ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Αναχώρηση:
01/06

Αναχώρηση:
01/06

Επισκόπηση

Καππαδοκία

5 ήμερη αεροπορική εκδρομή

Επισκόπηση

Καππαδοκία

5 ήμερη αεροπορική εκδρομή

1η μέρα: Πτήση για Νεάπολη μέσω Κωνσταντινούπολης – Νεάπολη - Προκόπι
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για Νεάπολη μέσω Κωνσταντινουπόλεως. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Νεάπολης και θα ξεκινήσουμε με προορισμό το Προκόπι με έντονο παλαιά το Ελληνικό στοιχείο όπου θα ξεναγηθούμε στον παλιό οικισμό “Kayakapı” στον οποίο ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος έζησε και κοιμήθηκε. Θα δούμε το σπίτι του Αγίου και την εκκλησία που του αφιερώθηκε. Μετά την ξενάγηση μας μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Εν συνεχεία θα απολαύσουμε δείπνο σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.
1η μέρα: Πτήση για Νεάπολη μέσω Κωνσταντινούπολης – Νεάπολη - Προκόπι
2η μέρα: Προκόπι - Κόραμα – Πάσαμπαγ – Ζέλβη – Κοιλάδα Ντεβρέντ – Άβανος - Προκόπι
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και η ξενάγηση μας αρχίζει από το ανοιχτό μουσείο του Κοράματος με τις υποσκαφές εκκλησίες με τα έντονα παλαιοχριστιανικά στοιχεία και αγιογραφίες που χρονολογούνται από τον 8ο-13ο αιώνα. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Πασάμπαγ όπου θα θαυμάσουμε τους ομορφότερους σχηματισμούς της Καππαδοκίας, τους οποίους οι ντόπιοι αποκαλούν «Νεραιδοκαμινάδες». Ακολουθεί, η ερημωμένη πόλη της Ζέλβης η οποία κατοικούνταν μέχρι τα 1950 και κατευθυνθούμε στην κοιλάδα Ντεβρέντ την οποία κάποιοι ονομάζουν ως κοιλάδα της φαντασίας λόγω των πολύ διαφορετικών σχηματισμών των «Νεραϊδοκαμινάδων». Θα συνεχίσουμε για την Άβανο, δίπλα από τον Άλυ ποταμό, όπου θα περάσουμε τον Άλυ μέσω κρεμαστής γέφυρα και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα εργαστήρι κεραμικής τέχνης, η οποία έχει μεγάλη ιστορία στην περιοχή και ένα εργαστήρι κοσμημάτων από διάφορες πέτρες της περιοχής όπου θα μάθουμε τις πέτρες της περιοχής και τη διαδικασία της κατασκευής διάφορων ειδών από αυτές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.
2η μέρα: Προκόπι - Κόραμα – Πάσαμπαγ – Ζέλβη – Κοιλάδα Ντεβρέντ – Άβανος - Προκόπι
3η μέρα: Προκόπι - Φαράγγι Περιστρέματος - Νίγδη - Προκόπι
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ ( ΕΞΟΔΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ) ΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ . Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και η ξενάγησή μας ξεκινά με το Φαράγγι Περιστρέματος (Ihlara Vadisi), ένα θαύμα της φύσης όπου ήδη από τον 4ο αιώνα είχε ξεκινήσει ο μοναχικός βίος. Στην συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο Γεσιλμπούρτς της Νίγδης, ένα ελληνόφωνο προσφυγικό χωριό, στο οποίο θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα προσφυγικά φαγητά. Αμέσως μετά, θα επισκεφτούμε το τζαμί Αλαεντντίν που χρονολογείται στην σελτζουκική περίοδο και στη συνέχεια θα θαυμάσουμε το μοναστήρι Γκουμουσλέρ που είναι λαξευμένο σε ένα λόφο και είναι το μοναδικό μέρος που απεικονίζεται η Παναγιά να χαμογελά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
3η μέρα: Προκόπι - Φαράγγι Περιστρέματος - Νίγδη - Προκόπι
4η μέρα: Προκόπι - Καισάρεια –Αγορά - Αρχαιολογικό Μουσείο της Καισάρειας - Μουταλάσκη – Περιστρεφόμενοι Δερβίσιδες – Προκόπι
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και η μέρα μας ξεκινά με την περιήγηση μας στην Καισάρεια και το μουσείο του Σελτζουκικού Πολιτισμού. Στη συνέχεια θα δούμε ένα αριστουργηματικό έργο του Σινάν το τζαμί Κουρσούνλου, το Ιτς Καλέ αλλά και το αρχαιολογικό μουσείο της Καισάρειας. Θα ακολουθήσει ελεύθερος χρόνος στην παλαιά αγορά της πόλης και γευσιγνωσία στην παλιά αρμένικη συνοικία με παραδοσιακά φαγητά και τοπικά κρασιά της Καισάρειας. Ημέρα μας θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη μας στον Μουταλάσκη όπου θα δούμε τις παλιές χριστιανικές συνοικίες και εκκλησίες της Καισάρειας και θα γευματίσουμε τοπικό εστιατόριο. Αργά το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε το μοναδικό θέαμα της τελετής του χορού των περιστρεφόμενων δερβίσηδων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4η μέρα: Προκόπι - Καισάρεια –Αγορά - Αρχαιολογικό Μουσείο της Καισάρειας - Μουταλάσκη – Περιστρεφόμενοι Δερβίσιδες – Προκόπι
5η μέρα: Προκόπι - Ούτσχισαρ – Υπόγεια πολιτεία Καιμακλί – Σινασός – Ορτάχισαρ - Πτήση επιστροφής μέσω Κωνσταντινούπολης
Μετά το πρόγευμα το πρόγραμμα μας ξεκινά με την επίσκεψη μας σε ένα ταπητουργείο στο οποίο θα δούμε την παραδοσιακή τέχνη της κατασκευής χειροποίητων χαλιών. Στην συνέχεια θα κάνουμε στάση στον οικισμό Ουτσχισάρ όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη καμινάδα νεραϊδών της περιοχής και χρησιμοποιήθηκε αρκετούς αιώνες ως κάστρο. Αμέσως μετά συνεχίζουμε για την περίφημη υπόγεια Πολιτεία Καϊμακλί που χρονολογείται στη 3η χιλιετία π. χ. και έχει περίπου οκτώ ορόφους κάτω από την γη. Μετά θα κατευθυνθούμε στη Σινασό, παλιά ελληνική συνοικία, οι κάτοικοι της οποίας ήταν έμποροι χαβιαριού στην Κωνσταντινούπολη. Στη Σινασό θα δούμε την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης, τα παλιά αρχοντικά σπίτια Στην επιστροφή μας θα κάνουμε μια στάση για να δούμε τη γραφική θεά με το κάστρο Ορταχισάρ και θα απολαύσουμε τοπικό καφέ. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Καισάρειας για την πτήση της επιστροφής για Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης.
5η μέρα: Προκόπι - Ούτσχισαρ – Υπόγεια πολιτεία Καιμακλί – Σινασός – Ορτάχισαρ - Πτήση επιστροφής μέσω Κωνσταντινούπολης

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως ΑΘΗΝΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΝΕΑΠΟΛΗ & ΝΕΑΠΟΛΗ -ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ με πτήσεις της Turkish Airlines
 • Μία χειραποσκευή έως 8 κιλά και μία αποσκευή 20 κιλά ανά άτομο.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
 • Διαμονή ( 4 διανυκτερεύσεις ) στα επιλεγμένα υπόσκαφα ( cave hotels ) ξενοδοχεία ACROPOLIS CAVE SUITES 5* special Cave Hotel στο Προκόπι είτε στο 1811 cave Hotel 4*superior special Cave hotel στο Προκόπι
 • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
 • 04 φαγητά συνολικά σε τοπικά εστιατόρια (δεν περιλαμβάνονται τα ποτά).
 • Show με χορό των περιστρεφόμενων Δερβίσηδων
 • Μεταφορές , εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό / συνοδό στην Καππαδοκία , check points , parking , φόρους πόλεων.
 • Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης & Ταξιδιωτική Ασφάλιση για τους εκδρομείς έως 75 ετών και ειδική ασφάλιση για covid-19.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία και στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους.
 • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα.
 • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων / δείπνων.
 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Τιμοκατάλογος

Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση
Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση

Σημειώσεις

 • Οι τιμές είναι κατ’ άτομο σε ευρώ με φόρους
 • Το πρόγραμμα ενδέχεται να εκτελεστεί με διαφορετική σειρά χωρίς παραλήψεις εάν κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη διεξαγωγή του. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
 • Αστυνομική ταυτότητα τελευταίας 10ετίας ή Διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από την είσοδο στην Τουρκία απαραίτητα.