ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ

ΧΑΝΙΑ

6 ΗΜΕΡΕΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ

ΧΑΝΙΑ

6 ΗΜΕΡΕΣ

1η μέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Συγκέντρωση  στο σχολείο και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση και εν πλω διανυκτέρευση με προορισμό το Ηράκλειο. Χαρείτε τις ανέσεις του πλοίου και διασκεδάστε στους πολυτελείς χώρους του.
1η μέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
2η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΧΑΝΙΑ
Άφιξη νωρίς το πρωί στο Ηράκλειο  και ξεκινάμε για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη του Ηρακλείου. Μεταξύ άλλων θα επισκεφτούμε το ενυδρείο, ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον σύγχρονα ενυδρεία της Ευρώπης. Μαζί με τα κτιριακά συγκροτήματα των ερευνητικών ινστιτούτων του ΕΛΚΕΘΕ στην Κρήτη απαρτίζει το θαλασσόκοσμο, το μεγαλύτερο κέντρο θαλάσσιας επιστήμης και ανάδειξης του μεσογειακού θαλάσσιου κόσμου στην Μεσόγειο. Στη συνέχεια ακολουθεί επίσκεψη στα Μινωικά Ανάκτορα της Κνωσού, όπου και θα ξεναγηθούμε. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα (προαιρετικά) στο κέντρο της πόλης. Νωρίς το απόγευμα, αναχώρηση για τα Χανιά. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση .
2η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΧΑΝΙΑ
3η μέρα: ΧΑΝΙΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την επίσκεψή μας στο κέντρο των Χανίων, όπου θα γνωρίσουμε το τζαμί των Γενιτσάρων, τη Βενετσιάνικη Εκκλησία τον Προμαχώνα San Salvadore και την Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου. Στη συνέχεια επίσκεψη στους τάφους των Βενιζέλων. Το μεσημέρι, προτείνουμε την επίσκεψή μας στη Θέρισο, όπου βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Για να βρεθείτε εκεί περνάτε από το πανέμορφο και γεμάτο πρασινάδα Θερισιανό Φαράγγι, μήκους 6 χλμ, με νερά και όμορφα πυκνά δέντρα, που συχνά βρίσκονται από πάνω σας. Ο δρόμος που περνάει μέσα από το φαράγγι, συνδέει το χωριό με τα Χανιά, προσφέροντας υπέροχη θέα, από δέντρα, νερά και μια εικόνα άγριας ομορφιάς. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3η μέρα: ΧΑΝΙΑ
4η μέρα: ΧΑΝΙΑ – ΡΕΘΥΜΝΟ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Ρέθυμνο και επίσκεψη στη Μονή Αρκαδίου. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε τη Λότζα (λέσχη) κτισμένη το 16ο αιώνα και τη Μεγάλη Πόρτα, μια από τις πύλες που απέμειναν από την Ενετική Οχύρωση του 1540-1570. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4η μέρα: ΧΑΝΙΑ – ΡΕΘΥΜΝΟ
5η μέρα: ΧΑΝΙΑ
Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε με τις αποσκευές μας από το ξενοδοχείο και θα κατευθυνθούμε προς Χανιά, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μία τελευταία βόλτα και ψώνια στην παλιά πόλη. Συγκέντρωση στις 18.00 και αναχώρηση για το λιμάνι της Σούδας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση και απόπλους για Πειραιά. Χαρείτε τις ανέσεις του πλοίου και διασκεδάστε στους πολυτελείς χώρους του.
5η μέρα: ΧΑΝΙΑ
6η μέρα: ΧΑΝΙΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά των εκδρομέων στο χώρο του σχολείου.
6η μέρα: ΧΑΝΙΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Σημειώσεις:

  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και δύναται να τροποποιηθεί σύμφωνα με την επιθυμία του σχολείου.