

ΦΕΝΕΟΣ – ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑΣ
Αναχώρηση Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018.
Αναχώρηση στις 7.30 π.μ. για ΙΣΘΜΟ στάση, ΛΙΜΝΗ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ – ΚΑΣΤΑΝΙΑ, ΚΑΡΤΕΡΙ, ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ επίσκεψη, ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑΣ, χρόνος για περιπάτους στις όχθες της γραφικής λίμνης, ΦΕΝΕΟΣ, γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις στη ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ και τον ΙΣΘΜΟ, άφιξη το βράδυ.

Τιμή 16€

ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ – ΙΣΑΡΙ – ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑΣ
Αναχώρηση Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018.
Αναχώρηση στις 7.30 π.μ., ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ στάση, ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ, ΙΣΑΡΙ, άφιξη στην ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑΣ. Επίσκεψη της εκκλησίας του 10ου αιώνα που αναβλύζουν πολλά νερά και στην σκεπή της έχουν φυτρώσει πανύψηλα πλατάνια. Γεύμα και μέσω ΤΡΙΠΟΛΗΣ, στάση, ΙΣΘΜΟΥ, στάση, επιστρέφουμε στην ΑΘΗΝΑ το βράδυ.

Τιμή 16€

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ – ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ – ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ
Αναχώρηση Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018.
Αναχώρηση στις 8.00 π.μ., ημίωρη στάση σε ΚΑΦΕ στην περιοχή του ΚΙΑΤΟΥ και συνεχίζουμε μέσω ΔΙΑΚΟΦΤΟΥ για ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ, επίσκεψη και ακολούθως για ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ. Λίγο αργότερα καταλήγουμε στην ιστορική κωμόπολη των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, επίσκεψη, γεύμα προαιρετικά. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση.

Τιμή 16€

ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΙΣΣΑ
Αναχώρηση Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018.
Αναχώρηση στις 7.30 π.μ., ημίωρη στάση στον Ισθμό της Κορίνθου και συνεχίζουμε για Αίγιο, επίσκεψη – προσκύνημα, στην εκκλησία της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ, που είναι χτισμένη σε ένα βράχο κοντά στην πόλη και μόλις 30 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Επίσκεψη – προσκύνημα και συνεχίζουμε για την ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΙΣΣΑ. Το χωριό βρίσκεται σε μία καταπράσινη τοποθεσία, με άφθονα και κρύα νερά, αλλά και το ομώνυμο εκκλησάκι της Παναγίας της Παλτανιώτισσας που έχει σχηματιστεί μέσα στο κοίλωμα (κουφάλα) ενός τεράστιου πλατάνου, ο οποίος προήλθε από τρία πλατάνια που φύτρωσαν μαζί και με την πάροδο του χρόνου ενώθηκαν και δημιουργησαν αυτό το πρωτότυπο εκκλησάκι, με την εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας να είναι αποτυπωμένη πάνω στο πλατάνι, σε ύψος 3 μέτρων από το έδαφος στο εσωτερικό του κοιλώματος. Παραμονή, επίσκεψη, γεύμα προαιρετικά και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση, άφιξη το βράδυ.

Τιμή 16€

2HMEΡΕΣ

ΣΥΡΟΣ, 2 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχώρηση 15/9.
1Η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση το πρωί (06.15) για το λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για ΣΥΡΟ. ‘Αφιξη και γνωριμία με την πρωτευούσα του νησιού. Ξεκινάμε από την ορθόδοξη εκκλησία της Ανάστασης με το γαλάζιο τρούλο να δεσπόζει ψηλά στο λόφο, με εκπληκτική θέα στην πόλη και στο πέλαγος και συνεχίζουμε με την ΑΝΩ ΣΥΡΟ χτισμένη αμφιθεατρικά στο λόφο του Σαν Τζώρτζη με την ομώνυμη Καθολική Μητρόπολη του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Συνεχίζουμε με την ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ, χτισμένη και αυτή όπως η ‘Ανω Σύρος αμφιθεατρικά με νεοκλασικά κτίρια και αρχοντικά που ξεκινούν από τους δύο λόφους και κατεβαίνουν ως το λιμάνι. Εντυπωσιακή πόλη με την πλακόστρωτη πλατεία του Μιαούλη και το Δημαρχείο της σε σχέδια του ΤΣΙΛΕΡ, τον ανδριάντα του Μιαούλη, τους φοίνικες και το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ, που μοιάζει με μικρογραφία της ΣΚΑΛΑΣ του ΜΙΛΑΝΟΥ. Χρόνος ελεύθερος, γεύμα προαιρετικά. Το απόγευμα θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στο ΓΑΛΗΣΣΑ, ένα από τα ωραιότερα θέρετρα του νησιού. Χρόνος ελεύθερος για κολύμπι, δείπνο σε μπουφέ, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και συνεχίζουμε το γύρο του νησιού. Στη διαδρομή μας θα δούμε χαρακτηριστικά όμορφα παραλιακά χωριά της Σύρου, όπως το ΦΟΙΝΙΚΑ, με την πολύ όμορφη αμμουδιά, την ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ, τη χιλιοτραγουδισμένη ΝΤΕ ΛΑ ΚΡΑΤΣΙΑ, από τις ωραιότερες περιοχές με γραφική ακρογιαλιά, θαυμάσιες νεοκλασικές βίλες με μεγάλους κήπους, το ΜΕΓΑ ΓΙΑΛΟ και τέλος τον ΑΖΟΛΙΜΝΟ. Καταλήγουμε και πάλι στην πρωτεύουσα του νησιού για τις τελευταίες βόλτες και αγορές παραδοσιακών προϊόντων. Νωρίς το απόγευμα επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για το λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ. ‘Αφιξη το βράδυ και μεταφορά στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Δίκλινο   128€
Μονόκλινο 150€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
1 διανυκτέρευση σε ξεονοδοχείο 3* – 4* στο ΓΑΛΗΣΣΑ.
1 πρωινό.
1 δείπνο.
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΠΕΙΡΑΙΑ – ΣΥΡΟ και αντίστροφα.
Μεταφορά – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Αρχηγός – συνοδός.
Φ.Π.Α.

ΤΗΝΟΣ, 2 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχώρηση 15/9.

1Η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση νωρίς το πρωί (6.00) για το λιμάνι της ΡΑΦΗΝΑΣ, απόπλους για ΤΗΝΟ. ‘Αφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, γεύμα προαιρετικά. Το απόγευμα γνωριμία με το νησί – μικρός γύρος και επίσκεψη στην ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΕΧΡΟΒΟΥΝΙΟΥ. Το βράδυ δείπνο προαιρετικά και διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για προσκύνημα στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Τήνου με τη θαυματουργή εικόνα. Το μεσημέρι, επιβίβαση στο πλοίο για ΡΑΦΗΝΑ. ‘Αφιξη και μεταφορά στην ΑΘΗΝΑ.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Δίκλινο 98€
Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο 85€
Μονόκλινο 118€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Μεταφορά και περιήγηση σύμφωνα με το πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν.
1 διανυκτέρευση με πρωινό σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3*.
Εισιτήρια πλοίων οικονομικής θέσης ΡΑΦΗΝΑ – ΤΗΝΟΣ – ΡΑΦΗΝΑ.
Αρχηγός – συνοδός.
Φ.Π.Α.

 

ΠΑΤΜΟΣ, 4 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχώρηση 28/9.
ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ

1Η ΗΜΕΡΑ: Συγκέντρωση στις 17.30, τακτοποίηση στο πούλμαν και μεταφορά στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους (19.00) για ΠΑΤΜΟ. ‘Αφιξη στις 02.30 στο λιμάνι της ΠΑΤΜΟΥ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και ξεκινάμε τη γνωριμία – περιήγηση με το νησί. Θα επισκεφθούμε το ΙΕΡΟ ΣΠΗΛΑΙΟ της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ του ΘΕΟΛΟΓΟΥ, για να ακολουθήσει η επίσκεψη μας στη ΧΩΡΑ, στη ΜΟΝΗ του ΟΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ. Αμέσως μετά θα γνωρίσουμε τη ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ και συνεχίζοντας την περιήγηση μας φθάνουμε στα ΛΟΥΚΑΚΙΑ στην εκκλησία του ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας νωρίς το απόγευμα, ξεκούραση χρόνος ελεύθερος, δείπνο προαιρετικά, διανυκτέρευση.

3Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και μεταφορά για εκκλησιαμό στη ΜΟΝΗ του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΛΟΓΟΥ. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στη ΧΩΡΑ και τη ΣΚΑΛΑ, έως την ώρα του απόπλου (23.59) για ΠΕΙΡΑΙΑ, διανυκτέρευση εν πλω.

4Η ΗΜΕΡΑ: ‘Αφιξη στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ (08.05) και μεταφορά στην Αθήνα.

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Δίκλινο 215€
Μονόκλινο 250€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΠΕΙΡΑΙΑ – ΠΑΤΜΟ και αντίστροφα σε οικονομική θέση ΠΕΙΡΑΙΑ – ΠΑΤΜΟ και 4ΚΛΙΝΕΣ καμπίνες ΠΑΤΜΟ – ΠΕΙΡΑΙΑ.
Διαμονή, 2 διανυκτερεύσεις, σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 2* – 3*.
2 πρωινά.
Μεταφορές – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Αρχηγός – συνοδός.
Φ.Π.Α.