ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗ

ΣΙΚΕΛΙΑ

Αναχώρηση:
30/05

Αναχώρηση:
30/05

Επισκόπηση

Παλέρμο, Μονρεάλε, Τσεφαλού, Ακράγαντας, Συρακούσες, Κατάνια, Ταορμίνα, Αίτνα

7 ήμερη αεροπορική εκδρομή

Επισκόπηση

Παλέρμο, Μονρεάλε, Τσεφαλού, Ακράγαντας, Συρακούσες, Κατάνια, Ταορμίνα, Αίτνα

7 ήμερη αεροπορική εκδρομή

1η μέρα: Αθήνα - Παλέρμο, Ξενάγηση πόλης
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο με την ITA ex. Alitalia, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό ναό με τους τάφους των Νορμανδών βασιλέων και το σκήνωμα της πολιούχου Αγίας Ροζαλίας, θα δούμε την γραφική Πιάτσα Πραιτόρια με το Δημαρχείο και το σιντριβάνι με τα αγάλματα, το λυρικό θέατρο Μάσσιμο, την μεγάλη πλατεία με το θέατρο Πολυτεάμα, το επιβλητικό Παλάτσο Ντέι Νορμάνι με το μοναδικό σε διακόσμηση παρεκκλήσι, την Μαρτοράνα και την παραλιακή λεωφόρο που σφύζει από ζωή. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και γεύμα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο IBIS STYLE PRESIDENT 4*. Διανυκτέρευση.
1η μέρα: Αθήνα - Παλέρμο, Ξενάγηση πόλης
2η μέρα: Παλέρμο - Μονρεάλε - Τσεφαλού - Παλέρμο
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το περίφημο Μονρεάλε, ο Καθεδρικός ναός του οποίου είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα μνημεία της Νορμανδικής Σικελίας. Το εσωτερικό του κοσμείται με ψηφιδωτά Βυζαντινών και Σικελών καλλιτεχνών. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το παραθαλάσσιο θέρετρο Τσεφαλού, όπου θα δούμε την πιάτσα Ντουόμο και τον Καθεδρικό ναό του Ρογήρου του Νορμανδού με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2η μέρα: Παλέρμο - Μονρεάλε - Τσεφαλού - Παλέρμο
3η μέρα: Παλέρμο - Ακράγαντας, Ξενάγηση
Πρωινή αναχώρηση για την ιστορική "Κοιλάδα των Ναών" του Ακράγαντα, όπου θα γνωρίσουμε το εντυπωσιακότερο διασωθέν συγκρότημα αρχαίων ελληνικών ναών της Σικελίας. Θα περπατήσουμε στην Ιερά Οδό της αρχαίας πόλης και θα "ακουμπήσουμε" τους ναούς της Ήρας, της Ομόνοιας, του Ηρακλή, των Διόσκουρων και του Ολυμπίου Διός. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο DELLA VALLE WELLNESS & SPA 4* .Διανυκτέρευση.
3η μέρα: Παλέρμο - Ακράγαντας, Ξενάγηση
4η μέρα: Ακράγαντας - Κατάνια, Ξενάγηση
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Κατάνια, την "Citta Nera" δηλαδή την "Μαύρη Πόλη", όπως επονομάζεται, καθώς η λάβα του ηφαιστείου αποτέλεσε υλικό δόμησης των κτιρίων της. Άφιξη και ξενάγηση στην Κατάνια, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη και θα δούμε τις μπαρόκ πλατείες, τα ασπρόμαυρα μέγαρα, τον Καθεδρικό ναό, το σιντριβάνι του ελέφαντα, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο Βία Ετνέα (Via Etnea, οδός Αίτνας), το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, την όπερα Μάσιμο Μπελίνι κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο NETTUNO 4* . Διανυκτέρευση.
4η μέρα: Ακράγαντας - Κατάνια, Ξενάγηση
5η μέρα: Κατάνια - Συρακούσες, Ξενάγηση, Κρουαζιέρα - Κατάνια
Πρωινή αναχώρηση για τις Συρακούσιες. Άφιξη και ξενάγηση στα σημαντικότερα μνημεία του αρχαιολογικού της πάρκου, όπως το αρχαίο ελληνικό θέατρο, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο και το περίφημο "Αφτί του Διονύσου". Συνεχίζουμε προς το ιστορικό κέντρο των Συρακουσών, το νησάκι της θρυλικής Ορτυγίας, όπου θα δούμε τον ναό του Απόλλωνα, την πλατεία του Αρχιμήδη, την πηγή της Αρετούσας και την πλατεία DUOMO με τον μοναδικό Καθεδρικό ναό ενσωματωμένο στον αρχαίο ναό της θεάς Αθηνάς! Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο και θα απολαύσουμε μια υπέροχη Κρουαζιέρα διάρκειας περίπου μίας ώρας. Θα περάσουμε δίπλα από γραφικά καρνάγια, βραχονησίδες, θαλάσσια σπήλαια, κανάλια, την πλευρά της εστέτ Ριβιέρας των Συρακουσών κλπ. Η θέα προς τις υπέροχες δαντελωτές ακτές και τις πολυτελείς βίλες είναι εκπληκτική, οι δε τιμονιέρηδες, γεμάτοι σιτσιλιάνικο μπρίο και χιούμορ, είναι τέλειοι στην ποιοτική ξενάγηση. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στην Κατάνια. Διανυκτέρευση.
5η μέρα: Κατάνια - Συρακούσες, Ξενάγηση, Κρουαζιέρα - Κατάνια
6η μέρα: Κατάνια - Αίτνα - Ταορμίνα - Κατάνια
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα. Η ονομασία Αίτνα προέρχεται πιθανόν από την ελληνική λέξη αίθω, που σημαίνει "καίγομαι". Θα μεταβούμε οδικώς μέχρι τους πρόποδες του βουνού και θα ανεβούμε με τελεφερίκ (έξοδα ατομικά) στην κορυφή, όπου με ειδικό όχημα (έξοδα ατομικά) θα δούμε από κοντά μικρούς ή μεγάλους κρατήρες, ενεργούς και μη. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη Ταορμίνα, όπου φθάνοντας θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της με τα νεοκλασικά αρχοντικά και θα καταλήξουμε στο επιβλητικό αρχαιοελληνικό της θέατρο (Teatro Greco) με την εκπληκτική θέα στο Ιόνιο πέλαγος. Επιστροφή στην Κατάνια. Διανυκτέρευση.
6η μέρα: Κατάνια - Αίτνα - Ταορμίνα - Κατάνια
7η μέρα: Κατάνια - Αθήνα
Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.
7η μέρα: Κατάνια - Αθήνα

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΠΑΛΕΡΜΟ, ΚΑΤΑΝΙΑ-ΑΘΗΝΑ με την ITA ex. ALITALIA μέσω ενδιάμεσου σταθμού
 • Μια αποσκευή έως 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά
 • Έξι συνολικά διανυκτερεύσεις (2 στο Παλέρμο, 1 στον Ακράγαντα, 3 στην Κατάνια) σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
 • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικοί ξεναγοί σε Παλέρμο, Ακράγαντα και Συρακούσες
 • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points, parking, φόροι πόλεων, ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια COVID για ταξιδιώτες έως 75 ετών: 300 €
 • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
 • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Τιμοκατάλογος

Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση
Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση

Σημειώσεις

 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα
 • Τα τρίκλινα δωμάτια σε όλα τα ξενοδοχεία είναι, στην ουσία, δίκλινα με επιπλέον κρεβάτι. Συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα άνετα και το επιπλέον κρεβάτι μπορεί να είναι μικρότερο από τα κανονικά ή καναπές ή πτυσσόμενο.
 • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.