ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΖΑΖ ΣΤΗΝ

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Αναχώρηση:
04/07

Αναχώρηση:
04/07

Επισκόπηση

Το Φεστιβάλ Τζαζ της Κοπεγχάγης μετατρέπει την Δανική πρωτεύουσα στο μεγαλύτερο Τζαζ κλαμπ στον κόσμο τον Ιούλιο του κάθε έτους. Κάθε καλοκαίρι από το 1979 , το Φεστιβάλ Τζαζ της Κοπεγχάγης θεωρείτε ένα από τα σημαντικότερα διεθνή μουσικά γεγονότα της Ευρώπης , που βασίζεται στην εξαιρετική καλλιτεχνική ποιότητα και στις νέες κυκλοφορίες τόσο στη Δανική όσο και στη διεθνή τζαζ.  Για 10 ημέρες (30/06-09/07/23) στην καρδιά του καλοκαιριού , το Φεστιβάλ Τζαζ της Κοπεγχάγης μεταμορφώνει την Πρωτεύουσα και της δίνει μια μελαγχολική νότα. Παρουσιάζει ένα ποικίλο και συναρπαστικό κατάλογο με πληθώρα καλλιτεχνών και όλα τα είδη του ουράνιου τόξου της τζαζ .Το φεστιβάλ περικλείει τη δανική πρωτεύουσα σε 130 χώρους, προσφέροντας ένα πλούσιο μουσικό γλέντι με συνολική επισκεψιμότητα πάνω από 200.000 άτομα(με αυξητικές τάσεις χρόνο με το χρόνο).Απολαύστε ζωντανή τζαζ στους δρόμους της πόλης, στα κλαμπ, τα καφέ ,τις αίθουσες συναυλιών καθώς και σε υπαίθριους νυχτερινούς χώρους – όλα στην καρδιά της ιστορικής Κοπεγχάγης. Ένα “μουσικό σούπερ μάρκετ” όπως κάποτε το ονόμασε ένας παρατηρητής , το φεστιβάλ φιλοξενεί πάνω από 1000 συναυλίες με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

Επισκόπηση

Το Φεστιβάλ Τζαζ της Κοπεγχάγης μετατρέπει την δανική πρωτεύουσα στο μεγαλύτερο Τζαζ κλαμπ στον κόσμο τον Ιούλιο του κάθε έτους. Κάθε καλοκαίρι από το 1979 , το Φεστιβάλ Τζαζ της Κοπεγχάγης θεωρείτε ένα από τα σημαντικότερα διεθνή μουσικά γεγονότα της Ευρώπης , που βασίζεται στην εξαιρετική καλλιτεχνική ποιότητα και στις νέες κυκλοφορίες τόσο στη Δανική όσο και στη διεθνή τζαζ.  Για 10 ημέρες (30/06-09/07/23) στην καρδιά του καλοκαιριού , το Φεστιβάλ Τζαζ της Κοπεγχάγης μεταμορφώνει την Πρωτεύουσα και της δίνει μια μελαγχολική νότα. Παρουσιάζει ένα ποικίλο και συναρπαστικό κατάλογο με πληθώρα καλλιτεχνών και όλα τα είδη του ουράνιου τόξου της τζαζ .Το φεστιβάλ περικλείει τη Δανική πρωτεύουσα σε 130 χώρους, προσφέροντας ένα πλούσιο μουσικό γλέντι με συνολική επισκεψιμότητα πάνω από 200.000 άτομα(με αυξητικές τάσεις χρόνο με το χρόνο).Απολαύστε ζωντανή τζαζ στους δρόμους της πόλης, στα κλαμπ, τα καφέ ,τις αίθουσες συναυλιών καθώς και σε υπαίθριους νυχτερινούς χώρους – όλα στην καρδιά της ιστορικής Κοπεγχάγης. Ένα “μουσικό σούπερ μάρκετ” όπως κάποτε το ονόμασε ένας παρατηρητής , το φεστιβάλ φιλοξενεί πάνω από 1000 συναυλίες με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.

1η μέρα 04/7 : ΑΘΗΝΑ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (Ξενάγηση πόλης) – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΖΑΖ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο στις 06:00 και ακολουθεί η πτήση στις 07:50 A3-750 με την AEGEAN για τη Κοπεγχάγη. Άφιξη στις 10:10 στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης και ξεκινάμε την γνωριμία μας με την συναρπαστική πόλη. Χτισμένη πάνω σε δύο νησιά, που συνδέονται με πέντε γέφυρες, η Κοπεγχάγη, αγαπά κάθε τι πρωτοποριακό και αποδέχεται όλες τις σύγχρονες τάσεις. Και αυτό φαίνεται. Η όψη της πόλης του διάσημου παραμυθά, Hans Christian Andersen, χαρακτηρίζεται από γραφικά αρχοντικά, προσεγμένους λιθόστρωτους δρόμους, εξαιρετικού ενδιαφέροντος μουσεία, σε συνδυασμό με μεταμοντέρνα συγκροτήματα, πάρκα και χιλιάδες ποδήλατα. Η Κοπεγχάγη είναι παραθαλάσσια, με την διαφορά, ότι η παραλία δεν βρίσκεται στην άκρη της πόλης, αλλά στην…μέση της. Ξεκινώντας από την πλατεία Δημαρχείου, περνάμε από το “Tivoli”, από τα παλαιότερα θεματικά πάρκα της Ευρώπης, και κατευθυνόμαστε προς το παλάτι “Amalienborg”, για να δούμε από κοντά την έδρα της βασιλικής οικογένειας, τον Καθεδρικό Ναό και το σύγχρονο κτίριο της Όπερας. Το διάσημο γλυπτό της Μικρής Γοργόνας, το περίφημο “DR Concert Hall” του αρχιτέκτονα Jean Nouvel, τα βραβευμένα κτίρια “VM Mountain” και “8Tallet”, σχεδιασμένα από τον Bjarke Ingels, το Νομισματοκοπείο, το ανάκτορο Ρόζενμπουργκ, και το Εθνικό Μουσείο είναι μερικά μόνο από τα σημεία ενδιαφέροντος. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση σας. Προτείνουμε μια πρώτη βόλτα στο πεζόδρομο της Στρόγκετ με τα πολυτελή καταστήματα και τα γραφικά δρομάκια ή στο παραδοσιακό λιμάνι Νυχάβν όπου οι παλιές αποθήκες έχουν μετατραπεί σε trendy καφέ & εστιατόρια. Μία μπύρα Karlsberg ή Tuborg σε κάποιο από αυτά είναι μία τυπική δανέζικη συνήθεια που σίγουρα θα την απολαύσετε και εσείς. Το βράδυ αφεθείτε στους ήχους της τζαζ που είναι διάχυτοί σε όλη την πόλη(απολαύστε ζωντανή τζαζ στους δρόμους της πόλης, στα κλαμπ, τα καφέ ,τις αίθουσες συναυλιών καθώς και σε υπαίθριους νυχτερινούς χώρους). Διανυκτέρευση.
1η μέρα 04/7 : ΑΘΗΝΑ – ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ (Ξενάγηση πόλης) – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΖΑΖ
2η μέρα 05/7 : ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ-ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΖΑΖ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αξιοποίησης της σημερινής μέρας για τους λάτρεις των αγορών που μπορούν να επωφεληθούν για shopping στα κομψά καταστήματα της πόλης με τα high end προϊόντα των διάσημων δανέζικων εταιριών όπως η Jensen ή η Bang & Olefsen. Θα σας εντυπωσιάσει σίγουρα, αν δεν το επισκεφθήκατε ήδη, το λιμάνι Nyhavn με τα πολύχρωμα σπίτια, που θυμίζει Άμστερνταμ, ενώ στη συνέχεια μπορείτε να κάνετε μια χαλαρή βόλτα στο χίπικο προάστιο Christiania. Επίσης θα σας ενθουσιάσει το κτίριο της Operaen (Όπερα) στο λιμάνι, το οποίο έχτισε ο Χένινγκ Λάρσεν το 2005 και το Norrebro ( ζωντανή και πολυπολιτισμική περιοχή ). Αν πάλι θέλετε να νοιώσετε τον ζωηρό παλμό της πόλης, περπατήστε στον διάσημο πεζόδρομο “Stroget”, που καταλήγει στη μεγάλη πλατεία, “Kongens Nytorv’, με πολλά καταστήματα γνωστών οίκων μόδας αλλά και εναλλακτικών νέων σχεδιαστών, ενώ ο παράλληλος δρόμος “Straedet” είναι γεμάτος με καφέ, αντίκες και γκαλερί με αντικείμενα μοντέρνας τεχνοτροπίας. Στην πολυπολιτισμική περιοχή “Norrebro”, μια πρώην εργατική συνοικία, που έχει μεταμορφωθεί σε ένα από τα πιο ζωντανά σημεία της πόλης, μπορείτε να απολαύσετε τον γευστικότερο καφέ. Από νωρίς το απόγευμα , αφεθείτε στους ήχους της τζαζ που είναι διάχυτοί σε όλη την πόλη(απολαύστε ζωντανή τζαζ στους δρόμους της πόλης, στα κλαμπ, τα καφέ ,τις αίθουσες συναυλιών καθώς και σε υπαίθριους νυχτερινούς χώρους). Διανυκτέρευση.
2η μέρα 05/7 : ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ-ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΖΑΖ
3η μέρα 06/7 : ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ(προαιρετική εκδρομή στα κάστρα)-ΑΘΗΝΑ
Ημέρα ελεύθερη και προτείνουμε προαιρετική εκδρομή στα σημαντικότερα κάστρα της Δανίας. Αρχικά θα μεταφερθούμε στο Κρόνμποργκ μόλις 40 χλμ. έξω από τη πόλη, γνωστό κυρίως από το έργο του Σαίξπηρ «Άμλετ». Βρίσκεται κοντά στην πόλη Χέλσινγκορ στα σύνορα της Δανίας με τη Σουηδία. Για την ακρίβεια, βρίσκεται στο νησί Ζηλανδίας, στο στενό του Όρεσουντ, το οποίο έχει μόλις 4 χιλιόμετρα πλάτος και το οποίο βρισκόταν σε στρατηγικό σημείο ανάμεσα στη Βόρεια και τη Βαλτική θάλασσα. Από το 2000 έχει συμπεριληφθεί από την UNESCO στον κατάλογο των Μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς. Το κάστρο έχει μεγάλη συμβολική σημασία για τους Δανούς και έπαιξε ρόλο-κλειδί στη ιστορία της Βόρειας Ευρώπης από τον 16ο έως το 18ον αιώνα. Έχει παραμείνει άθικτο έως σήμερα και έχει μείνει γνωστό, γιατί ο Σαίξπηρ τοποθέτησε εκεί, στο κάστρο της Ελσινόρης, τα γεγονότα της τραγωδίας του «Άμλετ». Καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από πυρκαγιά και ανοικοδομήθηκε από τον Χριστιανό Δ της Δανίας. Ακολουθεί επίσκεψη στο κάστρο Frederiksborg, που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως το πιο εντυπωσιακό κάστρο που υπάρχει. Χτίστηκε αρχικά με σκοπό να είναι η θερινή κατοικία του βασιλιά Φρειδερίκου του 2ου και στη συνέχεια ανοικοδομήθηκε στην σημερινή του μορφή από τον γιο του, τον βασιλιά Χριστιανό τον 4ο. Η μεγαλοπρέπεια του ήταν ο βασικός λόγος που η εκκλησία του κάστρου επιλέχτηκε για τη γαμήλια τελετή του νεότερου γιου της βασίλισσας της Δανίας πρίγκηπα Joakim το 1995. Νωρίς το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης για να επιστρέψουμε με την πτήση A3-753 της AEGEAN στις 17.35. Άφιξη στην Αθήνα στις 21.45.
3η μέρα 06/7 : ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ(προαιρετική εκδρομή στα κάστρα)-ΑΘΗΝΑ

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κοπεγχάγη και Κοπεγχάγη-Αθήνα (συμπεριλαμβάνεται χειραποσκευή 8 κιλά και βαλίτσα 23 κιλά)
 • Εκδρομές-ξεναγήσεις , σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Zleep Hotel Copenhagen Arena 4*
 • Πρωινό καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Αρχηγός/συνοδός
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Φόροι αεροδρομίων , επίναυλος καυσίμων , φόρος διαμονής (210 ευρώ ανά άτομο).
 • Η προαιρετική εκδρομή της 3ης ημέρας (55 ευρώ ανά άτομο).
 • Είσοδοι σε μουσεία , μνημεία , αξιοθέατα

Τιμοκατάλογος

EARLY BOOKING  τιμές, για κρατήσεις που θα επιβεβαιωθούν έως 05/6/23 !!!!

Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση

*Οι τιμές των παιδιών, ισχύουν όταν αυτά αποτελούν 3ο ή 4ο άτομο.

Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση