Project Description

ΧΑΝΙΑ – ΡΕΘΥΜΝΟ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

6 ΗΜΕΡΕΣ

Συγκέντρωση  στο σχολείο και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση και εν πλω διανυκτέρευση με προορισμό το Ηράκλειο. Χαρείτε τις ανέσεις του πλοίου και διασκεδάστε στους πολυτελείς χώρους του.
Άφιξη νωρίς το πρωί στο Ηράκλειο  και ξεκινάμε για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη του Ηρακλείου. Μεταξύ άλλων θα επισκεφτούμε το ενυδρείο, ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον σύγχρονα ενυδρεία της Ευρώπης. Μαζί με τα κτιριακά συγκροτήματα των ερευνητικών ινστιτούτων του ΕΛΚΕΘΕ στην Κρήτη απαρτίζει το θαλασσόκοσμο, το μεγαλύτερο κέντρο θαλάσσιας επιστήμης και ανάδειξης του μεσογειακού θαλάσσιου κόσμου στην Μεσόγειο. Στη συνέχεια ακολουθεί επίσκεψη στα Μινωικά Ανάκτορα της Κνωσού, όπου και θα ξεναγηθούμε. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα (προαιρετικά) στο κέντρο της πόλης. Νωρίς το απόγευμα, αναχώρηση για τα Χανιά. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση.

Πρόγευμα και αναχώρηση για την επίσκεψή μας στο σπίτι-μουσείο του Ελευθέριου Βενιζέλου. Η οικία της Χαλέπας, η οποία κτίστηκε το 1880 από τον πατέρα του Βενιζέλου, Κυριάκο, έχει χαρακτηριστεί «στέγη της ζωής» του μεγάλου πολιτικού, καθώς σε αυτή πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του βίου του επί τριάντα και πλέον χρόνια, από το 1880 μέχρι το 1910 και αργότερα κατά διαστήματα από το 1927 μέχρι το 1935, ενώ συνδέεται με ορισμένες από τις σημαντικότερες στιγμές της προσωπικής του ζωής και της επαναστατικής και πολιτικής του διαδρομής. Στην συνέχεια επίσκεψη στο Ακρωτήρι όπου βρίσκονται οι τάφοι των Βενιζέλων. Οι δύο τάφοι, ο ένας αντικριστά στον άλλο, βρίσκονται μέσα σ’ ένα πανέμορφο πάρκο με κήπους, λιθόστρωτα δάπεδα, δρομάκια, σκαλοπάτια και πεζούλια, κάτω από την σκιά των πεύκων, ενώ αυτό που προσδίδει φοβερή ομορφιά στο χώρο είναι το γαλάζιο της θάλασσας και η πανοραμική θέα στα Χανιά και στην ευρύτερη περιοχή. Χρόνος για καφέ ή γλυκό στην καφετέρια «ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ» με πανοραμική θέα στα Χανιά. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τον Ομαλό και το ξακουστό Φαράγγι της Σαμαριάς. Υπολογίζεται πως οι σχηματισμοί του φαραγγιού (το κύριο φαράγγι «συναντά» αρκετά μικρότερα κατά την διαδρομή του) δημιουργήθηκαν πριν από περίπου 14 εκατομμύρια χρόνια, όταν οι γεωλογικές ανακατατάξεις στην περιοχή διέρρηξαν τους πέτρινους όγκους. Το μεγαλύτερο πλάτος του φαραγγιού φτάνει τα 150 μέτρα, ενώ το στενότερο σημείο του είναι οι «Πόρτες» – λίγο πριν την έξοδο – με πλάτος 3 μέτρα. Οι βράχοι εκεί φτάνουν σε ύψος στα 600 μέτρα και το τοπίο κόβει την ανάσα! θα ακολουθήσει προαιρετικά κρητικό γλέντι σε τοπικό εστιατόριο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Προαιρετική νυχτερινή διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

Πρόγευμα και αναχώρηση για το το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας το οποίο είναι το πρώτο μουσείο αρχαιολογικού χώρου στην Κρήτη, καθώς βρίσκεται δίπλα στην αρχαία πόλη. Οι τρεις αίθουσες του μουσείου φιλοξενούν όλη την ιστορία της πόλης της Ελεύθερνας από το 3000 π.Χ. έως το 1300 μ.Χ. με αντικείμενα καθημερινής ζωής και έργα τέχνης. Στην συνέχεια αναχώρηση για Ρέθυμνο με τη Φορτέτζα και τα γραφικά δρομάκια που η ανατολίτικη επιρροή από την Τουρκοκρατία, συνδυάζεται με την ενετική αρχιτεκτονική της Αναγέννησης. θα γνωρίσουμε τη Λότζια (λέσχη) κτισμένη το 16ο αιώνα και τη Μεγάλη Πόρτα, μια από τις πύλες που απέμειναν από την Ενετική Οχύρωση του 1540-1570. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες στα γραφικά σοκάκια. Το απόγευμα κατά την επιστροφή μας θα επισκεφθούμε το παλιό ελαιουργείο «ΚΑΝΑΚΗΣ» στο χωριό Βρύσες. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στις εγκαταστάσεις του ελαιουργείου που δραστηριοποιείται στους παρακάτω τομείς: Τομέας Ελαιοτριβείου όπου χρησιμοποιούνται σύγχρονα μηχανήματα για την παραγωγή ελαιόλαδου. Τομέας Τυποποίησης και Συσκευασίας όπου εμφιαλώνονται και συσκευάζονται τα προϊόντα σύμφωνα με όλα τα διατροφικά πρότυπα ασφαλείας ISO. Τομέας Αποθήκευσης. Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης πληρούν όλα τα πρότυπα ISO για την συντήρηση και τη διατήρηση του ελαιολάδου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε με τις αποσκευές μας από το ξενοδοχείο και θα κατευθυνθούμε προς την σημαντικότατη αρχαία πόλη – κράτος, αρχαία Άπτερα που βρίσκεται νοτιοανατολικά του κόλπου της Σούδας. Το όνομά της, σύμφωνα με το μύθο, το πήρε ύστερα από ένα μουσικό αγώνα μεταξύ των Σειρήνων και των Μουσών: οι Μούσες κέρδισαν και οι Σειρήνες ηττημένες έχασαν τα φτερά τους. Το τείχος της αρχαίας Άπτερας σώζεται σε μήκος περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων. Τα ευρήματα από τις ανασκαφές εκτίθενται στο αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων. Συνεχίζουμε για το Συμμαχικό νεκροταφείο το οποίο έγινε μετά τον πόλεμο για να περιλάβει τους τάφους όλων των στρατιωτών της Κοινοπολιτείας που έχασαν τη ζωή τους στην Κρήτη. Επίσκεψη στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδας. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά μοναστηριακά συγκροτήματα του τέλους της Βενετοκρατίας στην Κρήτη. Επιστροφή στην παλιά πόλη όπου θα δούμε το τζαμί των Γενιτσάρων, τη Βενετσιάνικη Εκκλησία τον Προμαχώνα San Salvadore, την Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου και το Ναυτικό μουσείο το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του φρουρίου Φίρκα, όπου στους χώρους του με τα πλούσια και σημαντικά εκθέματα διαφυλάσσονται οι ναυτικές παραδόσεις της Κρήτης. Χρόνος ελεύθερος για μία τελευταία βόλτα και ψώνια. Συγκέντρωση αργά το απόγευμα και αναχώρηση για το λιμάνι της Σούδας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση και απόπλους για Πειραιά. Χαρείτε τις ανέσεις του πλοίου και διασκεδάστε στους πολυτελείς χώρους του.

Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά των εκδρομέων στο χώρο του σχολείου.

Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντιστρόφως.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντιστρόφως.

XANIA

Panorama Hotel

HAPPY DAYS TRAVEL

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ