Project Description

ΤΗΝΟΣ – ΔΗΛΟΣ – ΜΥΚΟΝΟΣ

4 ΗΜΕΡΕΣ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί΄ στο σχολείο μας. Αναχώρηση για το λιμάνι της Ραφήνας. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Τήνο. Άφιξη στη νύφη των Κυκλάδων. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας με το Ίδρυμα της Ευαγγελίστριας. Θα δούμε το ναό της Εύρεσης, το μαυσωλείο της Έλλης, το μουσείο Βυζαντινών εικόνων και κειμηλίων, την έκθεση Τηνίων καλλιτεχνών, την Πινακοθήκη και το αρχαιολογικό μουσείο. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για γεύμα και έπειτα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο και προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση
Πρωινό και αναχώρηση για τη Δήλο, Θα μεταφερθούμε με πλοιάριο στο Ιερό Νησί, όπου σύμφωνα με τη μυθολογία γεννήθηκαν ο Απόλλωνας και η Άρτεμις.  Άφιξη μετά από μισή περίπου ώρα.  Σήμερα το νησί είναι ακατοίκητο αλλά και ένας απέραντος αρχαιολογικός χώρος.  Θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στην Αγορά των Ερμαϊστών, το Ναό των Δηλίων, τη Μινώα Κρήνη, το Άνδηρο των Λεόντων, το Ίδρυμα των Βυρητίων, το Στοιβάδειον, το Θέατρο, τον Ναό της Ίσιδος, την οικία του Διονύσου και το Ναό της Ήρας.  Θα επισκεφθούμε ακόμη το Αρχαιολογικό Μουσείο, στο οποίο εκτίθενται τα γλυπτά και τα ανάγλυφα που βρέθηκαν στο νησί – μια από τις καλύτερες συλλογές στον κόσμο.  Στο μουσείο βρίσκονται ακόμη αγγεία προϊστορικών και ύστερο-ελληνιστικών χρόνων. Το μεσημέρι απόπλους για Μύκονο, το γνωστό κοσμοπολίτικο νησί, όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο να περπατήσετε στο γραφικό λιμάνι, στα σοκάκια και στη φημισμένη αγορά της Χώρας. Το απόγευμα επιστροφή στην Τήνο. Το βράδυ δείπνο και προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
Πρωινό και ξεκινάμε τον γύρο του νησιού με πρώτη στάση το μοναστήρι της Αγ. Πελάγιας Είναι γυναικείο Μοναστήρι που ιδρύθηκε κατά την παράδοση το 10ο αιώνα. Πρόκειται για μεγάλο οικοδομικό συγκρότημα, που περιλαμβάνει αρκετές μικρότερες εκκλησίες και πολλούς βοηθητικούς χώρους. Ο ναός είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου έχει ξυλόγλυπτο τέμπλο εξαιρετικής τέχνης και ωραίες τοιχογραφίες. Διασώζεται το απλό κελί, όπου έζησε η Μοναχή Πελαγία (ανακηρύχθηκε Αγία το 1970), στο όραμα της οποίας οφείλεται η εύρεση της εικόνας της Μεγαλόχαρης της Τήνου. Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε για τον Πύργο, το μεγαλύτερο χωριό της Τήνου, όπου θα επισκεφτούμε τοι εργαστήρι του γλύπτη Χαλεπά και το μουσείο Μαρμαροτεχνίας. Χρόνος ελεύθερος για καφέ. Τέλος θα καταλήξουμε στον Πάνορμο, στη βόρεια ακτή του νησιού μία όμορφη παραθαλάσσια τοποθεσία όπου θα γευματίσουμε. Το λιμάνι χρησιμοποιούνταν για τη φόρτωση εξαγόμενου τηνιακού μαρμάρου ως πρώτης ύλης και χειροποίητων καλαθιών που πλέκονταν (και ακόμα πλέκονται) στο χωριό Βωλάξ. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο και προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
Πρωινό και προσκύνημα στον  Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης. Έπειτα ελεύθερο χρόνο για ψώνια πριν την αναχώρηση για το λιμάνι όπου επιβιβαστούμε στο πλοίο με προορισμό την Ραφήνα. Άφιξη στη Ραφήνα και μεταφορά των εκδρομέων στο χώρο του σχολείου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες των υπευθύνων της εκδρομής.

ΤΗΝΟΣ

Tinos Beach Hotel

HAPPY DAYS TRAVEL

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ