ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ
ΟΛΥΜΠΙΑ

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ

ΟΛΥΜΠΙΑ

Αναχώρηση:
03/05

Αναχώρηση:
03/05

Επισκόπηση

Τριπόταμα – Δάσος Φολόης – Ολυμπία – Ανδρίτσαινα – Επικούρειος Απόλλων – Κατάκολο – Πύργος – Κυπαρισσία – Παλιός Νερόμυλος

4 ήμερη οδική εκδρομή

Επισκόπηση

Τριπόταμα – Δάσος Φολόης – Ολυμπία – Ανδρίτσαινα – Επικούρειος Απόλλων – Κατάκολο – Πύργος – Κυπαρισσία – Παλιός Νερόμυλος

4 ήμερη οδική εκδρομή

1η ΗΜΕΡΑ Μ. Παρασκευή: Αθήνα - Τριπόταμα - Δάσος Φολόης – Ολυμπία
Αναχώρηση 08.00 από Αθήνα για τον Νομό Ηλείας. Διασχίζοντας πρώτα τα βουνά της Αρκαδίας φθάνουνε στα Τριπόταμα. Εκεί συναντούνται τρεις ποταμοί ο Ερύμανθος, ο Αροάνιος και ο Σειραίος δημιουργώντας ένα μοναδικό φυσικό τοπίο. Βόλτα και περίπατο στα ορεινά Τριπόταμα, μέσα σε πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Μέσω της Λαμπείας (Δίβρη), ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ηλείας, η πανέμορφη διαδρομή μας οδηγεί στο παραμυθένιο δάσος της Φολόης για να περπατήσουμε ανάμεσα στις βελανιδιές των Κενταύρων. Σύμφωνα με τη μυθολογία το δάσος της Φολόης πήρε το όνομά του από τον Κένταυρο Φόλο που κατοικούσε εκεί. Είναι το μοναδικό δρυοδάσος στα Βαλκάνια, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη με έκταση 42.000 στρέμματα και ενταγμένο στο δίκτυο Νatura 2000. Σύμφωνα με τους ντόπιους, στο δάσος υπάρχουν 5 εκατομμύρια δέντρα, η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι «καπέλη», όπως λένε τη βελανιδιά. Δεν έχει νόημα να αρχίσετε να μετράτε, δεχτείτε αυτό τον αριθμό και απολαύστε τη μεγαλοπρέπειά τους. Χρόνος για γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής και αναχώρηση για την Ολυμπία. Εγκατάσταση στο αγαπημένο Amalia Olympia 4*. Το βράδυ δείπνο με παροχές All Inclusive και παρακολούθηση της ακολουθίας του Επιταφίου.
1η ΗΜΕΡΑ Μ. Παρασκευή: Αθήνα - Τριπόταμα - Δάσος Φολόης – Ολυμπία
2η ΗΜΕΡΑ Μ. Σάββατο: Αρχαία Ολυμπία – Ανδρίτσαινα - Επικούρειος Απόλλων
Πρόγευμα μπουφέ και το πρωινό μας είναι αφιερωμένο στον κάλλιστο τόπο της Ολυμπίας, εκεί που γεννήθηκαν τα πανανθρώπινα ιδανικά της ειρήνης και της ευγενούς άμιλλας. Η περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, κοιτίδας των Ολυμπιακών Αγώνων, αποτελεί παγκόσμιο χώρο για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Ξενάγηση (έξοδα ατομικά) για να γνωρίσουμε τον αρχαιολογικό χώρο, να περπατήσουμε στο χώμα που γεννήθηκαν οι σπουδαιότεροι αγώνες της αρχαίας Ελλάδας. Το αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας, ο μνημειακών διαστάσεων ναός του Δία, ο μεγαλύτερος της Πελοποννήσου, το μουσείο με τα ανεκτίμητης αξίας εκθέματα, όπως τον Ερμή του Πραξιτέλους, τη Νίκη του Παιωνίου κ.α. είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα που θα θαυμάσουμε. Αργότερα κατευθυνόμαστε προς τη Νέα Φυγαλεία όπου λίγο πιο πέρα βρίσκεται ο Ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, στην τοποθεσία Βάσσες, το πρώτο μνημείο UNESCO της Ελλάδας. Αν είναι εφικτό, θα επισκεφτούμε τον μοναδικό ναό (έξοδα ατομικά) όπου οι αρχαιολόγοι το παρομοιάζουν με το «αδερφάκι» του Παρθενώνα. Συνεχίζουμε για την γραφικότατη Ανδρίτσαινα, χτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά βουνού σε μαγευτικό ορεινό τοπίο, εντυπωσιάζει με τα μεγαλόπρεπα διώροφα και τριώροφα αρχοντικά και τα πλακόστρωτα δρομάκια της. Στο κέντρο της κωμόπολης είναι η γραφική πλατεία σκεπασμένη με πλατάνια και με όμορφη θέα. Η "Τρανή Βρύση", χτισμένη το 1724 είναι η παλαιότερη χρονολογημένη κρήνη της Πελοποννήσου. Επιστροφή και ξεκούραση στις ανέσεις του ξενοδοχείου μας. Το βράδυ θα σας προσφέρουμε τη λαμπάδα σας και θα μεταβούμε για την Ανάσταση. Ακολουθεί το Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα και άλλα εδέσματα με παροχές All Inclusive.
2η ΗΜΕΡΑ Μ. Σάββατο: Αρχαία Ολυμπία – Ανδρίτσαινα - Επικούρειος Απόλλων
3η ΜΕΡΑ Κυριακή του Πάσχα: Πασχαλιά – Κατάκολο - Πύργος
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Μπουφέ πρόγευμα και γιορτινή Λαμπριάτικη μέρα στο ξενοδοχείο μας. Λαχταριστά μεζεδάκια και ουζάκι, για να μας ανοίξουν την όρεξη, ενώ παραδοσιακή ελληνική μουσική θα μας βάλει στους ρυθμούς του γλεντιού. Το μεσημέρι, στο Πασχαλινό τραπέζι θα κυριαρχεί ο οβελίας σούβλας και πολλά ακόμα πλούσια εδέσματα. Το απόγευμα θα κάνουμε μια όμορφη βόλτα στο Κατάκολο και στο γραφικό λιμανάκι του και μετά θα βρεθούμε σε μία από τις ομορφότερες πλατείες του Νομού Ηλείας, στον Πύργο. Εδώ βρίσκεται το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, η Μητρόπολη του Αγίου Νικολάου, και το ωραιότερο «μπαλκόνι» της πόλης, το Επαρχείο, με θέα σε όλη την πεδιάδα του Πύργου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο μπουφέ με παροχές All Inclusive.
3η ΜΕΡΑ Κυριακή του Πάσχα: Πασχαλιά – Κατάκολο - Πύργος
4η ΗΜΕΡΑ Δευτέρα του Πάσχα: Κυπαρισσία - Παλιός Νερόμυλος - Αθήνα
Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για την Κυπαρισσία. Με συντροφιά μας τις μοναδικές παραλίες του Κυπαρισσιακού κόλπου και προσπερνώντας την λίμνη Καϊάφα, τη Ζαχάρω, το Θολό και την Ελαία φθάνουμε στην παλιά πόλη της Κυπαρισσίας η οποία είναι κτισμένη στους πρόποδες ενός μικρού λόφου τον οποίο στεφανώνουν τα ερείπια ενετικού κάστρου. Ιστορικός οικισμός με καλντερίμια και παλιούς λιθόστρωτους δρόμους, που αποτελούν ένα εντυπωσιακό σε μήκος οδικό δίκτυο. Η παλιά πόλη έχει κηρυχθεί ιστορικός διατηρητέος οικισμός από το υπουργείο Πολιτισμού. Ένα επίσης διατηρητέο κτίσμα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον μας στη συνέχεια, αυτό του “Παλιού Νερόμυλου” στο χωριό Μύλοι. Μετά την ανακατασκευή του, που έγινε με σεβασμό στο περιβάλλον, τις παραδοσιακές τεχνικές και την ιστορία του, στεγάζει ξανά τις τρεις διαφορετικές δραστηριότητες, όπως ακριβώς ήταν και στο παρελθόν: νερόμυλος, παραδοσιακό καφενείο και μαγαζάκι με παραδοσιακά προϊόντα! Αφού απολαύσουμε το γεύμα μας (έξοδα ατομικά) στην περιοχή, επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.
4η ΗΜΕΡΑ Δευτέρα του Πάσχα: Κυπαρισσία - Παλιός Νερόμυλος - Αθήνα

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελή πούλμαν
  • Διαμονή στο ΑΜΑLIA OLYMPIA 4*
  • Μπουφέ πρωϊνό και δείπνο καθημερινά, συμπεριλαμβανομένου του Αναστάσιμου δείπνου και το Πασχαλινό γεύμα με γλέντι και ζωντανή μουσική την Κυριακή του Πάσχα
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων & δείπνων (κρασί, μπύρα, αναψυκτικά, νερό) σε απεριόριστη κατανάλωση
  • Παροχές All Inclusive από τις 18.00 έως τις 24.00 καθημερινά
  • Πλούσια παιδική απασχόληση
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Εκάστοτε φόρος διαμονής ανά δωμάτιο/διανυκτέρευση (τέλος ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση), θα πρέπει να πληρωθεί απευθείας στο ξενοδοχείο.

Τιμοκατάλογος

Πάτηστε στην εικόνα για μεγέθυνση