ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ

ΚΡΗΤΗ

Αναχώρηση:
13/04

Αναχώρηση:
13/04

Επισκόπηση

Ο Γύρος της Κρήτης

7 ήμερη αεροπορική εκδρομή (adults only 16+)

Επισκόπηση

Ο Γύρος της Κρήτης

7 ήμερη αεροπορική εκδρομή (adults only 16+)

Μεγ. Πέμπτη: Αθήνα - Ηράκλειο – Ενυδρείο - Ελούντα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί για την πτήση μας για το Ηράκλειο. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και μεταφερόμαστε στο εντυπωσιακότατο ενυδρείο (έξοδα ατομικά), ένα από τα μεγαλύτερα, πιο πλούσια και από της μεγαλύτερης περιεκτικότητας από τον θαλάσσιο κόσμο της Μεσογείου - και όχι μόνο - σε όλη την Ευρώπη. Αφού θαυμάσουμε αυτό το εξαιρετικό αξιοθέατο του Ηρακλείου, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα (έξοδα ατομικά). Μεταφορά στην Ελούντα και τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο μας ELOUNDA VILLAGE 5* Deluxe και το βράδυ μπουφέ δείπνο με νηστίσιμα και μη εδέσματα.
Μεγ. Πέμπτη: Αθήνα - Ηράκλειο – Ενυδρείο - Ελούντα
Μεγ. Παρασκευή: Οροπέδιο Λασιθίου – Μουσείο Λυχνοστάτης – Άγιος Νικόλαος
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και υπέροχη διαδρομή στο Όρος Δίκτη. Μπροστά μας αντικρίζουμε μια πανέμορφη και εύφορη έκταση, γεμάτη καρυδιές, μηλιές, ανεμόμυλους και σπάνια βλάστηση. Γραφικά χωριουδάκια, εκκλησίες, μοναστήρια που κυριολεκτικά περικυκλώνουν το Οροπέδιο του Λασιθίου. Όλη η Κρητική Γη σε αρμονία. Εδώ, σύμφωνα με τη μυθολογία, γεννήθηκε ο Δίας στο Δικταίον Άντρον. Επόμενος σταθμός είναι ένα εξαιρετικό υπαίθριο μουσείο στα ανατολικά της Χερσονήσου (έξοδα ατομικά). Θα μας εντυπωσιάσουν τα εκθέματα του, που με αγάπη και φροντίδα παρουσιάζουν οι κάτοχοί του και δείχνουν τη ζωή των Κρητικών της περιοχής στο πέρασμα των χρόνων. Συνεχίζουμε για τον ειδυλλιακό Αγ. Νικόλαο όπου χρόνος για γεύμα (έξοδα ατομικά). Περιήγηση στο κάστρο και τα παλιά σπιτάκια και επιστρέφουμε νωρίς το απόγευμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, Νηστίσιμο δείπνο και παρακολούθηση της Ακολουθίας του Επιταφίου.
Μεγ. Παρασκευή: Οροπέδιο Λασιθίου – Μουσείο Λυχνοστάτης – Άγιος Νικόλαος
Μεγ. Σάββατο: Σητεία - Μονή Τοπλού - Βάι
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Σητεία, την πατρίδα του Βιτσέντζου Κορνάρου και του Ερωτόκριτου. Χτισμένη αμφιθεατρικά, στον μυχό του ομώνυμου Κόλπου με το Βενετσιάνικο φρούριο του Καζαρμά και τα ερείπια του μινωικού πολιτισμού. Σήμερα διατηρεί την παράδοση της ενώ ταυτόχρονα εκσυγχρονίζεται. Λίγο έξω από την Σητεία βρίσκεται η Μονή Τοπλού μια από τις πλουσιότερες και μεγαλύτερες Μονές της Κρήτης, με το χαρακτηριστικό κωδωνοστάσιο. Συνεχίζουμε για το φοινικόδασος του Βάι, το λεγόμενο “Αισθητικό Δάσος”, μια καταπράσινη όαση με χιλιάδες φοίνικες που καταλήγουν στην πανέμορφη αμμουδιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο μπουφέ και μετά παρακολούθηση της Αναστάσιμης Ακολουθίας.
Μεγ. Σάββατο: Σητεία - Μονή Τοπλού - Βάι
Κυριακή Πάσχα: Σπιναλόγκα - Κρητική Πασχαλιά – Άγ. Νικόλαος
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Πλούσιο πρόγευμα. Ξεκινάμε τη μέρα μας με επίσκεψή στη Σπιναλόγκα, απέναντι από την Ελούντα, όπου θα περάσουμε με πλοιάριο (έξοδα ατομικά). Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα και αξιόλογα σημεία της Κρήτης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος στους όμορφους και πολυτελείς χώρους του ξενοδοχείου. Απολαύστε την ομορφιά της Κρητικής Γης. Δίπλα στην πισίνα έχει αρχίσει το ψήσιμο του οβελία, προσφέρονται μεζεδάκια και ρακί και το γλέντι ξεκινά. Παραδοσιακό πασχαλινό γεύμα με πρωταγωνιστή τον οβελία και ζωντανή μουσική! Το απογευματάκι σας προτείνουμε μια βόλτα στο γραφικό λιμανάκι του Αγ. Νικολάου.
Κυριακή Πάσχα: Σπιναλόγκα - Κρητική Πασχαλιά – Άγ. Νικόλαος
Δευτέρα: Ηράκλειο - Κνωσός - Αρχάνες - Ρέθυμνο
Πλούσιο πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού (έξοδα ατομικά), το κέντρο του Μινωικού πολιτισμού. Συνεχίζουμε για καφέ στο παραδοσιακό χωριό Αρχάνες και για περιήγηση στην πόλη του Ηρακλείου. Θα δούμε τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη στον προμαχώνα Μαρτινέγκο, την παραλιακή με το ενετικό κάστρο, την κρήνη του Μοροζίνι κ.α. Συνεχίζουμε μέσω του αυτοκινητοδρόμου για το Ρέθυμνο. Άφιξη και εγκατάσταση στο υπερπολυτελές AQUILA RYTHIMNA BEACH 5* Deluxe στον Αδελιανό κάμπο. Το βράδυ πλούσιο δείπνο και μπουφέ.
Δευτέρα: Ηράκλειο - Κνωσός - Αρχάνες - Ρέθυμνο
Τρίτη: Μονή Αρκαδίου – Ρέθυμνο – Φορτέτσα
Μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στη μονή Αρκαδίου, ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια της Κρήτης και πνευματικό φάρο για τον Ελληνισμό κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Συνεχίζουμε για το Ρέθυμνο. Τα τείχη διακρίνονται και η παλιά πόλη με τα στενά σοκάκια της μας περιμένει. Η πρώτη επαφή είναι κυριολεκτικά μαγευτική, κρύβει πολλές ομορφιές και αξιοθέατα. Συνδυάζοντας στοιχεία Βενετσιάνικης και Οθωμανικής αρχιτεκτονικής, μικροσκοπικά γραφικά δρομάκια, παλιούς μιναρέδες, περίτεχνες κρήνες και φυσικά το Ενετικό λιμάνι, την Φορτέτσα του 1973 κ.α. Χρόνος ελεύθερος για καφεδάκι, ρακές και γεύμα (έξοδα ατομικά) και επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο για να χαρείτε τις ανέσεις του υπερπολυτελούς συγκροτήματος. Το βράδυ πλουσιοπάροχο δείπνο με μπουφέ.
Τρίτη: Μονή Αρκαδίου – Ρέθυμνο – Φορτέτσα
Τετάρτη: Λίμνη Κουρνά – Μουρνιές – Χανιά - Τάφοι Βενιζέλων - Αθήνα
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για την μαγευτικής ομορφιάς λίμνη Κουρνά. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο χωριό Μουρνιές, όπου θα δούμε (εξωτερικά) το σπίτι που γεννήθηκε ο Ελ. Βενιζέλος και μετέπειτα θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη των Χανίων, από τη Δημοτική αγορά του 1913 (ανάλογη της Μασσαλίας) μέχρι την εκκλησία της Τριμάρτυρης και το βενετσιάνικο λιμάνι με τα πολλά αρχοντικά και τα γραφικά καφέ σε μία σύνθεση μοναδικής ποιητικής ομορφιάς. Παραδοσιακά σπίτια, εκκλησιές, δαιδαλώδη καλντερίμια, κάστρα, τείχη, μουσεία, νεοκλασικά και βενετσιάνικα αρχοντικά. Τα Χανιά έχουν πάντα κάτι για τον καθένα. Χρόνος για καφέ και γεύμα (έξοδα ατομικά) και ανηφορίζοντας από την αρχοντική συνοικία Χαλέπα θα φτάσουμε στο άλσος του Προφήτη Ηλία με την πανοραμική θέα, τους περίφημους Τάφους των Βενιζέλων και το άγαλμα της Ελευθερίας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο των Χανίων και παίρνουμε την πτήση της επιστροφής για την Αθήνα.
Τετάρτη: Λίμνη Κουρνά – Μουρνιές – Χανιά - Τάφοι Βενιζέλων - Αθήνα

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Ηράκλειο-Χανιά-Αθήνα µε Sky Express µε δικαίωμα ανά επιβάτη μίας (1) αποσκευής μέχρι 20 κιλά και μίας (1) χειραποσκευής μέχρι 8 κιλά
 • Μεταφορές – εκδρομές ως ανωτέρω πρόγραμμα µε πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Διαμονή στο πολυτελές Aquilla Elounda Village 5* στην Ελούντα και στο Aquilla Rithymna Beach 5* στο Ρέθυμνο
 • Μπουφέ πρωινό και ένα κύριο φαγητό καθημερινά (ημιδιατροφή)
 • Tο Πασχαλινό γεύμα με γλέντι την Κυριακή του Πάσχα, στη θέση της ημιδιατροφής της ημέρας με ζωντανή μουσική από ορχήστρα, κέρασμα με ορεκτικά, ούζα, μπύρες, ρακές και μεζέδες
 • Welcome drink, καλάθι με φρούτα, ένα μπουκάλι κρασί, καλάθι με τσουρέκι, αυγά και λαμπάδα κατά την άφιξη
 • Ελεύθερη είσοδος στο γυμναστήριο και την σάουνα
 • Αρχηγός / Συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίου € 78 κατ’ άτομο
 • O φόρος διανυκτέρευσης 4 € ανά δωμάτιο ανά διαν/ση
 • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων

Τιμοκατάλογος

Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση
Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση