ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗ

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΕΛΑΤΗ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ – ΜΕΤΕΩΡΑ

ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗ

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΕΛΑΤΗ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ – ΜΕΤΕΩΡΑ

Αναχωρήσεις:
23, 30/12
05, 06/01

Αναχωρήσεις:
23, 30/12
05, 06/01

Επισκόπηση

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ «ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ»

Επισκόπηση

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ «ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ»

1η μέρα: Αθήνα - Τρίκαλα - “Μύλος των Ξωτικών” - Καρδίτσα
Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 7:00 με κατεύθυνση τα γιορτινά Τρίκαλα που και φέτος μας περιμένουν με πλήθος εκδηλώσεων. Στην πόλη θα επισκεφθούμε το τέμενος Οσμάν Σάχ ή Κουρσούμ τζαμί (Μολυβένιο τζαμί-16ος αι.) όπου συνήθως φιλοξενούνται διάφορες περιοδικές εκθέσεις, θα θαυμάσουμε την πανέμορφη κεντρική γέφυρα κατασκευασμένη το 1886 και μέσω όμορφου ανηφορικού περίπατου στη Μεσαιωνική συνοικία Βαρούσι, θα φτάσουμε μέχρι το Φρούριο με το ρολόι (έμβλημα) της πόλης. Το καλύτερο το αφήνουμε πάντα για το τέλος και δεν είναι άλλο από το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο στην Ελλάδα, ο εκπληκτικός “Μύλος των Ξωτικών” με παραμυθένιο εργοστάσιο του Αϊ Βασίλη, απίστευτα παιχνίδια, τρενάκι, παγοτσουλήθρα, bungee μεγάλη ρόδα κ.α.! Άφιξη και εγκατάσταση στο πολυτελές Thessalikon Grand Hotel & Spa 5* Lux λίγο έξω από την Καρδίτσα και το βράδυ δείπνο μπουφέ.
1η μέρα: Αθήνα - Τρίκαλα - “Μύλος των Ξωτικών” - Καρδίτσα
2η μέρα: Λίμνη Πλαστήρα
Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για την Λίμνη του Ταυρωπού ή Πλαστήρα, την υλοποίηση της ιδέας που συνέλαβε το 1935 ο Νικόλαος Πλαστήρας. Οι δαντελωτές δασοσκέπαστες όχθες, είναι η κατάληξη ποταμιών που ξεκινούν από τις βουνοκορφές και δημιουργούν γύρω τους ένα μαγικό κόσμο από ιτιές, πλατάνια, σκλήθρα και θα επισκεφθούμε την Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας της Κορώνης (12ου αι.) Περνώντας από τα χωριά, μυρωδιές ξύλου που καίγεται στις σόμπες και απέραντη ομορφιά μας αφήνει έκθαμβους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βράδυ εορταστικό δείπνο Ρεβεγιόν.
2η μέρα: Λίμνη Πλαστήρα
3η μέρα: Πόρτα Παναγιά - Περτούλι - Ελάτη
Χρόνια πολλά! Χαμόγελα, ευχές, γιορτινή διάθεση! Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για μία διαδρομή εξόχως εντυπωσιακή ταιριαστή με την ημέρα. Αρχίζουμε από τη Βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά του 12ου αιώνα λίγο μετά την Πύλη και συνεχίζουμε το Περτούλι (καιρού επιτρέποντος), ένα χωριό μέσα στα βουνά και τα έλατα, με μοναδική φύση σε υψόμετρο 1090 μ. Αργότερα, επισκεπτόμαστε την πανέμορφη Ελάτη με τα εντυπωσιακά αρχοντικά και τους ξενώνες, τα παραδοσιακά μαγαζάκια με τα τοπικά προϊόντα της περιοχής και τα ταβερνάκια με σπεσιαλιτέ …το κυνήγι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.
3η μέρα: Πόρτα Παναγιά - Περτούλι - Ελάτη
4η μέρα: Μετέωρα - Αθήνα
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για τα επιβλητικά Μετέωρα. Η ανάβαση στο Μεγάλο Μετέωρο και στη Μονή του Αγίου Στεφάνου ειδικά αυτές τις άγιες ημέρες προκαλεί δέος! Χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.
4η μέρα: Μετέωρα - Αθήνα

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο THESSALIKON GRAND HOTEL 5* Lux κοντά στην Καρδίτσα
  • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή), συμπεριλαμβανομένου του Ρεβεγιόν παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς
  • Αρχηγός / Συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτικής στους εκδρομείς με πούλμαν έως 75 ετών.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόρος διανυκτέρευσης 4 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση
  • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων

Τιμοκατάλογος

Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση

Σημειώσεις

Συνοπτικό πρόγραμμα 3ήμερης εκδρομής Θεοφανείων:

1η μέρα: Αθήνα – Τρίκαλα (Μύλος Ξωτικών – Τέμενος Οσμάν) – Καρδίτσα

2η μέρα: Πόρτα Παναγιά – Ελάτη – Περτούλι

3η μέρα: Λίμνη Πλαστήρα – Αθήνα