ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ

5 ΗΜΕΡΕΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΙΩΑΝΝΙΝΑ

5 ΗΜΕΡΕΣ

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση το πρωί στο σχολείο, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη μετά από τις απαραίτητες στάσεις και ακολουθεί μία περιήγηση για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Μεταφροά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Μετά το πρόγευμα ξεκινάμε για να ξεναγηθούμε στα κυριότερα ιστορικά μνημεία της Νύμφης του Θερμαϊκού όπως ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα, η Καμάρα (Αψίδα του Γαλέριου), τα βυζαντινά τείχη, τον πολιούχο της πόλης Άγιο Δημήτριο με την κρύπτη του , το αρχαιολογικό μουσείο και το Βυζαντινό μουσείο της πόλης όπου μεταξύ άλλων φυλάσσονται τα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας κτερίσματα από τις ανασκαφές στους τάφους της Βεργίνας. Θα επισκεφθούμε τα κάστρα στην Άνω πόλη που διασώθηκε από την πυρκαγιά του 1917, για να θαυμάσουμε πανοραμικά την πόλη με τον Θερμαϊκό κόλπο. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ομαδική προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
2η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
3η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΕΤΣΟΒΟ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για το για το γραφικό Μέτσοβο. Ακολουθεί επίσκεψη στο ναό της Αγίας Παρασκευής καθώς και επίσκεψη στο Μουσείο Λαϊκής Ηπειρώτικης Τέχνης που στεγάζεται στο Αρχοντικό του Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό προαιρετικά. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα Ιωάννινα Άφιξη και ακολουθεί μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
3η μέρα: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΕΤΣΟΒΟ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ
4η μέρα: ΚΑΣΤΡΟ - ΝΗΣΑΚΙ
Πρωινό και ξεκινάμε τη σημερινή μέρα με τη μετάβαση στο μόλο, τον παραλίμνιο χώρο, όπου θα επισκεφτούμε πρώτα το Δημοτικό Μουσείο, που στεγάζεται το Τζαμί του Ασλάν Πασά στο Κάστρο, όπου θα δούμε το Βυζαντινό μουσείο και μουσείο αργυροχρυσοχοΐας. Στη συνέχεια θα μεταβούμε με καραβάκι στο νησάκι της λίμνης Παμβωτίδας. Θα επισκεφτούμε τη μονή των Φιλανθρωπινών (από το 1292) και το Μουσείο του Αλή Πασά με την έκθεση ξυλόγλυπτων του Γιαννιώτη καλλιτέχνη Βαγγέλη Γκόγκου (στεγάζονται στα κελιά της μονής του Αγίου Παντελεήμονα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
4η μέρα: ΚΑΣΤΡΟ - ΝΗΣΑΚΙ
5η μέρα: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ Π. ΒΡΕΛΛΗ – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για επίσκεψη στο Μπιζάνι το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, του φημισμένου Ηπειρώτη γλύπτη Παύλου Βρέλλη. Τα κέρινα ομοιώματα του Μουσείου, σε φυσικό μέγεθος, αναπαριστούν μορφές κυρίως της νεότερης ιστορίας σε τρείς θεματικές ενότητες: την Προεπαναστατική περίοδο (Κρυφό σχολείο, Ίδρυση της Φιλικής εταιρίας κ.α.), γεγονότα του 1821 (θάνατος του Αλή Πασά), Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος (γυναίκες της Πίνδου κ.α.). Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα. Άφιξη και μεταφορά των εκδρομέων στο χώρο του σχολείου.
5η μέρα: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΟΥΣΕΙΟ Π. ΒΡΕΛΛΗ – ΑΘΗΝΑ

Σημειώσεις:

  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να πραγματοποιηθεί και ως 3ήμερο ή 4ήμερο, ανάλογα με τις ανάγκες του σχολείου.