ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ

ΛΗΜΝΟ

Αναχωρήσεις:
13, 14/04

Αναχωρήσεις:
13, 14/04

Επισκόπηση

Το νησί του Ηφαίστου και του Φιλοκτήτη

Επισκόπηση

Το νησί του Ηφαίστου και του Φιλοκτήτη

Μ. Πέμπτη: Αθήνα - Λήμνος - Σαρδές
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Λήμνο. Άφιξη στο αεροδρόμιο και κατευθυνόμαστε προς το γραφικό χωριό Σαρδές, όπου φημίζεται για τα ταβερνάκια του με σπεσιαλιτέ το κυνήγι, στα βορειοδυτικά του νησιού. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό (έξοδα ατομικά). Στη συνέχεια εγκατάσταση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας DIAMANTIDIS HOTEL 4*. Ξεκούραση και το βράδυ πεζή θα μεταβούμε στην Αγία Τριάδα για να παρακολουθήσουμε τη Λειτουργία των 12 Ευαγγελίων.
Μ. Πέμπτη: Αθήνα - Λήμνος - Σαρδές
Μ. Παρασκευή: Μύρινα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με πρωτεύουσα του νησιού την Μύρινα (μαζί με τους ταξιδιώτες που έρχονται στις 14/4). Εκεί θα δούμε τον Ρωμαϊκό και τον Τούρκικο γιαλό, καθώς και τα εκπληκτικά αρχοντικά της Μύρινας που βρίσκονται στην παραλία. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα, καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βραδάκι παρακολούθηση του Επιταφίου, στην Αγία Τριάδα.
Μ. Παρασκευή: Μύρινα
Μ. Σάββατο: Πολιόχνη - Μούδρο – Κοντοπούλι - Καβείριο - Κότσινα
Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε την εκδρομή μας στο ανατολικό κομμάτι του νησιού και επισκεπτόμαστε την Πολιόχνη, που θεωρείται η αρχαιότερη ευρωπαϊκή πόλη. Σύμφωνα με την ιστορία, όταν υπήρχε κάποιο ζήτημα σχετικά με την πόλη, οι κάτοικοι της Πολιόχνης συγκεντρώνονταν σε ένα χώρο με λίθινα έδρανα για να πάρουν αποφάσεις. Αυτό τον χώρο οι αρχαιολόγοι τον ονόμασαν ‘Βουλευτήριο’ και θεωρείται η αρχαιότερη κατασκευή όπου μαζεύονταν οι άνθρωποι για να συζητήσουν τα προβλήματα του τόπου τους. Συνεχίζουμε για την παλιά πρωτεύουσα της Λήμνου, τον Μούδρο. Εκεί βρίσκεται ένα απολιθωμένο δάσος ηλικίας περίπου 20 εκατομμυρίων χρόνων, καθώς και ο κόλπος του Μούδρου, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της χώρας. Πλήρως εξοπλισμένη πόλη με υποδομές, ταβέρνες και καφετέριες είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες του. Στα γραφικά δρομάκια θα συναντήσετε παραδοσιακά κτίρια και τις εκκλησίες της Ευαγγελίστριας και των Ταξιαρχών, ενώ θα επισκεφθούμε το καλοβαλμένο διατηρημένο συμμαχικό νεκροταφείο. Στη συνέχεια στάση στο χωριό Κοντοπούλι, ένα από τα πιο ζωντανά χωριά του νησιού, για να επισκεφθούμε το Εργαστήρι Αγγειοπλαστικής. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα παραδοσιακό αποστακτήριο «λακαριό», οπού θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ντόπιο ούζο και ρακί σε συνδυασμό με εκλεκτά μεζεδάκια, ενώ παράλληλα θα μας συντροφεύει ένα βίντεο, που θα προβάλλει όλη τη διαδικασία παραγωγής του ούζου/ρακί. Επόμενη επίσκεψη στον ιερό χώρο των Καβείρων, στο ακρωτήρι Χλόη της Λήμνου, απέναντι ακριβώς από το Καβείριο της Σαμοθράκης και σε απόλυτη τριγωνική διάταξη με το αντίστοιχο ιερό της Ίμβρου. Στη θέση αυτή το τοπίο είναι άγριο και εντυπωσιακό και προκαλεί δέος στους ανθρώπους που στέκουν αντιμέτωποι με τις αθάνατες δυνάμεις της Φύσης και του Θεού. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το χωριό Κότσινα. Στην όμορφη διαδρομή μας, θα περάσουμε από την Αλυκή, η οποία ήταν για αιώνες η κύρια πηγή αλατιού για τους κατοίκους, που συγκεντρώνονταν από όλο το νησί για να συλλέξουν το πολύτιμο αλάτι. Σήμερα στην περιοχή μπορεί κανείς να παρατηρήσει εκατοντάδες είδη πουλιών που την χρησιμοποιούν ως στάση για το μεγάλο ταξίδι της μετανάστευσης, ενώ στην Αλυκή έχει παρατηρηθεί ένα από τα μεγαλύτερα σμήνη ροζ φλαμίνγκο στην Ελλάδα. Φθάνοντας στον Κότσινα, εδώ όπου έχουν απομείνει λίγες ψαροκαλύβες και η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, στη θέση που άλλοτε βρισκόταν μια ισχυρή Βυζαντινή Πολιτεία. Η νέα πόλη του Κότσινα οχυρώθηκε με Κάστρο που φτιάχτηκε μάλλον από τους Ενετούς για να προστατεύονται από της ληστρικές επιδρομές των πειρατών, αλλά και των κατά καιρούς επίδοξων κατακτητών. Στο λόφο που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Κότσινα εξορυσσόταν από τα αρχαία χρόνια ένα είδος πηλού που είχε γίνει γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και ονομαζόταν «ΛΗΜΝΙΑ ΓΗ». Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία της Ανάστασης στον Μητροπολίτικο ναό Αγίας Τριάδος και ακολουθεί Αναστάσιμο Δείπνο σε ταβέρνα της περιοχής.
Μ. Σάββατο: Πολιόχνη - Μούδρο – Κοντοπούλι - Καβείριο - Κότσινα
Κυριακή του Πάσχα: Νέα Κούταλη - Τσιμάντρια
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Πρωινό στο ξενοδοχείο και διερχόμενοι από το όμορφο παλιό χωριό Κοντιά με τους μύλους στους λόφους του και τα καλοχτισμένα σπίτια, φτάνουμε στη Νέα Κουτάλη, την πατρίδα πολλών προσφύγων από την Μικρά Ασία και της οικογένειας του ξακουστού Κουταλιανού, κτισμένο στην πλαγιά ενός πευκόφυτου λόφου. Κτίστηκε το 1926 από πρόσφυγες που ήρθαν από την Κούταλη της Προποντίδας, κουβαλώντας μία μακραίωνη ναυτική παράδοση, της οποίας αποδείχθηκαν άξιοι συνεχιστές, όταν για δεκαετίες απ’ τη νέα τους πατρίδα όργωναν την Μεσόγειο ως σφουγγαράδες. Εδώ θα επισκεφθούμε την πολύ ωραία έκθεση σπογγαλιείας στο μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και αργότερα θα μεταβούμε στο παραδοσιακό χωριό Τσιμάντρια για το Πασχαλινό μας γεύμα. Επιστροφή το απόγευμα στη Μύρινα και χρόνος ελεύθερος.
Κυριακή του Πάσχα: Νέα Κούταλη - Τσιμάντρια
Δευτέρα του Πάσχα: Προϊστορική Μύρινα - Παραδοσιακό εργαστήριο γλυκών Αχιλαδέλλης - Σαρδές
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε τη μέρα μας με πεζή επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της προϊστορικής Μύρινας και στο παραδοσιακό τοπικό Λημνιακό εργαστήριό Αχιλαδέλλης με ντόπια γλυκά από το 1945 (έξοδα ατομικά). Οι ταξιδιώτες μας που αναχωρούν στις 17/4 θα μεταβούν στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής τους, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταβούν στο γραφικό χωριό Σαρδές, όπου φημίζεται για τα ταβερνάκια του με σπεσιαλιτέ το κυνήγι. Επιστροφή το απόγευμα στη Μύρινα και χρόνος ελεύθερος.
Δευτέρα του Πάσχα: Προϊστορική Μύρινα - Παραδοσιακό εργαστήριο γλυκών Αχιλαδέλλης - Σαρδές
Τρίτη του Πάσχα: Λήμνος - Αθήνα
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για την Αθήνα, αφήνοντας πίσω με τις απίστευτες εικόνες γαλήνης και ομορφιάς του νησιού.
Τρίτη του Πάσχα: Λήμνος - Αθήνα

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Λήμνος-Αθήνα µε Sky Express µε δικαίωμα ανά επιβάτη μίας (1) αποσκευής μέχρι 20 κιλά και μίας (1) χειραποσκευής μέχρι 8 κιλά
  • Μεταφορές – εκδρομές ως ανωτέρω πρόγραμμα µε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο κεντρικό Diamantidis Hotel 4*
  • Μπουφέ πρωινό, καθημερινά, Πασχαλινό Γεύμα + Αναστάσιμο Δείπνο
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδροµίου € 52 κατ’ άτοµο
  • Φόρος διανυκτέρευσης € 3,00 / δωμάτιο / διανυκτέρευση.

Τιμοκατάλογος

Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση
Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση