ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

4 ΗΜΕΡΕΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

4 ΗΜΕΡΕΣ

1η μέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΟΙΑ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο σχολείο και μεταφορά στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο. Άφιξη στο λιμάνι της Σαντορίνης και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το απόγευμα επίσκεψη στην Οία όπου θα θαυμάσουμε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα και θα περιηγηθούμε στα σοκάκια της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
1η μέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΟΙΑ
2η μέρα: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ – ΠΥΡΓΟΣ – ΑΚΡΩΤΗΡΙ – ΠΕΡΙΣΣΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία όπου φυλάσσονται ιερά κειμήλια και άμφια. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε το παραδοσιακό χωριό «Πύργος» και θα καταλήξουμε στον Αρχαιολογικό χώρο Ακρωτήρι, όπου και θα ξεναγηθούμε. Τελευταίος σταθμός το όμορφο παραθαλάσσιο χωριό Περίσσα, όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα (προαιρετικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
2η μέρα: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ – ΠΥΡΓΟΣ – ΑΚΡΩΤΗΡΙ – ΠΕΡΙΣΣΑ
3η μέρα: ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για εκδρομή μας στο Ηφαίστειο. Θα πάρουμε το λεωφορείο, κι αφού κατεβούμε στο λιμάνι του Αθηνιού, θα επιβιβαστούμε στα καραβάκια, όπου σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μας μεταφέρουν στο νησάκι Νέα Καμμένη. Εκεί θα δούμε από κοντά τον κρατήρα του ηφαιστείου από τον οποίο εξακολουθούν να αναδύονται θειάφι και ζεστός αέρας. Επιστροφή στα Φηρά με το τελεφερίκ από το παλιό λιμάνι των Φηρών. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση . Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3η μέρα: ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ
4η μέρα: ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗΣ ΘΗΡΑΣ – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το μουσείο προϊστορικής Θήρας όπου απεικονίζει εκθέματα του αρχαιολογικού χώρου του ακρωτηρίου. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Οινοποιείο «santo wine», όπου θα γίνει ξενάγηση για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επεξεργασία του σταφυλιού. Μεταφορά με πούλμαν στο λιμάνι του Αθηνιού με τις αποσκευές για Αθήνα. Επιβίβαση στο πλοίο. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και επιστροφή στο σχολείο γεμάτοι με τις καλύτερες των εντυπώσεων.
4η μέρα: ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗΣ ΘΗΡΑΣ – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Σημειώσεις:

  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να πραγματοποιηθεί και ως 3ήμερο, ανάλογα με τις ανάγκες του σχολείου.