ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗΝ

ΤΟΣΚΑΝΗ

Αναχώρηση:
23/02

Αναχώρηση:
23/02

Επισκόπηση

ΤΟΣΚΑΝΗ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΡΑΒΕΝΝΑ

Επισκόπηση

ΤΟΣΚΑΝΗ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΡΑΒΕΝΝΑ

1η ημέρα: Σιένα | Φλωρεντία
Άφιξη στη Ρώμη νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τη μεσαιωνική Σιένα, την πανέμορφη πόλη που βρίσκεται πάνω στους λόφους της Τοσκάνης και μοιάζει να έχει παγώσει στον χρόνο. Θα δούμε την κεντρική Πιάτσα ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο της Σιένας. Εδώ διοργανώνονται κάθε χρόνο οι μεσαιωνικές ιπποδρομίες Palio di Siena, που προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Στην περιήγησή μας στα γραφικά δρομάκια του ιστορικού κέντρου, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, θα θαυμάσουμε αγέρωχα μεσαιωνικά αρχοντικά, εκκλησίες με έργα τέχνης του Μιχαήλ Άγγελου και του Ντονατέλλο και τον Καθεδρικό Ναό του 13ου αιώνα, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, ο οποίος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μνημεία σε ολόκληρη την Ιταλία. Ελεύθερος χρόνος για να δοκιμάσουμε την τοπική κουζίνα της Σιένας και τα κρασιά της Τοσκάνης. Ακολούθως αναχωρούμε για τη Φλωρεντία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
1η ημέρα: Σιένα | Φλωρεντία
2η ημέρα: Φλωρεντία | Πίζα | Λούκα
Πρωινή περιήγηση στη Φλωρεντία, την πρωτεύουσα της Τοσκάνης. Η πόλη όπου γεννήθηκε η Αναγέννηση, η πόλη των Μεδίκων, του Δάντη και του Μιχαήλ Άγγελου, η πόλη της τέχνης και της αρχιτεκτονικής. Για τους Ιταλούς η πιο ρομαντική πόλη της χώρας τους. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο και θα δούμε από κοντά την Πιάτσα ντε λα Σινιορία και το Παλάτσο Βέκιο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, το Ponte Vecchio (Πόντε Βέκιο), τη γέφυρα-σύμβολο της Φλωρεντίας, και τον Καθεδρικό Ναό Santa Maria del Fiore με τον εμβληματικό τρούλο του Μπρουνελέσκι και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Αναχώρηση αργά το μεσημέρι για την Πίζα, ένα ακόμη κομμάτι του πιο όμορφου παζλ της Ιταλίας που ακούει στο όνομα Τοσκάνη. Η γενέτειρα του Γαλιλαίου είναι μια από τις αρχαιότερες πανεπιστημιούπολεις της Ευρώπης. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο με τα palazzi, τις μεσαιωνικές πλατείες και τις αμέτρητες επιλογές για καφέ, παγωτό και φαγητό. Θα επισκεφτούμε την Piazza dei Miracoli (Πλατεία των Θαυμάτων), τον Καθεδρικό ναό της πόλης και το φημισμένο Βαπτιστήριο και θα βγάλουμε υπέροχες ινσταγκραμικές φωτογραφίες μπροστά από τον Πύργο της Πίζας -ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα του κόσμου- που στέκεται για αιώνες σε μια εύθραυστη ισορροπία προκαλώντας τον θαυμασμό όσων τον βλέπουν από κοντά.. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για τη διπλανή πόλη της Λούκα, τη γενέτειρα του μεγάλου συνθέτη όπερας Τζάκομο Πουτσίνι. Η Λούκα είναι από τις πιο όμορφες πόλεις της Τοσκάνης. Περιβάλλεται από ισχυρά μεσαιωνικά τείχη και την αποκαλούν «città delle cento chiese» δηλαδή «πόλη των εκατό εκκλησιών». Στη Lucca νιώθεις πως ο χρόνος έχει σταματήσει. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο και θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε την παραδοσιακή κουζίνα, τα κρασιά και τα γλυκά της περιοχής σε κάποια τοσκάνικη τρατορία ή στο Caffe’ di Simo με την μπελ επόκ ατμόσφαιρα που αγαπούσε ο Τζάκομο Πουτσίνι. Το φημισμένο αυτό καφέ λειτουργεί από τα τέλη του 1880 και διατηρεί μεγάλο μέρος των επίπλων του έως τις μέρες μας, μεταφέροντάς μας στην εποχή του, ενώ σήμερα σερβίρει το καλύτερο παγωτό της πόλης.Αργά το βράδυ επιστροφή στη Φλωρεντία. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα: Φλωρεντία | Πίζα | Λούκα
3η ημέρα: Βενετία
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για τη Βενετία, την πόλη των τεναγών. Η Βενετία του Βιβάλντι, του Γκολντόνι, του Μάρκο Πόλο και του Καζανόβα. Η παραμυθένια πόλη μοιάζει να επιπλέει στο νερό. Η περιήγηση της πόλης θα αρχίσει από την πλατεία του Αγίου Μάρκου. Θα θαυμάσουμε την εντυπωσιακή βασιλική του Αγίου Μάρκου, το επιβλητικό καμπαναριό που δεσπόζει στην πλατεία, τη Μαρκιανή βιβλιοθήκη που φιλοξένησε τον βυζαντινό πλούτο χειρογράφων μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και θα περπατήσουμε κάτω από τις αψίδες που περιβάλλουν την Piazza San Marco. Εκεί βρίσκεται το φημισμένο καφέ Φλοριάν, το πιο παλιό καφέ του κόσμου, και πολλά άλλα καφέ και κομψά καταστήματα. Θα χαθούμε στα στενά λαβυρινθώδη δρομάκια και θα φτάσουμε στο Ριάλτο, εκεί που χτυπούσε η καρδιά του εμπορίου μιας ολόκληρης αυτοκρατορίας -της υπερχιλιετούς Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας. Θα επισκεφτούμε τον Άγιο Γεώργιο των Ελλήνων, την έδρα της ελληνικής κοινότητας στη Βενετία από το 1498, και θα θαυμάσουμε τις υπέροχες βυζαντινές εικόνες. Εκεί στεγάζεται και το Ινστιτούτο Βυζαντινών Σπουδών, το μοναδικό ελληνικό ερευνητικό κέντρο στο εξωτερικό. Θα συνεχίσουμε την περιήγηση στην πλωτή αυτή πολιτεία και θα δούμε -στην άλλη πλευρά της πόλης- το φημισμένο θέατρο La Fenice, που κάηκε πολλές φορές στην ιστορία του [τελευταία φορά το 1996] και όπως το μυθικό πουλί φοίνιξ αναγεννήθηκε από τις στάχτες του. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια και για φαγητό στη μοναδική αυτή πόλη. Η κουζίνα της είναι στενά συνδεδεμένη με τη θάλασσα και συνοδεύεται πάντα από κρασί που οι ντόπιοι αποκαλούν ombra. Η μέρα κλείνει με ένα prosecco ή ένα aperol στο φημισμένο Harry’s Bar, όπου σύχναζε ο Έρνεστ Χέμινγουέι, ο Τσάρλι Τσάπλιν και πολλοί άλλοι. Επιστροφή αργά το βράδυ στη Φλωρεντία. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα: Βενετία
4η ημέρα: Ραβέννα
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για τη Ραβέννα, την πόλη που δεν μοιάζει με καμία άλλη πόλη στην Ιταλία. Θα νιώσουμε σαν να ταξιδεύουμε πίσω στους χρόνους του βυζαντινούς, αφού η Ραβέννα κρατά ζωντανή τη βυζαντινή της παράδοση. Τα παλαιοχριστιανικά της μνημεία αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στον Άγιο Βιτάλιο, στο Μαυσωλείο της Galla Placidia και στον Άγιο Απολλινάριο ξετυλίγονται ατελείωτες επιφάνειες με βυζαντινά ψηφιδωτά. Ξεχωρίζει η απεικόνιση του αυτοκρατορικού ζεύγους Ιουστινιανού και Θεοδώρας που όλοι θυμόμαστε από τα σχολικά βιβλία. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο και θα δούμε το νεοκλασικό κτήριο που στεγάζει τον τάφο του Dante Alighieri, του συγγραφέα της διάσημης "Θείας Κωμωδίας" και τη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου από τον 11ο αιώνα. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και ψώνια στην κεντρική πλατεία της πόλης, την Piazza del Popolo. Η Ραβέννα βρίσκεται στην περιοχή Emilia Romagna, που έχει χαρακτηριστεί ως ο απόλυτος “slow travel” προορισμός. Εδώ έχουμε την ευκαιρία για μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία, μετά την κουζίνα της Τοσκάνης και του Βένετο. Η κουζίνα της Emilia Romagna φιλοξενεί μερικές από τις πιο διάσημες γεύσεις της Ιταλίας, όπως το Prosciutto di Parma, το Parmigiano-Reggiano, ο Βασιλιάς των Τυριών, και το βαλσαμικό ξύδι της Modena.Επιστροφή στη Φλωρεντία. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα: Ραβέννα
5η ημέρα: Σαν Τσιμινιάνο | Μοντεπουλτσιάνο
Επιστροφή στην Τοσκάνη, μετά τη γνωριμία μας με το Βένετο και την Emilia Romagna. Θα επισκεφτούμε δύο από τις πιο όμορφες γωνιές της, ξεκινώντας από το περίφημο Σαν Τσιμινιάνο. Δεν λέγεται άδικα “Μεσαιωνικό Μανχάταν”, αφού φιλοξενεί ψηλούς πύργους που χρονολογούνται από τον Μεσαίωνα και είναι ορατοί ακόμα και από απόσταση πολλών χιλιομέτρων. Θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο και θα γνωρίσουμε τον Καθεδρικό ναό του και τις τέσσερεις πλατείες του. Σε μία από τις πλατείες, στην Piazza della Cisterna, βρίσκεται η καλύτερη τζελατερία του κόσμου, η “Gelateria di Piazza” ή πιο γνωστή ως Gelateria Dondoli. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στην εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών αλλά και στους ευφάνταστους συνδυασμούς του ταλαντούχου ιδιοκτήτη Sergio Dondoli, ο οποίος έχει τον τίτλο του “Master Ice Cream Maker” -έναν τίτλο που έχουν λιγότερα από δέκα άτομα σε όλη την Ιταλία.Αναχώρηση για ένα ακόμη μαγευτικό προορισμό της Τοσκάνης, το ο Μοντεπουλτσιάνο, το χωριό, που χαρακτηρίζεται ως η πεμπτουσία της επαρχίας της Τοσκάνης. Η περιήγησή μας στο μεσαιωνικό χωριό θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία του, την Piazza Grande, η οποία περιβάλλεται από κτήρια αναγεννησιακού και μεσαιωνικού ρυθμού. Ακόμη, θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό που είναι αφιερωμένος στη Santa Maria Assunta. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού και θα γευτούμε τα παραδοσιακά εκλεκτά τυριά, αλλαντικά αλλά και το διεθνούς φήμης κρασί του. Το Rosso di Montepulciano, το κρασί με το βαθύ κόκκινο χρώμα και τα πλούσια αρώματα, έχει κάνει το Μοντεπουλτσιάνο γνωστό σε όλο τον κόσμο. Ελεύθερος χρόνος για γευσιγνωσία κρασιού σε μία παραδοσιακή enoteca ή cantina. Αναχώρηση αργά το απόγευμα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Ρώμη. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα: Σαν Τσιμινιάνο | Μοντεπουλτσιάνο
6η ημέρα: Ρώμη | Πτήση επιστροφής
Αναχώρηση από το ξενοδοχείο και πτήση νωρίς το πρωί για Αθήνα.
6η ημέρα: Ρώμη | Πτήση επιστροφής

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις Αθήνα – Ρώμη – Αθήνα με την Ita Airlines με μία αποσκευή 23 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών.
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Nil 4* στη Φλωρεντία
 • Μία (1) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Belstay Roma Aurelia 4* στη Ρώμη
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος.
 • Έμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας.
 • Βαπορέτα Βενετίας
 • Checkpoints
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης για τους εκδρομείς έως 75 ετών.
 • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
 • Γεύματα και δείπνα.
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
 • Ο φόρος διαμονής 4,90€ ανά άτομο, ανά ημέρα στη Φλωρεντία και 6€ ανά άτομο, ανά ημέρα στη Ρώμη, πληρωτέοι απευθείας στα ξενοδοχεία.
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

Τιμοκατάλογος

Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση
Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση