Project Description

AΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 6 ΗΜΕΡΕΣ

ΜΟΣΧΑ – ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Αναχωρήσεις: 16, 17, 25, 26 Απριλίου 2020

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μόσχα. Άφιξη στη μεγαλόπρεπη πρωτεύουσα της Ρωσίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Ξεκούραση και χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πανοραμική ξενάγηση αποκαλύπτονται οι ομορφιές της πόλης: το Πανεπιστήμιο, το Θέατρο Μπολσόι, οι όχθες του ποταμού Μόσχοβα, οι ναοί και τα μοναστήρια της, τα υπέροχα αρχιτεκτονικά της μνημεία, οι πλατείες, τα πάρκα και οι λεωφόροι της πρωτεύουσας αυτής της αχανούς χώρας. Συνεχίζουμε την ξενάγηση μας με την επίσκεψη στην Κόκκινη Πλατεία, την τέταρτη σε μέγεθος πλατεία στον κόσμο, την οποία περιστοιχίζουν οι καθεδρικοί ναοί του Αγίου Βασιλείου και της Παναγίας του Καζάν, το Κρατικό Ιστορικό Μουσείο, το Κρεμλίνο (έδρα των Μεγάλων Δουκών των Τσάρων πριν από το 1712 και σήμερα του Προέδρου της Ρωσίας), το Μαυσωλείο του Λένιν, καθώς και το εμπορικό πολυκατάστημα ΓΚΟΥΜ το οποίο κατασκευάστηκε τον 19ο αι. και αποτελεί ένα κομψοτέχνημα και ένα από τα παλαιότερα καταστήματα της Μόσχας. Χρόνος ελεύθερος στο πολυκατάστημα Γκουμ. Ακολούθως, επίσκεψη στην οδό Αρμπάτ, μία από τις πιο γνωστές οδούς της Μόσχας, διαιωνισμένη στα τραγούδια και στην ποίηση. Εδώ ο επισκέπτης μεταφέρεται στη Μόσχα του 17ου και 18ου αιώνα καθώς η περιοχή είναι γεμάτη νεοκλασικά κτήρια της εποχής. Στη συνέχεια, επίσκεψη στο μετρό της Μόσχας, ένα πραγματικό αριστούργημα, ένα μεγάλο μουσείο, που εξυπηρετεί καθημερινά 8,6 εκ. ανθρώπους. Το μετρό λειτούργησε για πρώτη φορά το 1932 και στη μοναδική του διακόσμηση συνέβαλαν διάσημοι Ρώσοι καλλιτέχνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στον κόσμο των τσάρων. Μετάβαση στο Κρεμλίνο, το ιστορικό οχυρωμένο συγκρότημα διοικητικών κτιρίων που βρίσκεται στην καρδιά της Μόσχας και συμπληρώνει το σύμπλεγμα των πασίγνωστων αξιοθέατων όπως ο Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, την Κόκκινη Πλατεία και τον κήπο του Αλέξανδρου. Το Κρεμλίνο περιλαμβάνει τέσσερα παλάτια, τέσσερις καθεδρικούς και είκοσι πύργους που ενισχύουν το τείχος του. Ιστορικά, εδώ άρχιζε και τελείωνε η ζωή των τσάρων με τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου βαπτίζονταν, τον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου γινόταν η στέψη τους και τον Ναό του Αρχαγγέλου όπου γινόταν η ταφή τους. Ακολούθως επίσκεψη σε δύο από τους καθεδρικούς ναούς του Κρεμλίνου και το Μουσείο τον Όπλων (Ορουζέναγια Παλάτα). Στη συνέχεια επίσκεψη στο Ιστορικό Μουσείο Μποροντίνο για να θαυμάσουμε τον πίνακα «Το Πανόραμα του Μποροντινό του 1812», το οποίο είναι αφιερωμένο στον «Πατριωτικό Πόλεμο» που έλαβε μέρος ανάμεσα στην Γαλλία του Ναπολέοντα και την Ρωσία του Αλέξανδρου του Ά. Κεντρικό έκθεμα το διόραμα-πανόραμα με τον πίνακα του Φραντς Ρουμπό 115μ μήκους και 15μ ύψους, με την αναπαράσταση της μάχης του ρωσικού στρατού υπό την αρχηγία του στρατηγού Μηχαίλ Κουτούζοβ με τον γαλλικό στρατό υπό την αρχηγία του Ναπολέοντα Ά Βοναπάρτη. Η μάχη έγινε κοντά στην Ρωσική πόλη Μποροντινό, μόλις 125 χλμ από την Μόσχα θεωρείται η μεγαλύτερη και η καθοριστική του πολέμου του 1812. Σύμφωνα με τις αναμνήσεις του Γάλλου στρατηγού του Πελέ, ο Ναπολέων επαναλάμβανε συνέχεια την φράση: “Η Μάχη του Μποροντινό ήταν η πιο όμορφη και η πιο τρομερή, οι Γάλλοι έχουν αποδειχθεί άξιοι της νίκης, ενώ οι Ρώσοι άξιζαν να είναι ανίκητοι…”.Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα επισκεφτούμε το Μουσείο των Κοσμοναυτών. Το μουσείο χτίστηκε το 1964 για να εκθέσει όλα τα επιτεύγματα των Ρώσων στην αστροναυτική. Εκτός από διαστημόπλοια και δορυφόρους, το Μουσείο στεγάζει και την στολή του θρυλικού Γιούρι Γκαγκάριν, του πρώτου ανθρώπου που ταξίδεψε για πρώτη φορά στο διάστημα. Αμέσως μετά μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στην Αγία Πετρούπολη που είναι κτισμένη πάνω σε νησάκια στο ποταμό Νέβα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί Ξενάγηση στην αυτοκρατορική πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσετε την 300ετή ιστορία της αλλά και άγνωστες πτυχές της ρωσικής ιστορίας. Επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας του Καζάν, τον Ναό του Πολεμικού Ναυτικού (την εκκλησία Αγίου Νικολάου και των Θεοφανίων, το πιο αγαπητό αρχιτεκτονικό μνημείο της πόλης του 19ου αιώνα) και τον Ναό της Ανάστασης, που χτίστηκε στον τόπο του θανάσιμου τραυματισμού (1881) του αυτοκράτορα Αλέξανδρου Β΄. Θα περάσουμε από την κεντρική οδό της πόλης, τη Λεωφόρο Νιέφσκι, γνωστή για τα θαυμαστά παλάτια των Γιουσούποφ, Στρόγκανοφ, Άνιτσκοφ και θα δούμε τα μέρη που έζησαν ο Πούσκιν και ο Ντοστογιέφσκι. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το Φρούριο του Πέτρου και Παύλου, που δεσπόζει στο νησάκι Ζαγιάτσι αποτελώντας μνημείο οχυρωματικής αρχιτεκτονικής του 17ου αιώνα. Το πιο σημαντικό οικοδόμημα σε ολόκληρη την έκταση του φρουρίου είναι ο Ναός Πέτρου και Παύλου, στον οποίο βρίσκονται οι σαρκοφάγοι που περιέχουν τα λείψανα των περισσότερων Ρώσων τσάρων, με πρώτο που έχει ταφεί σ’ αυτόν τον Μεγάλο Πέτρο. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα μάθουμε για την τύχη των Ρώσων αυτοκρατόρων, για τα αινίγματα και τα μυστηριώδη γεγονότα που συνδέονται με την τσαρική οικογένεια, για τον μυστηριώδη θάνατο του Αλεξάνδρου Α΄ και θα κατανοήσουμε γιατί οι τάφοι του Αλεξάνδρου Β΄ και της συζύγου του διαφέρουν τόσο από τους υπόλοιπους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

Πρωινό. Αναχώρηση για ξενάγηση σ’ ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα μουσεία του κόσμου: το Ερμιτάζ. Βάση του μουσειακού συγκροτήματος αποτελούν πέντε ιστορικά μέγαρα: τα Χειμερινά Ανάκτορα, επίσημη κατοικία των Ρώσων τσάρων, το Μάλι (Μικρό) Ερμιτάζ, το Στάρι (Παλιό) Ερμιτάζ, το Νόβι (Νέο) Ερμιτάζ και το θέατρο του Ερμιτάζ, γνωστό ως «Κρατικό Ερμιτάζ». Η λαμπρή και μεγαλοπρεπής όψη των αιθουσών έκθεσης, που είναι διακοσμημένες με μαλαχίτη, αχάτη, μάρμαρο, αποτελεί ένα συγκλονιστικό φόντο για τα εκθέματα, που φθάνουν στον μυθικό αριθμό των 3 εκατομμυρίων, αρχίζοντας από τη Λίθινη εποχή και φθάνοντας ως τον αιώνα μας. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν αρχαιολογικά ευρήματα, πίνακες όλων των μεγάλων ζωγράφων, γκραβούρες, γλυπτά, ταπισερί, χαλιά, αντικείμενα τέχνης, έπιπλα, αντίκες και κοσμήματα. Για να δει κάποιος όλες τις αίθουσες της έκθεσης, είναι απαραίτητο να βαδίσει περίπου 20 χλμ. Στη συνέχεια, επίσκεψη στον Ναό του Αγίου Ισαάκ με τις μονολιθικές γρανιτένιες κολόνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

Πρωινό στο ξενοδοχείο . Σήμερα θα επισκεφτούμε το συγκρότημα του Τσάρκογιε Σελό (αυτοκρατορικό χωριό) που αποτελεί υπέροχο δείγμα ρωσικής τέχνης και πολιτισμού με διεθνή φήμη. Για διάστημα δυο αιώνων υπήρξε η θερινή κατοικία των Ρώσων Τσάρων. Σ’ αυτή την περίοδο διάσημοι αρχιτέκτονες, ζωγράφοι και μάστορες εργάστηκαν για να δημιουργήσουν το πιο ονειρεμένο ανάκτορο στην Ευρώπη. Μέχρι την επανάσταση του 1917 το Τσάρσκογιε Σελό αποτελούσε την θερινή κατοικία των τσάρων. Μετά την πτώση της μοναρχίας το συγκρότημα εθνικοποιήθηκε και μετατράπηκε σε μουσείο. Εντωμεταξύ είχε αποκτήσει σημασία όχι μόνο σαν ιστορικό αλλά και σαν λογοτεχνικό κέντρο. Ο μεγάλος Ρώσος ποιητής Πούσκιν έζησε και δημιούργησε εδώ. Το 1937 το Τσάρσκογιε Σελό μετονομάστηκε προς τιμή του σε «Πούσκιν» για να ξαναπάρει το αρχικό του όνομα την δεκαετία του 90. Βρίσκεται σε τρία επίπεδα, καλύπτει μια τεράστια έκταση και συμπεριλαμβάνει 100 κτίσματα, από μαγευτικά παλάτια και ιστορικά μνημεία μέχρι περίπτερα και μικρές γέφυρες. Το παλαιότερο κτίριο είναι το ανάκτορο της Αικατερίνης και δεσπόζει στο κέντρο του συγκροτήματος. Η συλλογή τέχνης του Παλατιού της Αικατερίνης αριθμεί περισσότερα από 20 χιλ. αντικείμενα (πίνακες ζωγραφικής ρώσων και δυτικοευρωπαίων ζωγράφων των 17ου – 19ου αι., έπιπλα από επώνυμους κατασκευαστές, μπρούτζινα αντικείμενα των 18ου & 19ου αι., γλυπτά και ρώσικη και ευρωπαϊκή πορσελάνη. Η κεχριμπαρένια αίθουσα δεσπόζει στο υπέροχο αυτό ανάκτορο που, λόγω της μοναδικής και σπάνιας ομορφιάς της, είχε φτάσει να θεωρείται το όγδοο θαύμα του κόσμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα μέσω Μόσχας. Άφιξη στην Αθήνα Αργά το βράδυ.

HAPPY DAYS TRAVEL

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ

ΜΟΣΧΑ & ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Τιμή κατ’ άτομο

Τιμή σε δίκλινο Τιμή σε μονόκλινο Φόροι αεροδρομίων
& επίναυλος καυσίμων
& Check Points       
16, 17, 25, 26/04 890€ 1210€ 495€
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης απ’ ευθείας πτήσεις Αθήνα – Μόσχα / Μόσχα – Αγία Πετρούπολη & Αγία Πετρούπολη – (Μόσχα) – Αθήνα  με την Aeroflot.
  Πτήσεις από/προς Αθήνα
  1η μέρα Αθήνα – Μόσχα                          13.15 – 17.15
  4η μέρα Μόσχα – Αγία Πετρούπολη      16.25 – 17.50
  8η μέρα Αγία Πετρούπολη – Μόσχα      15.55 – 17.20
  8η μέρα Μόσχα – Αθήνα                          19.25 – 23.30
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο τοπικό πούλμαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα .
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* superior. (Hotel Hilton Garden inn Moscow Krasnoselskaya στη Μόσχα & Ambassador στην Αγία Πετρούπολη ή παρόμοια).
 • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία .
 • Δείπνο σε μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία.
 • Τοπικοί ξεναγοί καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • Είσοδος στο Κρεμλίνο (με 2 καθεδρικούς)
 • Είσοδος στο Μουσείο όπλων ή θησαυροφυλάκιο
 • Είσοδος στο Μουσείο Κοσμοναυτών
 • Είσοδος στο Μουσείο Μποροντινό
 • Είσοδος στο Φρούριο Πέτρου & Παύλου
 • Είσοδος στο Μουσείο του Ερμιτάζ
 • Είσοδος στο Παλάτι Αικατερίνης – κεχριμπαρένιο δωμάτιο.
 • Έμπειρος Αρχηγός – συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής  .
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει

 • Ό, τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο & ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

 

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ:

 • Το διαβατήριο με 6μηνη ισχύ, υπογεγραμμένο.
 • 1 έγχρωμη, πρόσφατη φωτογραφία, διαστάσεων 3,5 x 4,5 (σε λευκό φόντο, τραβηγμένη από τους ώμους και πάνω, χωρίς γυαλιά και χωρίς καπέλο).
 • Επάγγελμα, Διεύθυνση & τηλέφωνο  .
 • Διεύθυνση & τηλέφωνο κατοικίας .
 • Τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να τα προσκομίσετε τουλάχιστον 20 εργάσιμες ημέρες πριν από την αναχώρηση της εκδρομής.

Σημείωση :
Ξεναγήσεις και εκδρομές ενδέχεται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.
Για τις αναχωρήσεις  του Πάσχα περιλαμβάνεται και η μεταφορά για την λειτουργία της Ανάστασης στην εκκλησία των Αγίων Πάντων στη Μόσχα.