ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ

Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών – Κεφαλάρι
Αναχώρηση Κυριακή 22 Απριλίου 2018.

Aναχώρηση στις 8.00 π.μ. για ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ, στάση, ΤΡΙΠΟΛΗ, ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΡΣΩΝ, επίσκεψη στο ιστορικό Μοναστήρι, που αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο, ομορφιάς και πνευματικότητας, χτισμένο στο όρος ΚΤΕΝΑΣ, 11 μόλις χιλιόμετρα από την Αρκαδική πρωτεύουσα, με μοναδική θέα. Λίγο αργότερα στο καταπράσινο ΚΕΦΑΛΑΡΙ, θα γευματίσουμε προαιρετικά ενώ θα επισκεφθούμε την ΕΚΚΛΗΣΙΑ της ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ, που στα θεμέλια της θα δούμε να αναβλύζουν γάργαρα νερά. Αναχώρηση για Αθήνα με στάση στον ΙΣΘΜΟ της ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

Τιμή κατ’ άτομο: 16 €

 

Αρχαιολογικό μουσείο Θηβών-Λειβαδιά (Πηγές Κρύας)
Αναχώρηση Κυριακή 29 Απριλίου 2018.

Aναχώρηση στις 8.30 π.μ., ημίωρη στάση σε καφέ της Εθνικής οδού στο Σχηματάρι και συνεχίζουμε για το αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, ελεύθερη επίσκεψη. Λίγο αργότερα θα γνωρίσουμε την πόλη των ΘΗΒΩΝ, ενώ το μεσημέρι θα καταλήξουμε στην πρωτεύουσα του νομού, τη ΛΕΙΒΑΔΙΑ. Εδώ θα έχουμε τη δυνατότητα να περπατήσουμε μέχρι της πηγές ΚΡΥΑΣ και να γευματίσουμε προαιρετικά. Επιστροφή στην Αθήνα με ολιγόλεπτη ενδιάμεση στάση.

Τιμή κατ’ άτομο: 15 €

 

Γαλατάς – Πόρος
Αναχώρηση Πρωτομαγιά Τρίτη 1 Μαΐου 2018.

Αναχώρηση στις 8.00π.μ., ημίωρη στάση στον ΙΣΘΜΟ της Κορίνθου, άφιξη στο ΓΑΛΑΤΑ όπου με μικρά πλοιάρια (έξοδα ατομικά) θα περάσουμε στο όμορφο νησάκι του ΠΟΡΟΥ. Παραμονή, επίσκεψη, γεύμα προαιρετικά και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση στην Παλαιά Επίδαυρο.

Τιμή κατ’ άτομο: 15 €

 

Στυμφαλία-Φενεός-Λίμνη Δόξας
Αναχώρηση Πρωτομαγιά Τρίτη 1 Μαΐου 2018.

Αναχώρηση στις 7.30 π.μ., ημίωρη στάση στην περιοχή του ΙΣΘΜΟΥ και συνεχίζουμε για την τεχνητή ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑΣ, που βρίσκεται στο οροπέδιο ανάμεσα στα βουνά ΖΗΡΕΙΑ και ΧΕΛΜΟΣ σε υψόμετρο 900 μέτρων. Παραμονή για περιπάτους στο πανέμορφο τοπίο και επιστροφή στη ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ, για γεύμα προαιρετικά σε μία από τις πολλές χαρακτηριστικές ταβέρνες της περιοχής. Το απόγευμα η τελευταία μας στάση στην παραλία του ΚΙΑΤΟΥ, πριν καταλήξουμε το βράδυ στην Αθήνα.

Τιμή κατ’ άτομο: 16 €

 

Παναγία Τρυπητή – Παναγία Πλατανιώτισσα
Αναχώρηση Κυριακή 6 Μαΐου 2018.

Αναχώρηση στις 7.30 π.μ., ημίωρη στάση στον Ισθμό της Κορίνθου και συνεχίζουμε για Αίγιο, επίσκεψη – προσκύνημα, στην εκκλησία της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ, που είναι χτισμένη σε ένα βράχο κοντά στην πόλη και μόλις 30 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Σχετική παραμονή στην πόλη του Αιγίου και συνεχίζουμε για την ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΙΣΣΑ. Το χωριό βρίσκεται σε μία καταπράσινη τοποθεσία, με άφθονα και κρύα νερά, αλλά και το ομώνυμο εκκλησάκι της Παναγίας της Πλατανιώτισσας που έχει σχηματιστεί μέσα στο κοίλωμα (κουφάλα) ενός τεράστιου πλατάνου, ο οποίος προήλθε από τρία πλατάνια που φύτρωσαν μαζί και με την πάροδο του χρόνου ενώθηκαν και δημιούργησαν αυτό το πρωτότυπο, με την εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας να είναι αποτυπωμένη πάνω στο πλατάνι, σε ύψος 3 μέτρων από το έδαφος στο εσωτερικό του κοιλώματος. Παραμονή, επίσκεψη, γεύμα προαιρετικά και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση, άφιξη το βράδυ.

Τιμή κατ’ άτομο: 16 €

 

Καμένα Βούρλα – Λιχαδονήσια
Αναχώρηση Κυριακή 13 Μαΐου 2018.

Αναχώρηση στις 7.30 π.μ. για ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ, με ενδιάμεση στάση. ‘Αφιξη, επιβίβαση στο καραβάκι, επίσκεψη στα Λιχαδονήσια, ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών, τα οποία αναδύθηκαν μετά από μεγάλο σεισμό πριν χιλιάδες χρόνια. Τα μεγαλύτερα από τα νησάκια αυτά είναι η Στρογγυλή και η Μανόλια, λίγο μικρότερα είναι η Μικρή Στρογγυλή, το Στενό, η Βάγια και μερικά ακόμα μικρότερα που ονομάζονται Ποντικονήσια. Στην περιήγηση μας θα δούμε το ναυάγιο, τις φώκιες, απομεινάρια αρχαίου οικισμού, το Φάρο και γύρω του σκορπισμένα ερείπια της Ιεράς Μονής του 12ου αιώνα μ.Χ. που μόνασε ο Όσιος Γρηγόριος ο Μυροβλήτης. Στη Μανόλια βρίσκεται η οργανωμένη παραλία και μπορείτε να βρείτε φαγητό και μεζεδάκια. Αναχώρηση πάλι με το καραβάκι για Καμένα Βούρλα, σχετική παραμονή και επιβίβαση στο πούλμαν για το ταξίδι της επιστροφής στην Αθήνα, με ενδιάμεση στάση, άφιξη το βράδυ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Περιλαμβάνονται τα εισιτήρια του τουριστικού πλοιαρίου για τη μεταφορά και περιήγηση στα ΛΙΧΑΔΟΝΗΣΙΑ.

Τιμή κατ’ άτομο: 28 €

 

Μονή Δαμάστας – Παύλιανη
Αναχώρηση Κυριακή 20 Μαΐου 2018.

Αναχώρηση στις 7.30 π.μ. από Αθήνα, ημίωρη στάση σε καφέ της Εθνικής οδού στην περιοχή της Θήβας και συνεχίζουμε μέσω ΟΙΤΗΣ, για να φθάσουμε στην ΠΑΥΛΙΑΝΗ. Ορεινό χωριό του νομού Φθιώτιδας, χτισμένο σε υψόμετρο 1040 μέτρων στις πλαγιές της Οίτης, μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο από έλατα, αποτελεί ένα δημοφιλή προορισμό. Παραμονή, γεύμα προαιρετικά και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με στάση για τον απογευματινό καφέ στα ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ. ‘Αφιξη το βράδυ.

Τιμή κατ’ άτομο: 16 €

 

Μονή Θεολόγου-Αρβανίτσα-Ελικώνας-Λειβαδιά
Αναχώρηση Κυριακή 27 Μαΐου 2018.

Αναχώρηση στις 8.00 π.μ., στάση σε καφέ της Εθνικής οδού στην περιοχή της ΘΗΒΑΣ. Ακολουθεί επίσκεψη στην ιστορική ΜΟΝΗ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΜΑΖΑΡΑΚΗ, με την υπέροχη θέα στο Βοιωτικό κάμπο. Στη συνέχεια, ανεβαίνοντας τον ΕΛΙΚΩΝΑ, φθάνουμε στο καταπράσινο οροπέδιο της ΑΡΒΑΝΙΤΣΑΣ, με το υπέροχο πάρκο, όπου θα έχουμε χρόνο για περιπάτους. Αμέσως μετά θα φθάσουμε στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, την όμορφη ΛΙΒΑΔΕΙΑ και θα έχουμε τη δυνατότητα να περπατήσουμε μέχρι της πηγές ΚΡΥΑΣ, με τα τρεχούμενα νερά, τους μικρούς καταρράκτες, τα πέτρινα γεφύρια και τους αιωνόβιους πλατάνους. Παραμονή, γεύμα προαιρετικά και αναχώρηση για Αθήνα, με ενδιάμεση στάση σε καφέ της Εθνικής οδού.

Τιμή κατ’ άτομο: 15 €