Project Description

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΝΥΜΦΑΙΟ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ

&

 Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

4 Ημέρες

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ Χριστούγεννα 23/12

Αναχώρηση από το κέντρο της Αθήνας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και μεσημεριανό φαγητό στην Καλαμπάκα άφιξη στην Καστοριά . Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο μας . Μεταφορά για Δείπνο σε Κοσμική Ταβέρνα  Ελεύθερος Χρόνος. Διανυκτέρευση.

Παραμονή Χριστουγέννων. Πρωινό και άμεση Επιβίβαση στο πούλμαν για περιήγηση της πόλης της Καστοριάς Πρώτη επίσκεψη στο ΦΗΜΙΣΜΕΝΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ Δράκου. Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε τυχαία από ντόπιους τη δεκαετία του 1940 όταν και διανοίχτηκε ο παραλίμνιος δρόμος από τον στρατηγό Σουγγαρίδη, στον οποίο αποδόθηκε και το όνομα της παραλίμνιας οδού. Αργότερα (1954) ο Σουηδός εξερευνητής Linberg αφού περιηγήθηκε στο σπήλαιο, ενημέρωσε την τοπική κοινωνία για τον πλούσιο και αξιοθαύμαστο εσωτερικό του διάκοσμο. Προαιρετική Ξενάγηση στο εσωτερικό του Σπήλαιου Ατομικά Έξοδα .Σε κοντινή απόσταση θα βρεθούμε στην Παναγιά της Μαυριωτισας οπού θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για προσκύνημα. Αναχώρηση για τον πανέμορφο οικισμό Νυμφαίο σε υψόμετρο 1350,ΤΟ Παραδοσιακό Κεφαλοχώρι πατρίδα του Νυμφαιωτη ευεργέτη Ιωάννη Ζαν Νίκου (1876-1931) που ίδρυσε την Νικειος Σχολή. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση της περιοχής & Μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή το απόγευμα στην πόλη της Καστοριάς και επίσκεψη στα φημισμένα γουναράδικα της πόλης και βόλτα στην Λίμνη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας Ξεκούραση & Προετοιμασία στο βραδινό Ρεβεγιόν μας σε κοσμική ταβέρνα της περιοχής με πλούσιο Δείπνο συνοδεία Ζωντανής Μουσικής με όλα τα προβλεπόμενα μετρά κατά του covid-19 Eπιστροφη στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Άγιος Αχίλλειος Πρεσπών-Χωριό των Ψαράδων Μετά το πρωινό μας Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας στης Λίμνες Πρέσπες. Ένας υδάτινος παράδεισος. Η ανεκτίμητη αξία της φύσης, τα συννεφιασμένα τοπία, ο ήλιος στις χιονισμένες κορυφές των βουνών, τα δάση οξιάς, οι καλαμιώνες, τα 260 είδη πουλιών, τα 23 είδη ψαριών και τα 1.300 είδη φυτών, οι πελεκάνοι, τα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ιστορικά μνημεία της, τα βοσκοτόπια, η καλλιέργεια των φασολιών και το μωσαϊκό πολιτισμών καθιστούν την ακριτική περιοχή της Πρέσπας έναν υγροβιότοπο διεθνούς ενδιαφέροντος. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση της περιοχής & Επίσκεψη στην Νησίδα του Αγ Αχίλλειου περπατώντας στην ξύλινη γέφυρα με θεα την Λίμνη θα θαυμάσουμε  οικήματα Ρωμαϊκού & Βυζαντινού ρυθμού. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση & καφέ στα γραφικά μαγαζάκια της περιοχής. Αναχώρηση για το γραφικό χωριό Ψαράδες με την Ιδιαίτερη Ιστορία. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό & περιήγηση της περιοχής. Αργά το απόγευμα Επιστροφή στο Ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ-Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό. Μετά το πρόγευμα μας και με τις βαλίτσες μας, αναχωρούμε. Μέσω της Εγνατίας Οδού, φτάνουμε στα μαγευτικά Μετέωρα. Επίσκεψη για προσκύνημα. Συνεχίζουμε για την πόλη των Τρικάλων. Ώρα για διασκέδαση. Μικροί και μεγάλοι, όλοι στο Φανταστικό Μύλο των Ξωτικών!!!! Το σπίτι του Άη Βασίλη, Το Παραμυθόσπιτο των Ξωτικών, η Αιώνια Πηγή Σοκολάτας και άλλα πολλά, μας περιμένουν για να μας ξεναγήσουν σε έναν κόσμο φανταστικό!!! Αναχώρηση για την Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις, φτάνουμε στον τόπο αναχώρησής μας, με τις καλύτερες εντυπώσεις από την όμορφη Χριστουγεννιάτικη εκδρομή μας!!!

HAPPY DAYS TRAVEL

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος


  Συναινώ στην συλλογή των στοιχείων μου από την εταιρεία HAPPY DAYS TRAVEL, ώστε να είναι δυνατή η προσθήκη του e-mail μου στην λίστα παραληπτών με τις εκάστοτε προσφορές (newsletters).

  ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

  Τιμές κατ’ άτομο
  Σε δίκλινο δωμάτιο220 €
  Παιδί έως 12 ετών115 €
  Σε μονόκλινο δωμάτιο259 €

  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • 3 διανυκτερεύσεις στο Byzantium Hotel Καστοριά.
  • Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ.
  • 1 Δείπνο  Σε ταβέρνα της Περιοχής  (Μενού Σαλάτες -Ορεκτικά -Κυρίως Πιάτο).
  • Εορταστικό ΡΕΒΕΓΙΟΝ Σε ταβέρνα της Περιοχής συνοδεία Ζωντανής Μουσικής.
  • Έμπειρος αρχηγός εκδρομής.
  • Όλες οι μεταφορές με ιδιόκτητα λεωφορεία.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σύμφωνα με την παρούσα νομοθεσία για τους ταξιδιώτες προς όλους τους ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς, ισχύει: Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, – Για Ανεμβολίαστους ταξιδιώτες προς όλους τους ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς ισχύει: Εργαστηριακό rapid test έως 48 ώρες πριν το ταξίδι για τους ενηλίκους και τους ανηλίκους 12-17 ετών . Αποδεικνύεται με υποχρεωτική επίδειξη βεβαίωσης αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr στο check-in κάθε μεταφορικού μέσου Self test για τους ανηλίκους 5-11 ετών. Η μάσκα για καθ’ ολη τη διάρκεια της μεταφοράς είναι απαραίτητη, σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες.

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Οποιοδήποτε γεύμα εκτός ξενοδοχείου.
  • Είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Φόρος διανυκτέρευσης : ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.