2ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

ΜΥΣΤΡΑΣ – ΣΠΑΡΤΗ – ΚΟΣΜΑΣ – ΜΟΝΗ ΕΛΩΝΗΣ – ΛΕΩΝΙΔΙΟ

2 ημέρες

Αναχώρηση 18/11.

1Η ΗΜΕΡΑ: Αναχώρηση στις 7.30 π.μ. για ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ, στάση και συνεχίζουμε για ΜΥΣΤΡΑ. Επίσκεψη της ερειπωμένης ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ που ήταν χτισμένη στην πλαγιά του ΤΑΫΓΕΤΟΥ. Θα δούμε τη Βυζαντινή εκκλησία της ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ και το κάστρο του ΒΙΛΑΡΔΟΥΙΝΟΥ που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου. Γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής προαιρετικά. Ακολούθως μέσω ΣΠΑΡΤΗΣ στάση, προαιρετική επίσκεψη στο Μουσείο Ελιάς, καταλήγουμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, στη ΣΚΑΛΑ για δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και μια υπέροχη ημέρα, με πολλά αξιοθέατα και εναλλαγές τοπίων ξεκινά. Πρώτος σταθμός ο ΚΟΣΜΑΣ, όμορφο παραδοσιακό χωριό σε υψόμετρο 1150 μέτρων στον ΠΑΡΝΩΝΑ, σε ένα καταπράσινο τοπίο, περιτριγυρισμένο από έλατα και καστανιές. Ακολουθεί επίσκεψη στη ΜΟΝΗ ΕΛΩΝΗΣ, χτισμένη σε υψόμετρο 650 μέτρων, στις πλαγιές του Πάρνωνα. Λίγο αργότερα θα έχουμε γεύμα προαιρετικά στην περιοχή του ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ, ενώ μικρές στάσεις θα ακολουθήσουν στο ΠΑΡΑΛΙΟ ΑΣΤΡΟΣ και τον ΙΣΘΜΟ της ΚΟΡΙΝΘΟΥ αντίστοιχα, άφιξη στην Αθήνα το βράδυ.

 

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο

Δίκλινο  68€
Μονόκλινο 88€
Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο  55€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
1 διανυκτέρευση με πρωινό σε ξενοδοχείο 3*.
1 πρωινό και 1 δείπνο
Αρχηγός – συνοδός.Φ.Π.Α.

 

ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ

Μονή Δαμάστας – Παυλιανή

Αναχώρηση Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017.

Αναχώρηση στις 7.30 π.μ. από Αθήνα, ημίωρη στάση σε καφέ της Εθνικής οδού στην περιοχή της Θήβας και συνεχίζουμε για τις βορεινές πλαγιές του Καλλίδρομου, όπου σε υψόμετρο 740 μέτρων είναι χτισμένο το Μοναστήρι της Δαμάστας, μεταβυζαντινό κτίσμα, σε ένα μοναδικό τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, με μοναδική θέα, επίσκεψη – προσκύνημα. Λίγο αργότερα μέσω ΟΙΤΗΣ, θα φθάσουμε στην ΠΑΥΛΙΑΝΗ. Ορεινό χωριό του νομού Φθιώτιδας, χτισμένο σε υψόμετρο 1040 μέτρων στις πλαγιές της Οίτης, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο από έλατα, αποτελεί ένα δημοφιλή και ταχύτατα αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό. Παραμονή, γεύμα προαιρετικά και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με στάση για τον απογευματινό καφέ στα ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ. ‘Αφιξη το βράδυ.

Τιμή κατ’ άτομο: 16 €

 

Σπήλαιο Καψιάς – Βαλτετσίνικο

Αναχώρηση Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017.

Αναχώρηση στις 7.30 π.μ. για ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ, ημίωρη στάση. Αμέσως μετά για ΚΑΨΙΑ όπου θα επισκεφθούμε (έξοδα εισόδου ατομικά) το ομώνυμο σπήλαιο με τους μοναδικούς χρωματισμούς του σε κόκκινο, κίτρινο και γαλάζιο που δημιουργούν ένα έργο τέχνης απαράμιλλης ομορφιάς, φτιαγμένο από την ίδια τη φύση. Λίγο αργότερα στο γραφικό ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟ που απλώνεται κατάφυτο στις πλαγιές του ΜΑΙΝΑΛΟΥ σε υψόμετρο 1150 μ. περιτριγυρισμένο από πλούσια δάση με έλατα και καρυδιές, θα γευματίσουμε προαιρετικά. Αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.

Τιμή κατ’ άτομο: 16 €

 

Λουτράκι – Όσιος Πατάπιος – Λίμνη Ηραίου

Αναχώρηση Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017.

Αναχώρηση στις 8.00 π.μ., στάση σε καφέ στον Ισθμό της Κορίνθου και συνεχίζουμε για την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΠΑΤΑΠΙΟΥ, επίσκεψη, προσκύνημα. Αμέσως μετά θα φθάσουμε στον αρχαιολογικό χώρο του ΗΡΑΙΟΥ, ενώ λίγο αργότερα στη ΛΙΜΝΗ ΗΡΑΙΟΥ, θα γευματίσουμε προαιρετικά. Τελευταίος σταθμός η πόλη του ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, για τον απογευματινό καφέ, πριν την άφιξη μας στην Αθήνα νωρίς το βράδυ.

Τιμή κατ’ άτομο: 15 €

 

Μονή Δαμάστας – Γοργοπόταμος – Καμμένα Βούρλα

Αναχώρηση Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017.

Αναχώρηση στις 7.30 π.μ., ημίωρη στάση σε καφέ στην περιοχή της Θήβας, ΜΟΝΗ ΔΑΜΑΣΤΑΣ επίσκεψη, ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ γεύμα προαιρετικά, ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ στάση για καφέ, επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ το βράδυ.

Τιμή κατ’ άτομο: 16 €

 

Χαλκίδα – Αρτάκη – Στενή Ευβοίας

Αναχώρηση Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017.

Αναχώρηση στις 8.00 π.μ. από ΑΘΗΝΑ, παραλία ΑΡΤΑΚΗΣ, στάση για καφέ και συνεχίζουμε για τον καταπράσινο οικισμό της ΑΝΩ ΣΤΕΝΗΣ, με τα πανύψηλα πλατάνια και τα γάργαρα νερά, παραμονή, γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή το απόγευμα στην ΧΑΛΚΙΔΑ για τον απογευματινό καφέ και συνεχίζουμε για ΑΘΗΝΑ, άφιξη το βράδυ.

Τιμή κατ’ άτομο: 15 €