ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ
ΙΣΠΑΝΙΑ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ

ΙΣΠΑΝΙΑ

Αναχωρήσεις:
8 ημέρες
01, 15/07

7 + 1 ημέρες
05, 19/08

Αναχωρήσεις:
8 ημέρες
01, 15/07

7 + 1 ημέρες
05, 19/08

Επισκόπηση

Βαλένθια (1) – Βαρκελώνη (3) –  (Χιρόνα – Φιγκέρες / Μουσείο Νταλί)  – Σαραγόσα – Μαδρίτη (2 ή 3) – Τολέδο

7ήμερη και 8ήμερη αεροπορική εκδρομή

Επισκόπηση

Βαλένθια (1) – Βαρκελώνη (3) –  (Χιρόνα – Φιγκέρες / Μουσείο Νταλί)  – Σαραγόσα – Μαδρίτη (2 ή 3) – Τολέδο

7ήμερη και 8ήμερη αεροπορική εκδρομή

1η Μέρα: Αθήνα – Μαδρίτη – Βαλένθια.
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο ‘’Ελ. Βενιζέλος’’ για την πτήση μας στην Μαδρίτη μέσω Αθηνών. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και άμεση αναχώρηση για την Βαλένθια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αργά το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη πάντα με την συνοδεία του αρχηγού μας.
1η Μέρα: Αθήνα – Μαδρίτη – Βαλένθια.
2η Μέρα: Βαλένθια – Περιήγηση πόλης - Βαρκελώνη. «Στις όχθες του ποταμού Τούρια»
Πρωινό και αναχωρούμε για την πανοραμική μας περιήγηση στην πόλη, που κουβαλάει την αρχιτεκτονική και πολιτισμική παράδοση των χιλίων χρόνων της ιστορίας της. Σήμερα η Βαλένθια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο μοντέρνες πόλεις της Ευρώπης. Θα περάσουμε από την παλιά πόλη και θα θαυμάσουμε το δημαρχείο της πόλης που ήταν έδρα των Ρεπουμπλικάνων την εποχή του εμφυλίου και προσδίδει στυλ αναγεννησιακού μπαρόκ. Στη συνέχεια θα δούμε το παλάτι του Marques de dos Aguas, σημερινό μουσείο κεραμικής με την θαυμάσια αλαβάστρινη πρόσοψή του. Θα περπατήσουμε επίσης στην αγορά με το παλιό χρηματιστήριο και θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό με τον πύργο Mikelet, που θεωρείται σύμβολο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Βαρκελώνη.
2η Μέρα: Βαλένθια – Περιήγηση πόλης - Βαρκελώνη. «Στις όχθες του ποταμού Τούρια»
3η Μέρα: Βαρκελώνη – Ξενάγηση πόλης.
Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την περιπατητική μας ξενάγηση στην καλοσχεδιασμένη αυτή πόλη και το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου, θα ξεκινήσει από το ιστορικό της κέντρο, την γοτθική συνοικία, γνωστή ως Barrio Gotico, με τα πανέμορφα πέτρινα σοκάκια και σήμα κατατεθέν της τον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό της Αγίας Ευλαλίας. Συνεχίζουμε με την πλατεία Isidre Nonel και τον εντυπωσιακό τοίχο που είναι διακοσμημένος με 4.000 κεραμικά πλακάκια τα οποία έχουν τυπωμένα επάνω τους φωτογραφίες. Όλα μαζί τα πλακάκια δημιουργούν μια μεγαλύτερη εικόνα που όταν την βλέπεις από μακριά σχηματίζουν ένα μοναδικό μωσαϊκό φιλί. «Ο κόσμος αρχίζει με κάθε φιλί» είναι το σύνθημα που αναγράφεται στην πλακέτα του έργου και δημιουργήθηκε με αφορμή την 300η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης. Συνεχίζουμε στον εμπορικό δρόμο Porta del Angel για να καταλήξουμε στην μεγαλύτερη και εμπορικότερη πλατεία – την Plaza Cataluna – και θα φθάσουμε τελικά στον πασίγνωστο πεζόδρομο Las Ramblas, με την αγορά των λουλουδιών, τους υπαίθριους καλλιτέχνες και ζωγράφους και την αστείρευτη ζωντάνια του. Συνεχίζοντας στην Ramblas, θα δούμε την βρύση καναλέτας (Rambla Canaletes), η οποία φημίζεται για το σιντριβάνι με το οικόσημο της Καταλονίας. Ο μύθος λέει ότι κάποιος που έχει δοκιμάσει λίγο νερό από αυτό θα επιστρέψει σίγουρα εδώ. Εδώ είναι επίσης το σημείο συνάντησης των οπαδών της πιο επιτυχημένης ομάδας του 21ου αιώνα, της Μπαρτσελόνα. Περπατώντας, και περίπου στην μέση της La Ramblas θα δούμε την Plaza Real, μια κλασσική αρχοντική πλατείa, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το περίφημο Parque Guel (εισιτήρια εξ’ιδίων), έργο του Antonio Gaudi, παράδειγμα αρμονίας της φύσης και αρχιτεκτονικής, που έχει ανακηρυχθεί παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
3η Μέρα: Βαρκελώνη – Ξενάγηση πόλης.
4η Μέρα: Βαρκελώνη – Προαιρετική εκδρομή Χιρόνα - Φιγκέρες / Μουσείο Νταλί.
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος. Όσοι επιθυμείτε σας προτείνουμε εκδρομή σε Χιρόνα – Φιγκέρες και Μουσείο Νταλί. Η σημερινή ολοήμερη ξενάγησή μας θα ξεκινήσει με το Φιγκέρες (Figueres), την πόλη του Σαλβαδόρ Νταλί. Στο μουσείο του (εισιτήρια εξ’ιδίων) θα δούμε την μεγαλύτερη συλλογή έργων του παγκοσμίως, από τα νεανικά του χρόνια έως τον θάνατό του. Σε πολλά από τα έργα του εμφανίζεται η Γκαλά, η γυναίκα και ο έρωτας της ζωής του, ενώ στο κέντρο του μουσείου βρίσκεται ο τάφος του, στον χώρο και στην πόλη που τον τίμησε όσο κανείς άλλος. Βγαίνοντας από το μουσείο απολαύστε επίσης την έκθεση κοσμημάτων, που αποτελείται από 37 μοναδικά κοσμήματα τα οποία σχεδίασε ο πολυτάλαντος ζωγράφος. Συνεχίζουμε για την Τζιρόνα (Girona), μια πανέμορφη πόλη στις όχθες του ποταμού Onar με πανέμορφα ζωγραφιστά σπίτια. Θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό ναό της πόλης και θα περπατήσουμε στην πρώην εβραϊκή συνοικία, όπου ζούσαν οι Σεφαρδίτες – οι Εβραίοι της Ισπανίας. Επιστροφή αργά το απόγευμα στην Βαρκελώνη. Διανυκτέρευση.
4η Μέρα: Βαρκελώνη – Προαιρετική εκδρομή Χιρόνα - Φιγκέρες / Μουσείο Νταλί.
5η Μέρα: Βαρκελώνη – Σαραγόσα – Μαδρίτη. «Από τους Ρωμαίους στους Μαυριτανούς»
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Μαδρίτη. Καθ’ οδόν, θα επισκεφθούμε τη Σαραγόσα, την πολυπληθέστερη πόλη της αυτόνομης περιφέρειας της Αραγονίας, με τα χαρακτηριστικά κτίρια της τέχνης «μουδεχάρ» αρχιτεκτονική διακόσμηση επηρεασμένη από τη μουσουλμανική παράδοση με στοιχεία από τη χριστιανική κουλτούρα και το γοτθικό στιλ. Θα δούμε την επιβλητική εκκλησία την Βασιλική της Πιλάρ και τον Καθεδρικός Ναός Λα Σέο, που έχουν ανακηρυχτεί από την UNESCO Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Άφιξη στην Μαδρίτη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
5η Μέρα: Βαρκελώνη – Σαραγόσα – Μαδρίτη. «Από τους Ρωμαίους στους Μαυριτανούς»
6η Μέρα: Μαδρίτη – Ξενάγηση πόλης. «Καλώς ήρθατε στη πολυσύχναστη πρωτεύουσα»
Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στην πόλη. Θα δούμε τα εντυπωσιακά μνημεία και τις πλατείες, αρχίζοντας με το κεντρικότατο σημείο της πόλης, την Πουέρτα Ντελ Σολ, όπου βρίσκεται το άγαλμα σύμβολο της πόλης. Θα δούμε επίσης την πλατεία της Θεάς Κυβέλης, την πύλη του Αλκαλά και το πάρκο Ρετίρο. Θα επισκεφθούμε το μοναδικό Μουσείο του Πράδο, στο οποίο στεγάζονται 3.000 πίνακες και μία από τις πιο σημαντικές συλλογές Ισπανών ζωγράφων, και θα απολαύσουμε τα αριστουργήματα μεγάλων δημιουργών όπως Βελάσκεθ, Μουρίλιο, Γκόγια, Ελ Γκρέκο κ.α. Η ξενάγησή ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο Παλάθιο Ρεάλ, το ξακουστό Βσιλικό Παλάτι. Ένα κολοσσιαίο κτίριο ιταλικού μπαρόκ ρυθμού με 2.800 δωμάτια όπου θα θαυμάσουμε μερικά από αυτά. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος. Επισκεφθείτε την Πλάζα Μαγιόρ, την μεγαλοπρεπέστερη πλατεία της πόλης, δοκιμάστε τάπας και χαθείτε στα σαγηνευτικά δρομάκια της.
6η Μέρα: Μαδρίτη – Ξενάγηση πόλης. «Καλώς ήρθατε στη πολυσύχναστη πρωτεύουσα»
7η Μέρα: Μαδρίτη – Ημερήσια εκδρομή στο Τολέδο. «Ζήστε το μεγαλείο του Ελ. Γκρέκο»
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την “Πόλη των Τριών Πολιτισμών”, το Τολέδο, μία πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Άφιξη και αμέσως θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ καθώς και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, ένα τζαμί του 12ου αιώνα, όπου θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο “Η Ταφή του Κόμητα Οργκάθ.” Τελευταία μας στάση το σπίτι, στο οποίο έζησε και μεγαλούργησε ο μεγάλος ζωγράφος Ελ Γκρέκο. Ελεύθερος χρόνος και στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Μαδρίτη.
Για τις αναχωρήσεις 05 & 19/08/2024 αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφή.
7η Μέρα: Μαδρίτη – Ημερήσια εκδρομή στο Τολέδο. «Ζήστε το μεγαλείο του Ελ. Γκρέκο»
8η Μέρα: Μαδρίτη – Αθήνα - Πτήση επιστροφής.
Πρωινό και για τις αναχωρήσεις 01 & 15/07/2024 θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.
8η Μέρα: Μαδρίτη – Αθήνα - Πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Μαδρίτη – Αθήνα με την Aegean Airlines
 • Αποσκευή 23kg και χειραποσκευή 8kg
 • Μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • 1 διανυκτέρευση στην Βαλένθια στο Hotel Mas Camarena 4* Valencia
 • 3 διανυκτερεύσεις στην Βαρκελώνη στο Hotel Alexander Fira Congress 4* Barcelona
 • 2 ή 3 διανυκτερεύσεις στην Μαδρίτη στο Hotel Marriott Auditorium 4* Madrid
 • Πλούσιο πρωινό καθημερινά
 • Περιηγήσεις και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Χρεώσεις αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων & ΦΠΑ 245€ (πληρωτέα στο γραφείο)
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων διαμονής περίπου 30€ κατ’ άτομο (πληρωτέα στο προορισμό)
 • Check Point / φόροι εισόδων πόλεων τουριστικού γκρουπ αξίας 25 € (πληρωτέα στον προορισμό)
 • Προαιρετική εκδρομή Χιρόνα – Φιγκέρες / Μουσείο Νταλί : 50€ κατ’ άτομο (πληρωτέα στο προορισμό)
 • Είσοδοι σε μουσεία, σε αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, διασκεδάσεις & Ότι δεν αναφέρεται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα

Τιμοκατάλογος

Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση
Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση

Σημειώσεις

 • Στις αναχωρήσεις 05 & 19/08/2024 το πρόγραμμα είναι 7 ήμερο και δεν περιλαμβάνεται η τελευταία διανυκτέρευση στην Μαδρίτη
 • Όλες οι τιμές αναγράφονται κατά άτομο