Project Description

ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Αμμάν, Γέρασα, Κάστρο Αζλούν, Μάνταμπα, Όρος Νέμπο, Κάστρο Κεράκ, Πέτρα, “Μικρή Πέτρα”, Ουάντι Ραμ, Νεκρά Θάλασσα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ – ΦΩΤΑ

7 & 8 Ημέρες

Τα αρχαία θαύματα, τα Κάστρα, η Νεκρά Θάλασσα
και η μαγεία της διανυκτέρευσης στην έρημο
σε βεδουίνικες ή θολωτές σκηνές

Το μόνο πρόγραμμα με δύο διανυκτερεύσεις στο εκπληκτικό ξενοδοχείο Mövenpick Resort Petra 5* στην ακριβή Πέτρα, δίπλα στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου και διανυκτέρευση στην έρημο σε Βεδουίνικες ή Θολωτές σκηνές τύπου “Martian” (εμπνευσμένες από την ταινία “Η Διάσωση”) με πανοραμική θέα στον ουρανό!!!

Οι καλύτερες στιγμές μας:

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο καλύτερο και ακριβότερο ξενοδοχείο στην Πέτρα, το Mövenpick Resort Petra μπροστά στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου.
 • Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας, μια πόλη-μνημείο ενός αξιοθαύμαστου πολιτισμού.
 • Επίσκεψη και ξενάγηση στην περίφημη “Μικρή Πέτρα”.
 • Διαμονή στην πιο εντυπωσιακή έρημο του κόσμου στο Ουάντι Ραμ, σε Βεδουίνικες ή Θολωτές σκηνές (Martian).
 • “Σαφάρι” στην έρημο με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα.
 • Διαμονή στη Νεκρά Θάλασσα – ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ακαταμάχητα φυσικά τοπία του κόσμου, στο καταπληκτικό ξενοδοχείο Mövenpick Dead Sea Resort 5*.
 • Επίσκεψη στο επιβλητικό κάστρο των Σταυροφόρων του Κεράκ.
 • Επίσκεψη στην καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη Γέρασα και στο περίτεχνο κάστρο Αζλούν.
 • Επίσκεψη στη Μάνταμπα και στο Όρος Νέμπο.
 • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του Γραφείου μας.

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, το Αμμάν. Άφιξη στην δυναμική πρωτεύουσα – σύγχρονη και αρχαία μαζί – που απλώνεται σε δεκαεννέα λόφους. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Η σημερινή ξενάγησή μας στο Αμμάν αρχίζει από την Ακρόπολη, όπου θα δούμε τα ερείπια του ναού του Ηρακλή, βυζαντινές εκκλησίες και το ανάκτορο των Ομεϋαδών. Στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης θα δούμε το ρωμαϊκό θέατρο, το ωδείο και το υπέροχο τζαμί του βασιλιά Αμπντουλάχ (εξωτερικά). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τα Γέρασα (Jerash), την Αντιόχεια επί Χρυσορρόη, την πιο καλοδιατηρημένη ελληνορωμαϊκή πόλη της Δεκάπολης, η οποία ανακαλύφθηκε το 1806. Κρυμμένη για αιώνες κάτω από την άμμο, η “πόλη των 1.000 κιόνων” όπως αποκαλείται, αποτελεί ένα μεγαλειώδες επαρχιακό αστικό κέντρο της Μέσης Ανατολής. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας σε αυτόν τον εκτεταμένο αρχαιολογικό χώρο θα δούμε την οβάλ πλατεία, την οδό με την κιονοστοιχία, το θέατρο, το νυμφαίο, τον ναό της Αρτέμιδος κ.ά. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας μέσα από πευκοδάση και ελαιώνες, θα φθάσουμε στο περίτεχνο κάστρο Αζλούν, που κατασκευάστηκε το 1184 για να ελέγχει τα μεταλλεία σιδήρου και τους τρεις κύριους δρόμους που οδηγούσαν στην κοιλάδα του Ιορδάνη. Επιστροφή στο Αμμάν. Δείπνο. Διανυκτέρευση.   

Πρωινή αναχώρηση για τη Μάνταμπα, που αποτελεί το σημαντικότερο χριστιανικό κέντρο της Ιορδανίας με τον ορθόδοξο ναό του Αγίου Γεωργίου και τον πρώτο χάρτη των Αγίων Τόπων που κατασκευάστηκε το 560 μ.Χ. και αποτελεί το ψηφιδωτό του δάπεδο. Επόμενος σταθμός μας το Όρος Νέμπο, το μέρος όπου στάθηκε ο Μωυσής και ατένισε την Γη της Επαγγελίας και τη Νεκρά Θάλασσα. Συνεχίζουμε μέσω του υπέροχου φαραγγιού Ουάντι ελ Μουτζίμπ για το επιβλητικό κάστρο των Σταυροφόρων του Κεράκ, που κατασκευάστηκε το 1142 και δεσπόζει στην γύρω περιοχή. Μετά την επίσκεψή μας συνεχίζουμε για την Πέτρα, έναν από τους πιο εντυπωσιακούς αρχαιολογικούς χώρους της Μέσης Ανατολής. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση του αρχαιολογικού χώρου της Πέτρας, που υπήρξε πρωτεύουσα του νομαδικού λαού των Ναβαταίων. Η ροδοκόκκινη πόλη που λαξεύτηκε στους βράχους πριν περίπου 2000 χρόνια, ψηφίστηκε πρόσφατα ως ένα από τα σύγχρονα Επτά Θαύματα του κόσμου και έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Περπατώντας στο στενό φαράγγι (Σικ), θα φθάσουμε στο εντυπωσιακό Θησαυροφυλάκιο (Χαζνέ), το πιο πολυφωτογραφημένο μνημείο της Πέτρας. Θα δούμε επίσης τον δρόμο των προσόψεων, τους βασιλικούς τάφους, την βυζαντινή εκκλησία και την ρωμαϊκή πλευρά της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Πρωινή αναχώρηση για την “Μικρή Πέτρα”, γνωστή και ως Siq Al-Barid, έναν αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται στα βόρεια της Πέτρας. Όπως και η “Μεγάλη της Αδελφή”, υπήρξε και αυτή μια πόλη των Ναβαταίων και ένας επίσης σημαντικός σταθμός των καραβανιών, με εντυπωσιακά κτίρια λαξεμένα στους ψηλούς τοίχους του φαραγγιού. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε τάφους, αποθήκες, δεξαμενές και κανάλια νερού, καθώς και άλλα κτίρια, σε κάποια από τα οποία μάλιστα διακρίνονται υπολείμματα νωπογραφιών του 1ου αιώνα μ.Χ. Μετά την επίσκεψή μας στα ερείπια της αρχαίας αυτής πόλης θα συνεχίσουμε για το Ουάντι Ραμ, την “Κοιλάδα του Φεγγαριού”, την έρημο του Λώρενς της Αραβίας. Φθάνοντας, θα οδηγηθούμε στο εσωτερικό του Ουάντι Ραμ με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα, για ένα μοναδικό σαφάρι στην πολύχρωμη άμμο και τα βουνά από γρανίτη, όπου ο Λώρενς είδε τους “Επτά Στύλους της Σοφίας”. Δείπνο και διανυκτέρευση σε σκηνές στην έρημο.

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για τη Νεκρά Θάλασσα – μια μεγάλη λίμνη, που βρίσκεται 423 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, το χαμηλότερο δηλαδή σημείο της γης. Καθώς η περιεκτικότητα σε αλάτι φθάνει το 34,2% (9,6 φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση σε αλάτι από τον ωκεανό), καμία μορφή ζωής δεν μπορεί να επιζήσει μέσα στο νερό και κανένα αντικείμενο να βυθιστεί στα μυστηριακά της βάθη, εξ ου και το όνομα Νεκρά Θάλασσα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Μη χάσετε την ευκαιρία να “κολυμπήσετε” και να γνωρίσετε τις ιαματικές ιδιότητες του αργίλου και της λάσπης, που δίνουν στο δέρμα όμορφη αίσθηση και ωφελούν το σώμα με πολλαπλούς τρόπους! Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Αμμάν και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Στο 8ήμερο πρόγραμμα στις 02 Ιανουαρίου, υπάρχει μια επιπλέον διανυκτέρευση στην Άκαμπα:

 • 1η – 5η μέρα: Όπως το ανωτέρω πρόγραμμα
 • 6η μέρα: Ουάντι Ραμ – Άκαμπα
 • 7η μέρα: Άκαμπα – Νεκρά Θάλασσα
 • 8η μέρα: Νεκρά Θάλασσα – Αμμάν – Αθήνα

HAPPY DAYS TRAVEL

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος


  Συναινώ στην συλλογή των στοιχείων μου από την εταιρεία HAPPY DAYS TRAVEL, ώστε να είναι δυνατή η προσθήκη του e-mail μου στην λίστα παραληπτών με τις εκάστοτε προσφορές (newsletters).

  ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

  Τιμή κατ' άτομοΔίκλινο3ο άτομο
  έως 12 ετών
  Μονόκλινο
  Αναχωρήσεις
  23, 30 Δεκεμβρίου
  7 ημέρες
  850 €680 €1.250 €
  Αναχώρηση
  02 Ιανουαρίου
  8 ημέρες*
  925 €750 €1.290 €
  Δυνατότητα διαμονής στην έρημο Ουάντι Ραμ σε Θολωτή σκηνή (τύπου "Martian")
  με επιβάρυνση 55€ κατ’ άτομο σε δίκλινη ή 110€ σε μονόκλινη σκηνή
  Προσοχή: περιορισμένη διαθεσιμότητα κατόπιν ζήτησης

  ΠΤΗΣΕΙΣ

  Πτήσεις με Royal Jordanian

  23/12/21RJ 132ΑΘΗΝΑ - ΑΜΜΑΝ12.35΄- 14.40΄
  29/12/21RJ 131ΑΜΜΑΝ - ΑΘΗΝΑ09.25΄- 11.50΄
  30/12/21RJ 132ΑΘΗΝΑ - ΑΜΜΑΝ12.35΄- 14.40΄
  05/01/22RJ 131ΑΜΜΑΝ - ΑΘΗΝΑ09.25΄- 11.50΄
  02/01/22RJ 132ΑΘΗΝΑ - ΑΜΜΑΝ12.35΄- 14.40΄
  09/01/22RJ 131ΑΜΜΑΝ - ΑΘΗΝΑ09.25΄- 11.50΄

  Τα Ξενοδοχεία μας

  Το ξενοδοχείο Mövenpick Resort Petra 5* βρίσκεται στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της ιστορικής πόλης με εκπληκτική θέα στην γραφική κοιλάδα και τους γύρω λόφους.

  Αυτό το πολυτελές θέρετρο των πέντε αστέρων με ανατολίτικο άρωμα, συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την φυσική πέτρα, το χειροποίητο ξύλο και τα υφάσματα της Μέσης Ανατολής.

  Διαθέτει 183 πολυτελή δωμάτια και σουίτες με δωρεάν Wi-Fi, καθώς και επτά εστιατόρια για κάθε γούστο.

  Απολαύστε το Zara Spa, κολυμπήστε στην εξωτερική πισίνα ή ασκηθείτε στο υπερσύγχρονο γυμναστήριο.

  Στην καρδιά της μαγευτικής ερήμου του Ουάντι Ραμ βρίσκεται το εκπληκτικό Sun City Camp, που προσφέρει στους τυχερούς επισκέπτες του την συναρπαστική εμπειρία της διαμονής στην έρημο, απολαμβάνοντας την απλή, αυθεντική ζωή των Βεδουίνων της απαράμιλλης ομορφιάς αυτής κοιλάδας, παράλληλα με τις υψηλές προδιαγραφές των υπηρεσιών, την ποικιλία των ανέσεων και των επιλογών διαμονής.

  Συνδυάζοντας τη σύγχρονη ζωή και την άνεση, βιώνοντας παράλληλα την αυθεντική εμπειρία της ερήμου, οι χαρακτηριστικοί "Αρειανοί" Θόλοι του Sun City προσφέρουν στους επισκέπτες την μοναδική εμπειρία της συνδυασμένης πολυτέλειας και αυθεντικότητας.

  Το Sun City είναι το πρώτο Camp στην περιοχή με τέτοιου είδους θόλους, που σας προσφέρουν τη δυνατότητα να κοιτάζετε το υπέροχο φεγγάρι και τα αστέρια από το δικό σας άνετο κρεβάτι.

  Ένα κατάλυμα που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το παραδοσιακό βεδουίνικο στιλ με τις απλές ανέσεις.

  Σκηνές εμπνευσμένες από την ταινία "The Martian" ("Η Διάσωση")

  Το πολυτελές ξενοδοχείο των πέντε αστέρων Mövenpick Resort & Spa Dead Sea βρίσκεται σε ένα παραδοσιακό χωριό ανάμεσα σε καταπράσινους κήπους στις βόρειες ακτές της Νεκράς Θάλασσας, στο χαμηλότερο σημείο της γης.

  Αυτό το πολυτελές θέρετρο διαθέτει όμορφα διακοσμημένα δωμάτια με κλιματισμό και δορυφορική τηλεόραση, εννέα μοντέρνα εστιατόρια για κάθε γούστο, μπαρ και δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους.

  Χαλαρώστε στο βραβευμένο Arabian Dead Sea Zara Spa και απολαύστε μια μοναδική αναζωογονητική και θεραπευτική εμπειρία.

  Μια όαση ηρεμίας με πανοραμική θέα στη Νεκρά Θάλασσα σας περιμένει!!!

  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Royal Jordanian.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* και σε βεδουίνικες ή θολωτές σκηνές στο Ουάντι Ραμ.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τζιπ σαφάρι (2 ώρες) στο Ουάντι Ραμ με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών.
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του Γραφείου μας.

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά: 420€.
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.