28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Αναχώρηση:
24/10

Αναχώρηση:
24/10

Επισκόπηση

Κάιρο – Αλεξάνδρεια

5 ήμερη αεροπορική εκδρομή

Επισκόπηση

Κάιρο – Αλεξάνδρεια

5 ήμερη αεροπορική εκδρομή

1η Μέρα | Αθήνα – Κάιρο.
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κάιρο. Άφιξη και συνάντηση με τον αντιπρόσωπο του γραφείου μας. Έκδοση Βίζας, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση.
1η Μέρα | Αθήνα – Κάιρο.
2η Μέρα | Κοπτικό Κάιρο – Ισλαμικό Κάιρο – Προαιρετική κρουαζιέρα.
Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε για την πρώτη μας επαφή με την πολύβουη και ζωντανή πρωτεύουσα της Αιγύπτου! Ξεναγούμαστε στο Παλαιό Κάιρο, στην Κρεμαστή Εκκλησία της Παναγίας, στην Κρύπτη της Αγίας Οικογένειας στην Εκκλησία των Αγίων Σέργιου και Βάκχου, που πιστεύεται ότι διέμεινε κατά τη διάρκεια της επιδρομής του Ηρώδη. Περπατώντας στους δρόμους που περπατούσε ο Χριστός, βρισκόμαστε στην ελληνική Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Η μονή και ο ναός του Αγίου Γεωργίου είναι από τα σπουδαιότερα μνημεία του χριστιανισμού στο Παλαιό Κάιρο. Βρίσκεται μεταξύ της αρχαίας Μέμφιδος και της Ηλιουπόλεως. Χτίσθηκε στα θεμέλια του Παλαιού Οχυρού της Βαβυλώνας στην ευρύτερη περιοχή της Μέμφιδας, που ήταν η αρχαία πρωτεύουσα της Κάτω Αιγύπτου. Το 383 μ. Χ. ο Μέγας Θεοδόσιος με διάταγμά του, μετέτρεψε το φρούριο σε ναό προς τιμήν του στρατιώτη Αγίου Γεωργίου. Ο ιερός ναός είναι κτισμένος στον τέταρτο όροφο επάνω σε πύργο Ρωμαϊκού φρουρίου, το οποίο πολλές φορές χρησίμευε σαν καταφύγιο των Χριστιανών. Συνεχίζουμε με ξενάγηση στο ισλαμικό Κάιρο που είναι ένα τμήμα του κεντρικού Καΐρου, με τα υπέροχα τζαμιά. Θα επισκεφτούμε το τζαμί του Ιμπν Τολμούν, το παλαιότερο τζαμί της πόλης του Καΐρου και ένα από τους κυριότερους λατρευτικούς χώρους του Ισλάμ. Οι εργασίες ανέγερσης του ναού ξεκίνησαν 876 μ. Χ. και ολοκληρώθηκαν το 879 μ. Χ. όταν κυβερνήτης της Αιγύπτου ήταν ο Αχμάντ Ίμπν Τουλούν. Θα περπατήσουμε στην αρχαιότερη οδό του Καΐρου. Γεύμα κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. Το βραδάκι απολαμβάνουμε (προαιρετικά) το δείπνο μας σε κρουαζιερόπλοιο με συντροφιά αραβικής μουσικής και των μοναδικών εντυπωσιακών Οριεντάλ χορών.
2η Μέρα | Κοπτικό Κάιρο – Ισλαμικό Κάιρο – Προαιρετική κρουαζιέρα.
3η Μέρα | Ημερήσια εκδρομή στην Αλεξάνδρεια.
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για μια ολοήμερη επίσκεψη στην πόλη της Αλεξάνδρειας, την 2η μεγαλύτερη πόλη και το κυριότερο λιμάνι της Αιγύπτου. Βρίσκεται στα δυτικά του Δέλτα του Νείλου, χτισμένη σε έναν μακρόστενο ισθμό μεταξύ της Μαρεώτιδος λίμνης και της Μεσογείου Θάλασσας. Ολόκληρος ο πολεοδομικός σχεδιασμός της πόλης έγινε έτσι ώστε να ευθυγραμμίζεται με την κίνηση του ήλιου στον ουρανό κατά την ημέρα της γέννησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο Μακεδών βασιλέας, αφού διέσχισε την Έρημο του Σινά, μέσα σε 7 ημέρες, βγήκε απέναντι στην Μέμφη, την αρχαία πρωτεύουσα της Αιγύπτου, όπου ο σατράπης Μαζάκης του παρέδωσε όλη την πόλη για 800 τάλαντα. Εδώ ξεχωρίζουμε, την ακρόπολη Qaitbay, το πιο σημαντικό αμυντικό οχυρό κατά μήκος όλης της Μεσογείου, χτισμένη ακριβώς στο ίδιο σημείο που βρισκόταν ο Φάρος της Αλεξάνδρειας, 1 από τα 7 θαύματα του κόσμου. Εσωτερικά του κάστρου υπάρχει ένα μικρό ναυτικό μουσείο. Επίσης επισκεπτόμαστε, τη σύγχρονη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, που περιλαμβάνει εκτός από την κύρια, έξι εξειδικευμένες βιβλιοθήκες, τη Βιβλιοθήκη Τεχνών και Πολυμέσων, τη Βιβλιοθήκη Taha Hussein για άτομα με προβλήματα όρασης, την Παιδική Βιβλιοθήκη, τη βιβλιοθήκη των νέων, το τμήμα ανταλλαγής και αρχείων και το τμήμα σπάνιων βιβλίων. Ένα άλλο σημαντικό σημείο της πόλης και του ελληνισμού, που θα επισκεφτούμε, είναι και η οικία του σπουδαίου ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, εκεί που μετακόμισε το 1907 και έζησε 35 χρόνια, ως το τέλος της ζωής του. Το διαμέρισμα στο σκοτεινό, ταπεινό, άλλοτε κακόφημο δρομάκι της Rue Lepsius, στον αριθμό 10, κοντά στην Όπερα της Αλεξάνδρειας, φιλοξένησε τις λαμπρές του ιδέες και τους δαίμονές του! Το απόγευμα, μετά το γεύμα μας, ξεκινάμε για επιστροφή στο Κάιρο.
3η Μέρα | Ημερήσια εκδρομή στην Αλεξάνδρεια.
4η Μέρα | Μουσείο – Πυραμίδες – Αχλάδι.
Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στο Μεγάλο Μουσείο του Καΐρου (αν έχει ανοίξει) ή αλλιώς πάμε στο αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου, το παλαιότερο αρχαιολογικό μουσείο στη Μέση Ανατολή, που φιλοξενεί πάνω από 170.000 τεχνουργήματα. Διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή φαραωνικών αρχαιοτήτων στον κόσμο. Τα εκθέματα του Μουσείου εκτείνονται από την Προδυναστική περίοδο έως την Ελληνορωμαϊκή Εποχή (περ. 5500 π. Χ. - 364 μ. Χ.). Συνεχίζουμε με ξενάγηση στις πυραμίδες της Γκίζας και στην Σφίγγα, το μοναδικό από τα 7 αρχαία θαύματα του κόσμου που σώζεται μέχρι σήμερα, τη μεγάλη πυραμίδα του Χέοπα καθώς επίσης και τη Μεγάλη Σφίγγα. Στην περιοχή αυτή επίσης σώζονται άλλες δυο πυραμίδες, αυτή του Χεφρίνου και του Μυκερίνου, καθώς και άλλες μικρότερες. Οι πυραμίδες είναι τάφοι για τους βασιλιάδες της Αιγύπτου, τους Φαραώ. Σκοπός της πυραμίδας ήταν να «στεγάσει» το νεκρό Φαραώ κατά τη διάρκεια της μεταθανάτιας ζωής του… και η ημέρα μας κλείνει με την μαγική ατμόσφαιρα στην αγορά του Αλχαλίλι, μια ποικιλόμορφη αγορά που χρονολογείται από το 1380 και πήρε το όνομά της από το χάνι που κατασκεύασε ο εμίρης Τζαχάρκς ελ Χαλίλι. Στην περιοχή αυτή θα καθίσουμε και για το δείπνο μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
4η Μέρα | Μουσείο – Πυραμίδες – Αχλάδι.
5η Μέρα | Πτήση επιστροφής.
Ξημερώματα μεταφορά από το ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής σας. Σίγουρα οι αναμνήσεις που σας χάρισε το ταξίδι σας εδώ, είναι έντονες και πολύχρωμες!
5η Μέρα | Πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines.
 • 1 αποσκευή 23 κιλών και 1 χειραποσκευή 8 κιλών.
 • Διαμονή σε 5*.
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
 • 2 Γεύματα ή δείπνα σε εστιατόρια κατά την διάρκεια των εκδρομών.
 • Ημερήσια εκδρομή στην Αλεξάνδρεια με γεύμα
 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
 • Επίσημος αγγλόφωνος ξεναγός και αρχηγός ελληνόφωνος.
 • Ενημερωτικά έντυπα / χάρτες.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, ΦΠΑ : 245€ κατά άτομο (πληρωτέα στο γραφείο).
 • Κρουαζιέρα + Δείπνο: 65€.
 • Βίζα Αιγύπτου: 25$.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Τιμοκατάλογος

Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση
Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση