ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΟ

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Αναχώρηση:
12/09

Αναχώρηση:
12/09

Επισκόπηση

Ένα μοναδικό ταξίδι με έντονες συγκινήσεις

4 ήμερη αεροπορική εκδρομή

Επισκόπηση

Ένα μοναδικό ταξίδι με έντονες συγκινήσεις

4 ήμερη αεροπορική εκδρομή

1η μέρα: Αθήνα - Ρόδος - Καστελόριζο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο για τις πτήσεις μας (Αθήνα – Ρόδος - Καστελόριζο) που θα μας μεταφέρουν στην εσχατιά στη πατρίδας μας, το Καστελόριζο ή Μεγίστη. Μας μαγεύει με την πρώτη ματιά και μας αγαλλιάζει βλέμμα και ψυχή. Άφιξη και τακτοποίηση στα ξενοδοχεία μας Kastellorizo Hotel Boutique 3* ή Kastelorizo Poseidon Hotel 3*. Λίγος χρόνος ξεκούρασης και μετάβαση σε ένα από τα γραφικά ταβερνάκια του λιμανιού (έξοδα ατομικά) για το γεύμα μας. Το απογευματάκι θα μεταβούμε για να κάνουμε την επίσκεψη μας στον Άγιο Γεώργιο του βουνού, με το εξαιρετικό βοτσαλωτό δάπεδο στην αυλή που θα μας εντυπωσιάσει. Στο μονόχωρο αυτό ναό, ο οποίος χτίστηκε στη θέση μιας παλαιοχριστιανικής βασιλικής εκκλησίας, σώζεται ακόμη το ψηφιδωτό δάπεδο και τα κιονόκρανα της εσωτερικής διακόσμησης. Στο δυτικό του τμήμα έχει διαμορφωθεί μια υπόγεια κρύπτη αφιερωμένη στον Άγιο Χαράλαμπο και επικοινωνεί με σκαλιά με τον ναό. Εκπληκτική εμπειρία αναζητητών ιστορικών και θρησκευτικών στοιχείων! Κατόπιν, χρόνος ελεύθερος απολαμβάνοντας καφέ και ουζάκια στο λιμάνι.
1η μέρα: Αθήνα - Ρόδος - Καστελόριζο
2η μέρα: Επέτειος Απελευθέρωσης Καστελόριζου - Μεγάλα Χωράφια - Λαογραφικό Μουσείο
Μετά το πρωινό μας θα μεταβούμε στην κεντρική πλατεία των Μεγάλων Χωραφιών, όπου στον μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (1835) γιορτάζεται η 79η επέτειος απελευθέρωσης του νησιού. Ήταν 13 Σεπτεμβρίου του 1943, όταν το αντιτορπιλικό «Ναύαρχος Κουντουριώτης» κατέπλευσε στο λιμάνι του Καστελόριζου, κάνοντας το Καστελόριζο το πρώτο κομμάτι ελληνικής γης που απελευθερώνεται. Πλήθος κόσμου παρευρίσκεται στην κεντρική πλατεία του νησιού για την ιστορική γιορτινή αυτή μέρα, όπου πραγματοποιείται Εκφώνηση Πανηγυρικού Λόγου και κατάθεση στεφάνων. Χρόνος για καφεδάκι στο τοπικό καφενείο δίπλα στο προαύλιο του ναού, για να αφομοιώσουμε τις θαυμάσιες εικόνες και αισθήσεις που πήραμε από την ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση. Στην πλατεία βρίσκονται και τα δύο σχολεία του νησιού, που κάποτε αριθμούσαν πάνω από 1000 παιδιά! Συνεχίζουμε με το πούλμαν προς το μουσείο, όπου θα θαυμάσουμε από όλες τις ιστορικές χρονικές περιόδους αντικείμενα και συνεχίζουμε με τα πόδια (μικρή απόσταση) προς το λιμάνι όπου χρόνος ελεύθερος για γεύμα (έξοδα ατομικά) ή βόλτα. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το τοπικό γλυκό του νησιού «κατουμάρι» και το σιρόπι του γάμου.
2η μέρα: Επέτειος Απελευθέρωσης Καστελόριζου - Μεγάλα Χωράφια - Λαογραφικό Μουσείο
3η μέρα: Γαλάζια σπηλιά - Νησάκι της Κυράς της Ρω - Παραλία Αγίου Γεωργίου
Σήμερα, μετά το πρωινό μας, θα μεταβούμε στη γαλάζια σπηλιά με βάρκες που θα πάρουμε από το λιμάνι. Θα μας εντυπωσιάσουν τα εξωπραγματικά μπλε χρώματα, τα πεντακάθαρα - κρυστάλλινα νερά και στο νου μας έρχεται η ιστορία των πειρατών που κρυβόντουσαν εδώ ώστε την κατάλληλη στιγμή να κάνουν τα ρεσάλτα τους στο Αιγαίο. Μετά το πέρας της ξενάγησης στη σπηλιά, με το παραδοσιακό σκαρί θα μεταβούμε στο νησάκι της Κυράς της Ρω, όπου κυριαρχεί η φιγούρα της μεγάλης Κυρίας, της Δέσποινα Αχλαδιώτη. Θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε την απίθανα δραματική, περιπετειώδη και αφιερωμένη στην πατρίδα ζωή της. Κατόπιν, κολύμπι στα ωραία νερά της παραλίας του Αγίου Γεωργίου. Το απογευματάκι θα επισκεφθούμε τον Άγιο Μερκούριο ή τον Αη Γιώργη του Πηγαδιού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον κατανυκτικό εσπερινό. Χρόνος ελεύθερος για την περατζάδα μας στα στενά σοκάκια της Χώρας, που καταλήγουν στο λιμάνι. Το βράδυ ακολουθεί δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.
3η μέρα: Γαλάζια σπηλιά - Νησάκι της Κυράς της Ρω - Παραλία Αγίου Γεωργίου
4η μέρα: Καστελόριζο – Ρόδος – Αθήνα
Μετά το πρωινό μας χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες βόλτες, τα τελευταία ψώνια και ίσως είμαστε τυχεροί να δούμε τις τεράστιες καρέτα - καρέτα που έχουν επιλέξει τα νερά του λιμανιού για να ζουν. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής αφήνοντας την καρδιά μας εδώ!
4η μέρα: Καστελόριζο – Ρόδος – Αθήνα

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Καστελόριζο-Αθήνα (με ενδιάμεση στάση στη Ρόδο) οικονομικής θέσης µε Aegean µε δικαίωμα ανά επιβάτη μίας (1) αποσκευής μέχρι 20 κιλά και μίας (1) χειραποσκευής μέχρι 8 κιλά
  • Μεταφορές – εκδρομές ως ανωτέρω πρόγραμμα µε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο Kastellorizo Hotel Boutique 3* ή Kastelorizo Poseidon Hotel 3*
  • Μπουφέ πρωινό καθημερινά
  • Ένα δείπνο σε τοπικό εστιατόριο
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδροµίου € 89 κατ’ άτοµο
  • O φόρος διανυκτέρευσης 1,5 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση

Τιμοκατάλογος

Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση
Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση