ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ

ΒΟΡΕΙΑ ΙΤΑΛΙΑ - ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ

Αναχωρήσεις:
01, 08, 15/08

Αναχωρήσεις:
01, 08, 15/08

Επισκόπηση

Βενετία – Βερόνα – Λίμνη Γκάρντα, Σιρμιόνε – Μιλάνο – Κόμο – Λουγκάνο – Νίκαια – Κάννες –Μόντε Κάρλο – Πόρτο Φίνο – Πίζα– Φλωρεντία – Άγιος Μαρίνος –Ανκόνα

9 ήμερη οδική εκδρομή

Επισκόπηση

Βενετία – Βερόνα – Λίμνη Γκάρντα, Σιρμιόνε – Μιλάνο – Κόμο – Λουγκάνο – Νίκαια – Κάννες –Μόντε Κάρλο – Πόρτο Φίνο – Πίζα– Φλωρεντία – Άγιος Μαρίνος –Ανκόνα

9 ήμερη οδική εκδρομή

1-2η ημέρα: Αναχώρηση για το λιμάνι επιβίβασης
Συγκέντρωση το μεσημέρι και αναχώρηση για Πάτρα Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Βενετίας. Διανυκτέρευση εν πλω.
1-2η ημέρα: Αναχώρηση για το λιμάνι επιβίβασης
3ημέρα Βενετία
Στην πόλη των Δόγηδων που είναι χτισμένη πάνω σε 119 νησιά, τα οποία περιτριγυρίζονται από γραφικά κανάλια και ενώνονται με μικρές γέφυρες, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πλατεία του Αγ. Μάρκου με την ομώνυμη εκκλησία, το μεγαλοπρεπές καμπαναριό, τον πύργο των Μαυριτανών, το παλάτι των Δόγηδων, την γέφυρα των Στεναγμών. Επίσης θα επισκεφθούμε ένα από τα εναπομείναντα εργαστήρια κατασκευής του διάσημου γυαλιού Μουράνο. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή Μέστρε και διανυκτέρευση.
3ημέρα Βενετία
4η ημέρα: Βενετία – Βερόνα – Λίμνη Γκάρντα, Σιρμιόνε – Μιλάνο
Πρωινό και πρώτος μας σταθμός για σήμερα, η πόλη «των αιώνιων ερωτευμένων», η πανέμορφη και γραφική Βερόνα. Εδώ θα θαυμάσουμε τη Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Συνεχίζουμε για το πιο όμορφο χωριό της λίμνης Γκάρντα, το Σιρμιόνε, όπου θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Μιλάνο, ξεκινάμε την περιήγησή μας , ξεκινώντας με τον Καθεδρικό ναό του Μιλάνου(Duomo di Milano) όπου είναι αφιερωμένος στο Γενέσιο της Θεοτόκου και αποτελεί έδρα του αρχιεπισκόπου Μιλάνου. Συνεχίζουμε με τη στοά Galleria Vittorio Emanuele όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα εμπορικά καταστήματα μεγάλων οίκων μόδας όπου και στεγάζονται . Στη συνέχεια θα δούμε το κάστρο των Σφόρτσα (Castello Sfortsesko) το οποίο θεωρείτο ως ένα από τα μεγαλύτερα φρούρια της Ευρώπης στη διάρκεια του 16 ου και 17 ου αιώνα. Τέλος θα δούμε και τη περίφημη σκάλα του Μιλάνου γνωστή και ως ο ναός της όπερας αφού είναι ένα από τα πιο διάσημα οπερατικά θέατρα στον κόσμο. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο –Διανυκτέρευση.
4η ημέρα: Βενετία – Βερόνα – Λίμνη Γκάρντα, Σιρμιόνε – Μιλάνο
5η ημέρα Μιλάνο – Κόμο – Λουγκάνο – Νίκαια
Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή της λίμνης του Κόμο με το μικρά χωριουδάκια απερίγραπτης ομορφιάς και συνεχίζουμε με το Λουγκάνο. Ο καθεδρικός ναός του Σαν Λορέντζο θεωρείται από τα ωραιότερα δημιουργήματα της Ιταλικής Αναγέννησης και η εκκλησία της Σάντα Μαρία Ντέλι Άντζολι με νωπογραφίες του Τεσέν είναι από το αξιοθέατα που πρέπει να δει και ο πιο βιαστικός επισκέπτης Έπειτα κατευθυνόμαστε στη Νίκαια άφιξη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο- Διανυκτέρευση.
5η ημέρα Μιλάνο – Κόμο – Λουγκάνο – Νίκαια
6η ημέρα: Νίκαια - Κάννες –Μόντε Κάρλο –Νίκαια
Πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε τη Νίκαια, θα θαυμάσουμε τους κήπους του Αλβέρτου του Α’, το Ηρώο, την παλαιά πόλη, την πλατεία Μασσενά και την παραλιακή λεωφόρο. Στη συνέχεια επίσκεψη στις Κάννες, την πόλη με την κοσμοπολίτικη πλαζ όπου θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να θαυμάσουμε το μέγαρο του πασίγνωστου φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών. Συνεχίζουμε για το πριγκιπάτο του Μονακό με τα περίφημα ανάκτορα του Αλβέρτου, το Ωκεανογραφικό μουσείο του Κουστό και το διάσημο Καζίνο. Χρόνος ελεύθερος για να περιπλανηθείτε στο κοσμοπολίτικο Μόντε Κάρλο και να απολαύσετε τον καφέ σας στο χλιδάτο Hotel De Paris. Επιστροφή στη Νίκαια-Διανυκτέρευση.
6η ημέρα: Νίκαια - Κάννες –Μόντε Κάρλο –Νίκαια
7η ημέρα: Νίκαια –– Πόρτο Φίνο – Πίζα– Φλωρεντία
Πρωινό και αναχώρηση. Πρώτη μας στάση το πανέμορφο Πόρτο Φίνο που συγκεντρώνει τους πιο επώνυμους και όχι μόνο! Το αλλοτινό ψαροχώρι σήμερα στεγάζει στα πολύχρωμα σπιτάκια του ακριβές μπουτίκ και πολυτελή cafe με απερίγραπτη θέα στον όρμο με τα σκάφη και τα ιστιοφόρα. Επόμενος μας σταθμός η Πίζα Στην πανέμορφη ‘πλατεία των θαυμάτων’ θα μας εντυπωσιάσει ο καθεδρικός ναός, το βαπτιστήριο και ο φημισμένος κεκλιμένος πύργος της. Έπειτα κατευθυνόμαστε στη Φλωρεντία Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο - διανυκτέρευση.
7η ημέρα: Νίκαια –– Πόρτο Φίνο – Πίζα– Φλωρεντία
8η ημερα Φλωρεντία
Πρωινό και ξεκινάει η περιήγηση μας στην «πατρίδα της Αναγέννησης». Θα γνωρίσουμε από κοντά την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την ιστορική πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το Βαπτιστήριο. Ελέυθερος χρόνος επιστροφή στο ξενοδοχείο –Διανυκτέρευση.
8η ημερα Φλωρεντία
9η ημέρα: Φλωρεντία –Άγιος Μαρίνος –Ανκόνα
Πρωινό και αναχώρηση για το ανεξάρτητο κρατίδιο του Άγιου Μαρίνου. Χρόνος ελεύθερος στα πλακόστρωτα στενά της μεσαιωνικής πρωτεύουσας με την αφορολόγητη αγορά και συνεχίζουμε για την Ανκόνα απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής. Άφιξη, επιβίβαση και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.
9η ημέρα: Φλωρεντία –Άγιος Μαρίνος –Ανκόνα
10η ημέρα: Πάτρα – Επιστροφή στην πόλη μας
Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό.
10η ημέρα: Πάτρα – Επιστροφή στην πόλη μας

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελή, κλιματιζόμενα πούλμαν.
 • Εισιτήρια πλοίων ΕΛΛΑΔΑ- ΙΤΑΛΙΑ και αντίστροφα σε 4ΚΛΙΝΕΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ με W.C. AB4
 • Διαμονή – (6) διανυκτερεύσεις – σε ξενοδοχεία 3 & 4* με πρωινό
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Αρχηγός – συνοδός.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Checkpoint-είσοδοι πόλεων & δημοτικοί φόροι πόλεων 60€
 • Είσοδοι μουσείων, ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων
 • Ποτά & αναψυκτικά στα γεύματα
 • Ό,τι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Τιμοκατάλογος

Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση

Σημειώσεις

 • Η σειρά των εκδρομών – επισκέψεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραλειφθεί κάποια από αυτές.