ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Αναχωρήσεις:
01, 07, 22/09

Αναχωρήσεις:
01, 07, 22/09

social-default-image

Επισκόπηση

Μαγευτικές πισίνες και ατέλειωτη παρθένα φύση από πλατάνια, φτέρες και κέδρους, καταρράκτες και πηγές! Το φαγητό εδώ είναι κομμάτι της διονυσιακής εμπειρίας των μεγάλων θεών.

Επισκόπηση

Μαγευτικές πισίνες και ατέλειωτη παρθένα φύση από πλατάνια, φτέρες και κέδρους, καταρράκτες και πηγές! Το φαγητό εδώ είναι κομμάτι της διονυσιακής εμπειρίας των μεγάλων θεών.

1η μέρα: Αθήνα - Ξάνθη
Αναχώρηση από την Αθήνα ώρα 06:00, με ενδιάμεσες στάσεις για την όμορφη γη της Θράκης, διασχίζοντας μέσω του κεντρικού οδικού άξονα, πολλά μέρη και ομορφιές της πατρίδας μας. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.
1η μέρα: Αθήνα - Ξάνθη
2η μέρα: Ξάνθη - Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη - Καμαριώτισσα
Μετά το πρωινό μας θα έχουμε μια σύντομη περιήγηση στην παλιά πόλη της Ξάνθης. Νεοκλασικά αρχοντικά του 19ου αιώνα, στενά σοκάκια και το λαογραφικό μουσείο είναι μερικά από τα αξιοθέατα της πανέμορφης πόλης της Ξάνθης που θα δούμε. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και βόλτα. Συνεχίζουμε για την φωτεινή Αλεξανδρούπολη, την πρωτεύουσα του Έβρου. Ο επιβλητικός φάρος, η παραλιακή ζώνη και η λεωφόρος Δημοκρατίας με τα εμπορικά μαγαζιά είναι λίγα από τα σημαντικά μέρη της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) και στις 15:30 μ.μ. αναχωρούμε με το πλοίο της γραμμής για την Σαμοθράκη. Μετά από ένα δίωρο ταξίδι απολαυστικής πλεύσης στα βαθυγάλανα νερά, φτάνουμε στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, όπου έχει πάρει το όνομά της από την εικόνα της Παναγίας της Καμάρας και βρίσκεται στον ομώνυμο ναό. Φτάνοντας, αντικρίζουμε το όρος Σάος ή Φεγγάρι με την ψηλότερη κορυφή του στα 1611 μέτρα. Πρόκειται για την υψηλότερη κορυφή του Αιγαίου, που συντελεί ώστε η Σαμοθράκη να έχει σπουδαία βλάστηση, τρεχούμενα νερά και μεγάλους καταρράκτες. Ένας από αυτούς είναι ο μεγαλύτερος της Μεσογείου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και νωρίς το βράδυ θα επισκεφτούμε το μικρό ορεινό χωριό του Προφήτη Ηλία, με τη σπουδαία θέα στο Αιγαίο, όπου αν ο ορίζοντας είναι καθαρός, βλέπουμε μέχρι και το Άγιο Όρος. Εκεί θα δοκιμάσουμε τη ντόπια νοστιμιά, το κατσικάκι στη σούβλα σε παραδοσιακή ταβέρνα και το βραδάκι επιστροφή στο ξενοδοχείο.
2η μέρα: Ξάνθη - Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη - Καμαριώτισσα
3η μέρα: Χώρα - Βάθρες - Θέρμα
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για την Χώρα της Σαμοθράκης, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε μια πλαγιά του Σάος. Πέτρινα σπίτια, δαιδαλώδη καλντερίμια, πέτρινες βρύσες, το κάστρο Gateluzzi, παραδοσιακά μαγαζάκια με κεραμεικά και τουριστικά είδη, που πολλά έχουν σαν σήμα τους το σύμβολο του νησιού, την αίγα. Διαβαίνοντάς τα, παρακολουθούμε ένα μοναδικό σκηνικό μιας άλλης εποχής. Αξίζει να δοκιμάσετε τα ντόπια γλυκά πραουστί και χασλαμά. Στη συνέχεια, σειρά έχει η περιπλάνηση στη φύση της Σαμοθράκης. Από τον καταπράσινο οικισμό, τα Θέρμα, αυτό το όμορφο τοπίο, με τις φυσικές πηγές που κάνουν και για ιαματικά λουτρά, ακολουθούμε το μονοπάτι για τη Βάθρα της Γριάς. Μέσα από τη διαδρομή με τα υδρόφιλα δέντρα και τα τρεχούμενα νερά, φτάνουμε στην πρώτη Βάθρα, που μπορούμε να κολυμπήσουμε. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε τοπική ταβέρνα κάτω από βαθύσκιωτα πλατάνια. Θα δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις όπως καβουρμά και γεμιστό κατσικάκι στο φούρνο και άλλους τοπικούς μεζέδες. Επιστροφή αργότερα στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.
3η μέρα: Χώρα - Βάθρες - Θέρμα
4η μέρα: Αρχαιολογικός χώρος Παλαιόπολης – Άπτερος Νίκη
Πρωινό και η μέρα μας ξεκινάει με τον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης για επίσκεψη στο Ιερό των Μεγάλων Θεών και στο αρχαιολογικό μουσείο της Σαμοθράκης, που στεγάζεται εδώ, όπου τελούνταν τα Καβείρια Μυστήρια στην αρχαιότητα και ο τόπος όπου συναντήθηκαν και ερωτεύτηκαν ο Φίλιππος ο Β΄ της Μακεδονίας και η Ολυμπιάδα, η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είναι ο ίδιος τόπος που βρέθηκε και το φτερωτό άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης, που σήμερα έχει δεσποτική θέση στο μουσείο του Λούβρου και θα θαυμάσουμε το αντίγραφό του! Στη συνέχεια, θα δούμε οδικά όλο το βόρειο τμήμα του νησιού. Ακολουθεί πεζοπορία για τη Βάθρα και τον καταρράκτη του Φονιά. Χρόνος για να απολαύσουμε την μοναδική φύση και το τοπίο με τα νερά του καταρράκτη να πέφτουν από πολύ ψηλά. Το βράδυ δείπνο σε τοπική ψαροταβέρνα στην Καμαριώτισσα και το βραδάκι επιστροφή στο ξενοδοχείο.
4η μέρα: Αρχαιολογικός χώρος Παλαιόπολης – Άπτερος Νίκη
5η μέρα: Χώρα - Αλεξανδρούπολη
Μετά το πρωινό μας, ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, περίπατο και τελευταίες αγορές μέχρι την ώρα μεταφοράς μας στο λιμάνι, από όπου θα πάρουμε το πλοίο το απόγευμα για την Αλεξανδρούπολη. Τη σκέψη μας για το ταξίδι της Σαμοθράκης την συνθέτουν εικόνες με τρεχούμενα νερά, ποτάμια, καταρράκτες, βαθύ πράσινο και μεγαλειώδης ιστορία. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ δείπνο.
5η μέρα: Χώρα - Αλεξανδρούπολη
6η μέρα: Αλεξανδρούπολη - Αθήνα
Μπουφέ πρόγευμα και αρχίζει το ταξίδι της επιστροφής, περνώντας από την πανέμορφη - παραθαλάσσια πόλη της Καβάλας με τη χαρακτηριστική μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, όπου θα μείνουμε για μια σύντομη επίσκεψη. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.
6η μέρα: Αλεξανδρούπολη - Αθήνα

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές-εκδροµές µε πολυτελές πούλµαν

  • Εισιτήρια πλοίου από/προς Αλεξανδρούπολη/Σαµοθράκη

  • Μια διανυκτέρευση στην Ξάνθη στο Z PALACE 5*, μια διανυκτέρευση στην Αλεξανδρούπολη στο RAMADA PLAZA THRAKI PALACE 5* και τρείς διανυκτερεύσεις στο NIKI BEACH 3* στη Σαµοθράκη.

  • Ηµιδιατροφή καθηµερινά ως ακολούθως: Μπουφέ πρόγευµα και δείπνο (ημιδιατροφή) στα ξενοδοχεία στη Ξάνθη και στην Αλεξανδρούπολη, πρωινό στο NIKI BEACH ένα γεύμα & δύο δείπνα σε τοπικά εστιατόρια της Σαµοθράκης

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών

  • Αρχηγός / Συνοδός

  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  •  O φόρος διανυκτέρευσης ανά δωμάτιο ανά διαν/ση 1,50, 3,00 ή 4,00 € ανάλογα την κατηγορία του.

  • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων.

* Στην αναχώρηση 7/9, διαμονή στο παραθαλάσσιο Samothraki Village 3*, στην Παλαιόπολη.

Τιμοκατάλογος

Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση

* Στην αναχώρηση 7/9, διαμονή στο παραθαλάσσιο Samothraki Village 3*, στην Παλαιόπολη.

Σημειώσεις:

  • Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να τροποποιηθεί, χωρίς να παραληφθεί οτιδήποτε από τα αναγραφόμενα.