ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

5 ΗΜΕΡΕΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

5 ΗΜΕΡΕΣ

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Συγκέντρωση το πρωί στο σχολείο και αναχώρηση για τα Ιωάννινα μέσω Ισθμού και Ρίου – Αντίρριου με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, διασχίζοντας τον πανέμορφο σε φυσική ομορφιά δυτικό και εθνικό οδικό άξονα. Το μεσημέρι επισκεπτόμαστε το Μπιζάνι το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, του φημισμένου Ηπειρώτη γλύπτη Παύλου Βρέλλη. Τα κέρινα ομοιώματα του Μουσείου, σε φυσικό μέγεθος, αναπαριστούν μορφές κυρίως της νεότερης ιστορίας σε τρείς θεματικές ενότητες: την Προεπαναστατική περίοδο (Κρυφό σχολείο, Ίδρυση της Φιλικής εταιρίας κ.α.), γεγονότα του 1821 (θάνατος του Αλή Πασά), Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος (γυναίκες της Πίνδου κ.α.). Άφιξη νωρίς το απόγευμα στα Γιάννενα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ
2η μέρα: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΝΗΣΑΚΙ ΚΥΡΑ ΦΡΟΣΥΝΗΣ
Πρωινό και ξεκινάμε τη σημερινή μέρα με επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στο πάρκο Λιθαρίτσια, στο κέντρο των Ιωαννίνων. Στις αίθουσες του εκτίθενται ευρήματα από διάφορες αρχαίες θέσεις της Ηπείρου, όπως η Δωδώνη, η Βίτσα, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα κ.α. Στα εκθέματα του συμπεριλαμβάνονται λίθινα και οστέινα εργαλεία της Παλαιολιθικής εποχής, καθώς επίσης και επιτύμβιες στήλες, αρχιτεκτονικά μέλη, επιγραφές και νομίσματα. Ακολουθεί μετάβαση στο μόλο, τον παραλίμνιο χώρο, όπου θα επισκεφτούμε πρώτα το Δημοτικό Μουσείο, που στεγάζεται το Τζαμί του Ασλάν Πασά στο Κάστρο. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο νησάκι της λίμνης Παμβωτίδας. Θα επισκεφτούμε τη μονή των Φιλανθρωπινών (από το 1292) και το Μουσείο του Αλή Πασά με την έκθεση ξυλόγλυπτων του Γιαννιώτη καλλιτέχνη Βαγγέλη Γκόγκου (στεγάζονται στα κελιά της μονής του Αγίου Παντελεήμονα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
2η μέρα: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΝΗΣΑΚΙ ΚΥΡΑ ΦΡΟΣΥΝΗΣ
3η μέρα: ΜΕΤΣΟΒΟ
Πρωινό και αναχώρηση για το γραφικό Μέτσοβο. Ακολουθεί επίσκεψη στο ναό της Αγίας Παρασκευής καθώς και επίσκεψη στο Μουσείο Λαϊκής Ηπειρώτικης Τέχνης που στεγάζεται στο Αρχοντικό του Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο στα Γιάννενα. Το βράδυ ομαδική προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
3η μέρα: ΜΕΤΣΟΒΟ
4η μέρα: ΖΑΓΟΡΙ
Ολοήμερο οδοιπορικό στην περιοχή του Δυτικού και Κεντρικού Ζαγοριού. Πρώτος μας σταθμός το ιστορικό Καλπάκι, όπου θα επισκεφτούμε το Πολεμικό Μουσείο του Ελληνοϊταλικού πολέμου. Συνεχίζουμε για το μοναδικό Μεγάλο Πάπιγκο και για το Κεντρικό Ζαγόρι, όπου μέσω Βίτσας θα φτάσουμε στο Μονοδένδρι. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Αργά το απόγευμα αναχώρηση για το πέτρινο μονότοξο γεφύρι του Κόκκορου και το μοναδικής ομορφιάς τρίτοξο πέτρινο γεφύρι Πλακίδα (ή Καλογερικό) μέσω του χωριού Κήποι, επιστροφή στο ξενοδοχείο στα Γιάννενα. Ξεκούραση και διανυκτέρευση.
4η μέρα: ΖΑΓΟΡΙ
5η μέρα: ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό , αναχώρηση για επίσκεψη στο σπήλαιο του Περάματος που βρίσκεται σε απόσταση 2χλμ. από τα Γιάννενα στο ομώνυμο χωριό όπου η φύση το έχτισε σταγόνα – σταγόνα χιλιάδες χρόνια. Θεωρείται το μεγαλύτερο σπήλαιο των Βαλκανίων, έχει δαιδαλώδεις διαδρόμους ενός και πλέον χιλιομέτρου και είναι διακοσμημένο με θαυμάσιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Αργά το απόγευμα άφιξη στο χώρο του σχολείου.
5η μέρα: ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ – ΑΘΗΝΑ

Σημειώσεις:

  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να πραγματοποιηθεί και ως 3ήμερο ή 4ήμερο, ανάλογα με τις ανάγκες του σχολείου.