ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ
ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ

ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναχωρήσεις:
02, 03/05

Αναχωρήσεις:
02, 03/05

Επισκόπηση

Παλιά Πόλη Κέρκυρας – Μουσείο Ασιατικής Τέχνης – Εργαστήριο Κουμκουάτ – Παλαιοκαστρίτσα – Κασσιόπη – Ανάκτορα Mon Repos – Κανόνι – Ποντικονήσι – Μουσείο Casa Parlante

4 ήμερη και 5 ήμερη αεροπορική εκδρομή

Επισκόπηση

Παλιά Πόλη Κέρκυρας – Μουσείο Ασιατικής Τέχνης – Εργαστήριο Κουμκουάτ – Παλαιοκαστρίτσα – Κασσιόπη – Ανάκτορα Mon Repos – Κανόνι – Ποντικονήσι – Μουσείο Casa Parlante

4 ήμερη και 5 ήμερη αεροπορική εκδρομή

1η μέρα - Μ. Πέμπτη: Αθήνα - Παλιά Πόλη Κέρκυρας (Μνημείο Unesco) – Μουσείο Ασιατικής Τέχνης
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την αρχοντική Κέρκυρα. Άφιξη στο νησί των Φαιάκων και πρώτη γνωριμία με την πόλη της Κέρκυρας. Η Παλιά Πόλη είναι ένα υπαίθριο μουσείο από μόνη της, το οποίο μαγεύει τους επισκέπτες. Αποτελεί τη μοναδική τέτοιας έκτασης ελληνική πόλη που διατηρεί σχεδόν το σύνολο του ιστορικού οικιστικού ιστού της, με κτίσματα των 17ου - 19ου αι., αναδεικνύοντας την ιδιαίτερη ιστορική συγκυρία που τη διαμόρφωσε. Η παλιά πόλη της Κέρκυρας και τα δυο φρούρια (παλαιό και νέο) ανήκουν πλέον στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η παλιά Πόλη παρέμεινε στην Κατοχή των Βενετών μέχρι το 1797 και όλες αυτές οι σημαντικές περίοδοι αποτυπώθηκαν στην αρχιτεκτονική του τόπου. Μικρά και στενά καντούνια, επιβλητικές πλατείες, μαγαζιά, μουσεία, εστιατόρια, η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα είναι μόνο μερικά από τα σημεία που βρίσκονται μέσα στη Παλιά Πόλη. Χρόνος για να ανακαλύψουμε τις ομορφιές της πόλης και να απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο μουσείο ασιατικής τέχνης (έξοδα ατομικά). Το μουσείο στεγάζεται στα επιβλητικά Ανάκτορα των Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου και είναι το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην τέχνη και τις αρχαιότητες της Ασίας. Τα εκθέματα καθώς και οι αίθουσες του ανακτόρου θα σας εντυπωσιάσουν. Μετά από αυτή την μοναδική εμπειρία, ελεύθερος χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά) στα αμέτρητα εστιατόρια που υπάρχουν στην πόλη δοκιμάζοντας τοπικές σπεσιαλιτέ. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας Mon Repos 5*, ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ.
1η μέρα - Μ. Πέμπτη: Αθήνα - Παλιά Πόλη Κέρκυρας (Μνημείο Unesco) – Μουσείο Ασιατικής Τέχνης
2η μέρα - Μ. Παρασκευή: Εργαστήριο Κουμκουάτ - Παλαιοκαστρίτσα – Κασσιόπη
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε την εκδρομή μας για το βόρειο τμήμα του νησιού. Στην διαδρομή μας θα περάσουμε από το εργαστήριο KOUM KOUAT, το σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας. Ένας ωοειδούς σχήματος πορτοκαλί καρπός με γεύση λίγο όξινη και γλυκιά. Τον καρποφορεί ένα εσπεριδοειδές δέντρο, με ρίζες στην Κίνα και την Ιαπωνία, το οποίο καλλιεργείται εκτεταμένα σχεδόν έναν αιώνα στο νησί. Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε αλλά και να αγοράσετε παραδοσιακά προϊόντα κουμκουάτ. Συνεχίζουμε στην γραφική Παλαιοκαστρίτσα, επίγειο παράδεισο με έξι γραφικούς όρμους. Ψηλά στο βράχο, προβάλλει η Μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Η παραλία φημίζεται για τα κρύα νερά της και μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας, αν αντέχετε να δοκιμάσετε την θερμοκρασία του νερού βουτώντας μόνο το χέρι σας ή το πόδι σας. Αφού βγάλουμε τις απαραίτητες φωτογραφίες, ακολουθούμε μία εκπληκτική διαδρομή μέσα στην ανοιξιάτικη φύση για να φθάσουμε στην γραφική παραλιακή κωμόπολη Κασσιόπη. Χρόνος για βόλτα και γεύμα (έξοδα ατομικά) και επιστροφή μέσω μίας πανέμορφής παραθαλάσσιας διαδρομής απολαμβάνοντας την ανατολική πλευρά του νησιού. Δείπνο στο ξενοδοχείο νωρίς και αναχωρούμε για την πόλη, με την κατανυκτική ατμόσφαιρα και τους Επιτάφιους που συναντώνται στη Σπιανάδα, δημιουργώντας ένα συναίσθημα μοναδικό!
2η μέρα - Μ. Παρασκευή: Εργαστήριο Κουμκουάτ - Παλαιοκαστρίτσα – Κασσιόπη
3η μέρα - Μ. Σάββατο: Πόλη (Κανάτια) – Ανάκτορα Mon Repos – Κανόνι - Ποντικονήσι
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για τη Λιτανεία του Σκηνώματος του Αγ. Σπυρίδωνα στην πόλη της Κέρκυρας. Μπάντες συνοδεύουν και πιστοί ακολουθούν από τον “Άγιο” μέχρι το Φρούριο. Στις 11:00 από κάθε γωνιά της πόλης ακούγεται ο ήχος των κανατιών που σπάνε οι ντόπιοι, οι καμπάνες ηχούν, οι μπάντες παιανίζουν χαρμόσυνα εμβατήρια. Όλη η πόλη γιορτάζει την πρώτη Ανάσταση! Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Mon Repos (έξοδα ατομικά) με τους ολάνθιστους κήπους και το επιβλητικό κτίριο του 19ου αιώνα (1831), κατοικίας της Πριγκίπισσας Σίσσυ. Στα περίπου 258 στρέμματα που περιβάλλουν τα ανάκτορα υπολογίζεται ότι υπάρχουν περισσότερα από 2000 είδη φυτών και δέντρων, ενώ δίπλα δεσπόζει ο αρχαιότερος ναός της Κέρκυρας, αφιερωμένος στην θεά Ήρα, εξού και Παλαιόπολη. Συνεχίζουμε για το Κανόνι, με θέα την Μονή Βλαχέρνας και το Ποντικονήσι. Δεν γίνεται να είστε στην Κέρκυρα και να μην έχετε μία φωτογραφία από αυτό το σημείο. Οι πιο τολμηροί, μπορείτε να φθάσετε ως την πεζογέφυρα της Βλαχέρνας και από εκεί να επιβιβαστείτε στα καραβάκια όπου σε λιγότερο από πέντε λεπτά θα σας μεταφέρουν στο διάσημο Ποντικονήσι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση και το βράδυ παρακολούθηση της Αναστάσιμης Ακολουθίας. Ακολουθεί εορταστικό Αναστάσιμο δείπνο στο ξενοδοχείο.
3η μέρα - Μ. Σάββατο: Πόλη (Κανάτια) – Ανάκτορα Mon Repos – Κανόνι - Ποντικονήσι
4η μέρα - Κυριακή Πάσχα: Πασχαλιάτικη γιορτινή μέρα - Βόλτα στη Σπιανάδα
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Λαμπριάτικη μέρα και χαρείτε την γιορτινή ατμόσφαιρα και απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου καθώς οι οβελίες σουβλίζονται στους χώρους του, όπως προστάζει η παράδοση! Πασχαλινό γεύμα με γλέντι, χορό, τραγούδι και λαμπριάτικα εδέσματα. Το απόγευμα βόλτα στην πόλη για σεργιάνι στα καντούνια και την περίφημη πλατεία Σπιανάδα, τη μεγαλύτερη της Ελλάδας. Αν είστε τυχεροί, μπορείτε να πετύχετε και ένα παιχνίδι κρίκετ, συνηθίζεται εδώ. Απολαύστε τον καφέ σας στο κοσμικό Λιστόν χτισμένο από Γάλλους, με θέα την Πλατεία και το Φρούριο και αφεθείτε στην μαγεία που μόνο η Κέρκυρα μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της.
4η μέρα - Κυριακή Πάσχα: Πασχαλιάτικη γιορτινή μέρα - Βόλτα στη Σπιανάδα
5η μέρα – Δευτέρα του Πάσχα: Παλιά Πόλη Κέρκυρας – Μουσείο Casa Parlante – Αθήνα
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα χανόμαστε πάλι στα στενά δρομάκια της συνοικίας Καμπιέλο με τα καλοδιατηρημένα νεοκλασικά αρχοντικά με Βενετικές και Αγγλικές επιρροές. Ένα ταξίδι στον χρόνο θυμίζοντας Νάπολη με τις απλωμένες μπουγάδες στα αντικριστά παράθυρα. Σε ένα από τα αρχοντικά του 19ου αιώνα βρίσκεται και το μουσείο Casa Parlante, το πιο ζωντανό μουσείο της Κέρκυρας (επίσκεψη εφόσον είναι σε λειτουργία – έξοδα ατομικά). “Καλώς ήρθατε! Παρακαλώ, περάστε! Ο Κόντε θα είναι μαζί σας σύντομα. Θα ήταν χαρά του να τον συναντήσετε μαζί με την Κοντέσα στη σάλα για τσάι.” Αυτά και άλλα πολλά θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε και να δείτε μιας και αναπαρίσταται η καθημερινότητα των ευγενών του νησιού σε όλες τις εκφάνσεις της. Με κινούμενες ανθρώπινες φιγούρες ρομποτικής τεχνολογίας, αλλά και με την πιστή διακόσμηση και επίπλωση, το Casa Parlante υπόσχεται να σας προσφέρει την πραγματική εικόνα της Κέρκυρας μιας άλλης εποχής. Οι παραδόσεις του νησιού ξεδιπλώνονται μπροστά σας ξυπνώντας όλες τις αισθήσεις σας, μέσα από μία αυθεντική εμπειρία από εικόνες, ήχους και μυρωδιές. Το σπίτι θα ζωντανέψει μπροστά στα μάτια σας… Ακούστε τα παιδιά της οικογένειας να παίζουν μουσική, μυρίστε τα αρώματα που αναδύονται από την κατσαρόλα της μαγείρισσας, διαβάστε τα νέα από την εφημερίδα του Κόντε… Αργότερα, ελεύθερος χρόνος για τα τελευταία ψώνια και σουβενίρ στην παλιά πόλη και μετάβαση στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για την Αθήνα.
5η μέρα – Δευτέρα του Πάσχα: Παλιά Πόλη Κέρκυρας – Μουσείο Casa Parlante – Αθήνα

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κέρκυρα-Αθήνα µε Sky Express ή με Aegean  µε δικαίωμα ανά επιβάτη μίας (1) αποσκευής μέχρι 20 κιλά και μίας (1) χειραποσκευής μέχρι 8 κιλά
  • Μεταφορές – εκδρομές ως ανωτέρω πρόγραμμα µε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο Mon Repos 5*
  • Μπουφέ πρόγευμα & δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Αναστάσιμο Δείπνο & Πασχαλινό Γεύμα στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδροµίου € 54 κατ’ άτοµο
  • εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση), θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.

Τιμοκατάλογος

Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση
Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση
Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση

Συνοπτικό πρόγραμμα 4ημερης εκδρομής

1η μέρα – Μ. Παρασκευή: Αθήνα – Παλαιοκαστρίτσα – Κασσιόπη

2η μέρα – Μ. Σάββατο: Πασχαλινό Έθιμο Μπότηδες (Κανάτια) – Ανάκτορα Mon Repos – Κανόνι

3η μέρα – Κυριακή Πάσχα: Πασχαλιάτικη γιορτινή μέρα – Βόλτα στην πλατεία Σπιανάδα

4η μέρα – Δευτέρα του Πάσχα: Μουσείο Ασιατικής Τέχνης – Παλιά Πόλη Κέρκυρας – Αθήνα