Project Description

ΜΥΣΤΡΑΣ – ΠΥΛΟΣ – ΜΕΘΩΝΗ – ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

4 ΗΜΕΡΕΣ

Συγκέντρωση στο χώρο του σχολείου νωρίς το πρωί. Επιβίβαση στα πούλμαν και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση, για τον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, 5 χλμ. δυτικά της Σπάρτης. Μεταξύ άλλων θα δούμε τη νεκρή Βυζαντινή Πολιτεία, ολόκληρη ένα υπαίθριο μουσείο, αδιάψευστη μαρτυρία μιας λαμπρής εποχής! Κάτω από το Κάστρο, παλάτια και εκκλησίες, οχυρώσεις και πύλες, αρχοντικά και σπίτια, δρόμοι και κρήνες – καταγράφουν την ανεπανάληπτη ιστορική διαδρομή της έδρας του Δεσποτάτου του Μορέως. Καύχημα της βυζαντινής κληρονομιάς του Μυστρά οι εκκλησίες με την αρχιτεκτονική και τις τοιχογραφίες τους. Ξεχωρίζουν ο Άγιος Δημήτριος, η Μητρόπολη, η Ευαγγελίστρια, οι Άγιοι Θεόδωροι, η Παναγία η Οδηγήτρια ή Αφεντικό, η Περίβλεπτος, η Παντάνασσα και η Αγία Σοφία. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πόλη της Καλαμάτας. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό, θα ακολουθήσει εκδρομή στην Πύλο, την όμορφη πολιτεία με το νησιώτικο χρώμα, το ιδιόρρυθμο αρχιτεκτονικό σχέδιο, κτισμένη αμφιθεατρικά. Στον μικρό και γραφικό κόλπο της στις 20 Οκτωβρίου 1827 έγινε η ναυμαχία του Ναυαρίνου, αποφασιστικής σημασίας για την τελική έκβαση του αγώνα και την καταστροφή του τουρκικού στόλου. Από εκεί θα ανηφορίσουμε στο πευκόφυτο Κάστρο. Συνέχεια της εκδρομής μας η Μεθώνη, μια ακόμη πανέμορφη πόλη στα Μεσσηνιακά παράλια η οποία υπήρξε από τα σπουδαιότερα λιμάνια της Πελοποννήσου κατά τον μεσαίωνα και κατέληξε να είναι η σπουδαιότερη ναυτική βάση μεταξύ Ευρώπης και Αγίων Τόπων. Το εντυπωσιακό της κάστρο χτίστηκε από τους Σταυροφόρους και τους Βενετούς . Εδώ θα παρατηρήσουμε Βενετσιάνικα οικόσημα, το λιοντάρι του Αγ. Μάρκου και το φρούριο πάνω από τη θαλάσσια τάφρο που συνδέεται με μικρή νησίδα, ένα άλλο οχυρό μέσα στη θάλασσα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και προαιρετική ομαδική έξοδος. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Η Αρχαία Μεσσήνη ήταν η πρωτεύουσα του Μεσσηνιακού κράτους με το όνομα να το έχει πάρει από την πρώτη μυθική βασίλισσα Μεσσήνη. Οι αρχαιολογικές έρευνες που έχουν γίνει στην περιοχή έχουν φέρει στην επιφάνεια σημαντικά αρχαιολογικά αρχιτεκτονικά ευρήματα, όπως το συγκρότημα του Ασκληπιείου, το Ωδείο και το Βουλευτήριο. Ο χώρος χαρακτηρίζεται από την ποικιλία των οικοδομημάτων (οχυρά, ιερά, δημόσια οικοδομήματα, κατοικίες και ταφικά μνημεία), με το μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες αρχαίες πόλεις, να μην έχει καλυφθεί από πιο νέους οικισμούς και παράλληλα να βρίσκεται σε ένα πολύ όμορφο φυσικό περιβάλλον. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Καλαμάτα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία για μία γνωριμία με την πόλη. Θα δούμε το Κάστρο της πόλης ή Πύργος των Βιλεαρδουίνων (1208), το λαογραφικό Μουσείο, το Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής και το Ιστορικό εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων όπου οι οπλαρχηγοί κήρυξαν την επανάσταση κατά των Τούρκων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωϊνό, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτες στην πόλη της Καλαμάτας. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για Αθήνα. Άφιξη στο χώρο του σχολείου μετά από ενδιάμεσες στάσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες των υπευθύνων του σχολείου .

HAPPY DAYS TRAVEL

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ